논문상세정보
' 홍국균 발효가 발아현미의 Monacolin K 함량과 항산화 활성에 미치는 영향' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • antioxidant activity
  • citrinin
  • monacolin k
  • monascus pigment
  • monascus pilosus
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
2,513 1

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' 홍국균 발효가 발아현미의 Monacolin K 함량과 항산화 활성에 미치는 영향' 의 참고문헌

  • 홍국의 혈압강화효과와 γ-aminobutyric acid, 균체량 및 색도의 영향
    류미라 한국식품과학회지 34 (4) : 737 ~ 740 [2002]
  • 홍국으로부터의 monacolin K 생성 및 추출 최적화
    곽은정 한국식품과학회지 35 (5) : 830 ~ 834 [2003]
  • 홍국균 발효 메밀에서의 rutin과 monacolin K의 함량 변화
    강동주 한국식품과학회지 35 (2) : 242 ~ 245 [2003]
  • 한국산 발아 벼 추출물의 여러 가지 암세포주에 대한 증식 억제 효과 비교
    김현영 한국식품영양과학회지 39 (3) : 325 ~ 330 [2010]
  • 벼 품종별 현미와 백미 70% 에탄올 추출물의 항산화 성분 및 항산화 효과
    김대중 한국식품영양과학회지 39 (3) : 467 ~ 473 [2010]
  • 발아 벼 부위별 추출물의 항산화활성과 Angiotensin Converting Enzyme I 저해활성
    김현영 한국식품영양과학회지 40 (6) : 775 ~ 780 [2011]
  • 고체배양에 의한 Monascus anka의 적색색소 생성의 최적 조건
    이승민 한국식품영양과학회지 32 (2) : 155 ~ 160 [2003]
  • 고압처리가 발아벼의 항산화 성분과 활성에 미치는 영향
    김민영 한국식품영양과학회지 42 (11) : 1783 ~ 1791 [2013]
  • Solid-state fermentation for the production of Monascus pigments from jackfruit seed
    Babitha S Bioresour Technol 98 : 1554 ~ 1560 [2007]
  • Simple and sensitive highperformance liquid chromatography-fluorescence method for the determination of citrinin application to the analysis of fungal cultures and cheese extracts
    Franco CM J Chromatogr A 723 : 69 ~ 75 [1996]
  • Reduction of citrinin formation in Angkak produced by Monascus purpureus
    Kang HR Korea University [2011]
  • Production of pigments by Monascus purpureus in solid culture
    Johns M J Ind Microbiol 8 : 23 ~ 28 [1991]
  • Processed sweet corn has higher antioxidant activity
    Dewanto V J Agric Food Chem 50 : 4959 ~ 4964 [2002]
  • Pigment content in meju fermented by a Monascus species with different materials
    Kim SD J Korean Soc Food Sci Nutr 30 : 1047 ~ 1052 [2001]
  • New Monascus metabolite isolated from red yeast rice(angkak, red koji)
    Wild D J Agric Food Chem 50 : 3999 ~ 4002 [2002]
  • Monascus purpureus P-57 변이주가 생산하는 홍국색소의 항산화효과
    박치덕 미생물학회지 41 (2) : 135 ~ 139 [2005]
  • Monacolin K, a new hypocholesterolemic agent produced by a Monascus species
    Endo A J Antibiot 32 : 852 ~ 854 [1979]
  • Minimization of the citrinin produced during Monascus fermentation
    Lee JY Yonsei University [2002]
  • Health Functional Food Code
    KFDA Korea Food and Drug Adminstration : 113 ~ [2014]
  • Growth, pigment production and protease activity of Monascus purpureus as affected by salt, sodium nitrite, polyphosphate and various sugars
    Tseng YY J Appl Microbiol 88 : 31 ~ 37 [2000]
  • Chemical profiling and quantification of monacolins and citrinin in red yeast rice commercial raw materials and dietary supplements using liquid chromatography-accurate QToF mass spectrometry : Chemometrics application
    Avula B J Pharm Biomed Anal 100 : 243 ~ 253 [2014]
  • Biological activity of polyketide pigments produced by the fungus Monascus
    Martinková L J Appl Bacteriol 79 : 609 ~ 616 [1995]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant Activities of Ethanol Extracts from Germinated Specialty Rough Rice
    정헌상 Food Science and Biotechnology 16 (5) : 765 ~ 770 [2007]
  • Analysis of the factors enhancing Monascus pigment production in mixed culture
    Kim MJ Yonsei University [1995]