초석잠 첨가 식빵의 항산화 활성

논문상세정보
' 초석잠 첨가 식빵의 항산화 활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidant properties
  • chineseartichoke
  • phenolics contents
  • sensory analysis
  • 기호도 검사
  • 초석잠
  • 페놀성 화합물
  • 항산화 활성
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 초석잠 첨가 식빵의 항산화 활성' 의 참고문헌

  • 흑미가루를 첨가한 쌀 식빵의 품질 특성
    임지순 동아시아식생활학회지 20 (6) : 903 ~ 908 [2010]
  • 황기가루를 첨가한 식빵의 품질 특성
    민성희 한국식생활문화학회지 23 (2) : 228 ~ 234 [2008]
  • 화피 추출물이 첨가된 개성주악의 품질특성 및 항산화 활성
    주신윤 한국식품영양학회지 26 (1) : 92 ~ 100 [2013]
  • 초석잠의 잎 추출물의 항균 활성
    류병호 생명과학회지 12 (6) : 803 ~ 811 [2002]
  • 초석잠(Stachys sieboldii MIQ) 뿌리 추출물의 항산화 활성 고찰
    백홍석 생명과학회지 14 (1) : 1 ~ 7 [2004]
  • 초석잠 메탄올 추출물의 Acetylcholine Esterase 및 Monoamine Oxidase 활성 억제 효과
    류병호 한국식품영양학회지 17 (4) : 347 ~ 355 [2004]
  • 초석잠 (Stachys sieboldii MIQ.) 줄기의 항산화 활성
    백홍석 KSBB Journal 18 (4) : 266 ~ 271 [2003]
  • 참죽 분말을 첨가한 식빵의 품질 특성 및 항산화 활성
    김민아 한국식생활문화학회지 29 (1) : 111 ~ 118 [2014]
  • 자생식물과 생약자원 추출물의 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성 탐색
    김은진 한국식품과학회지 44 (3) : 337 ~ 342 [2012]
  • 여주 품종별 폴리페놀, 플라보노이드 함량과 라디칼 소거활성 및 아질산염 소거능
    부희옥 한국약용작물학회지 17 (1) : 15 ~ 20 [2009]
  • 양파즙 첨가 식빵의 특성과 저장 효과
    이희정 생명과학회지 19 (6) : 781 ~ 786 [2009]
  • 스피루리나 첨가 식빵의 저장기간 중 품질 특성 및 항산화능의 변화
    이지연 한국식품저장유통학회지 18 (1) : 111 ~ 118 [2011]
  • 반응표면분석법을 이용한 초석잠 분말 첨가 쌀머핀의 품질특성 및 최적화
    박영일 대한영양사협회 학술지 20 (3) : 212 ~ 226 [2014]
  • 모시풀잎 분말 첨가 설기떡의 품질특성 및 항산화 활성
    박성순 한국식품조리과학회지 27 (6) : 763 ~ 772 [2011]
  • 곶감 열수추출물을 첨가한 식빵의 품질특성
    문혜경 한국식품영양과학회지 33 (4) : 723 ~ 729 [2004]
  • 감귤과피 분말을 첨가한 식빵의 품질 특성
    이은진 한국조리학회지 18 (1) : 27 ~ 39 [2012]
  • Total polyphenol content and antioxidant capacityof commercially available tea(Camellia sinensis) in Argentina
    Anesini C J Agric Food Chem 56 (19) : 9225 ~ 9229 [2008]
  • The stimulation of phenolics and antioxidant activity in pea(Pisum sativum)elicited by genetically transformed anise root extract
    Duval B J Food Biochem 25 (5) : 361 ~ 377 [2001]
  • The Analysis of Bioactive Materials in Stachys sieboldii Miq. and its Application on Functional Ready-to-eat Food
    Yang MR Gyeongnam National University [2012]
  • Studies on the Stachys sieboldii Miq. Ⅱ. Anti-anoxia action and the active constituents
    Yamahara J Yakugaku Zasshi 110 (12) : 932 ~ 935 [1990]
  • Spectrophotometric measurement of antioxidant properties of flavones and flavonols against superoxide anion
    Luc M Analytica Chimica Acta 411 (1) : 209 ~ 216 [2000]
  • ROS generation, lipid peroxidation and antioxidant enzyme activities in the aging brain
    Leutner S J Neural Transm 108 (8-9) : 955 ~ 967 [2001]
  • Processed sweet corn has higher antioxidant activity
    Dewanto V J Agric Food Chem 50 (17) : 4959 ~ 4964 [2002]
  • Potential health effects of the dietary flavonoid quercetin
    Hertog MGL Eur J Clin Nutr 50 (2) : 63 ~ 71 [1996]
  • Phytochemicals and antioxidant activity of milled fractions of different wheat varieties
    Adom KK J Agric Food Chem 53 (6) : 2297 ~ 2306 [2005]
  • Phenolics as potential antioxidant therapeutic agents: mechanism and actions
    Soobrattee MA Mutation Res 579 (1) : 200 ~ 213 [2005]
  • Oxygen-derived species: their relation tohuman disease and environmental stress
    Cross CE Halliwell B Environ Health Perspect 102 (10) : 5 ~ 12 [1994]
  • On the glycosidic constituents of Stachys sieboldii Miq. and their effects on hyarulonidase activity
    Takeda Y Yakugaku Zasshi 105 (10) : 955 ~ 959 [1985]
  • Involvement of oxidative stress in Alzheimer disease
    Nunomura A J Neuropathol Exp Neur 65 (7) : 631 ~ 641 [2006]
  • Genotype and environmental variation in phenolic content, phenolic acid composition, and antioxidant activity of hard spring wheat
    Mpofu A J Agric Food Chem 54 (4) : 1265 ~ 1270 [2006]
  • Elesevier's dictionary of horticultural and agricultural plant production
    Stadhouders PJ Elsevier Science Publication : 72 ~ [1990]
  • DNA damage by oxygen-derived species
    Halliwell B FEBS Lett 281 (1-2) : 9 ~ 19 [1991]
  • Comparison of antioxidant properties of refiend and whole wheat flour and bread
    Yu L Antioxidants 2 (4) : 370 ~ 383 [2013]
  • Antitumor effects of the hexane extract of Stachys sieboldii Miq
    Ryu BH Korean J Biotechnol Bioeng 17 (6) : 520 ~ 524 [2002]
  • Antioxidative characteristics of plant phenolic compounds
    Cheigh HS Life Sciences 3 (1) : 9 ~ 17 [1993]
  • Antioxidant activity of hard wheat flour, dough and bread prepared using various processes with the addition of different phenolic acids
    Han HM J Sci Food Agric 91 (4) : 604 ~ 608 [2011]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radical cation decolorization assay
    Roberta R Free Radical Bio Med 26 (9-10) : 1231 ~ 1237 [1996]
  • Antioxidant activity and phenolic compounds of 112 traditional Chinese medicinal plants associated with anticancer
    Cai Y Life Sciences 74 (12) : 2157 ~ 2184 [2004]
  • Antioxidant activities and quality characteristics of pan bread with green coffee bean powder
    Park JY Sejong University [2013]
  • Acteoside, a component of Stachys sieboldii Miq, may be a promising antinephritic agent: effect of acteoside on crescentictype anti-GBM nephritis in rats
    Hayashi K Jpn J Pharmacol 65 (2) : 143 ~ 151 [1994]