Bacillus subtilis KMKW4를 이용한 백미 및 아마란스 발효물의 이화학적 특성 및 생리활성

논문상세정보
' Bacillus subtilis KMKW4를 이용한 백미 및 아마란스 발효물의 이화학적 특성 및 생리활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • amaranth
  • amylase activity
  • bacillus subtilis kmkw4
  • rice
  • α-glucosidase inhibitory activity
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
2,113 0

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' Bacillus subtilis KMKW4를 이용한 백미 및 아마란스 발효물의 이화학적 특성 및 생리활성' 의 참고문헌

  • 황국균을 이용한 퉁퉁마디(Salicornia herbacea L.) 혼합물의 발효 특성
    김해섭 한국식품영양과학회지 39 (9) : 1384 ~ 1390 [2010]
  • 현미와 백미의 품종간 아미노산 조성
    김미숙 한국식품영양과학회지 32 (8) : 1385 ~ 1389 [2003]
  • 해조류 에탄올 추출물의 항산화 및 Tyrosinase 억제 활성
    이나영 한국식품영양과학회지 42 (12) : 1893 ~ 1898 [2013]
  • 포도씨 추출물의 총 카테킨 함량과 전자공여능에 대한 마이크로웨이브 추출조건 최적화
    이은진 한국식품저장유통학회지 15 (6) : 840 ~ 846 [2008]
  • 아마란스(Amaranth) 종실의 가공에 따른 비스킷 제품에의 적용
    김진수 한국식품영양학회지 15 (4) : 321 ~ 325 [2002]
  • 아마란스 분말 첨가가 국수 품질에 미치는 영향
    최희숙 한국식품영양학회지 24 (4) : 664 ~ 669 [2011]
  • 쌀의 품종, 쌀의 도정도, 누룩에 따른 막걸리의 품질 특성
    이윤지 한국식품영양과학회지 41 (12) : 1785 ~ 1791 [2012]
  • 생더덕과 발효더덕의 유용생리활성 비교
    김승섭 한국약용작물학회지 17 (4) : 280 ~ 285 [2009]
  • 발효과정이 솔잎 착즙액의 항산화, alpha-Glucosidase 및 Angiotensin Converting Enzyme 저해 활성에 미치는 영향
    김소윤 한국식품영양과학회지 42 (3) : 325 ~ 334 [2013]
  • 발효 미생물에 따른 포도가공 부산물의 항산화 활성 및 항균활성
    김경희 한국식품영양과학회지 41 (8) : 1049 ~ 1056 [2012]
  • 맥아에서 분리한 Bacillus amyloliquefacies CNL-90이 생산하는 α-amylase와 Protease의 특성
    배형철 한국동물자원과학회지 54 (2) : 133 ~ 139 [2012]
  • 김치로부터 분리된 Bacillus subtilis KMKW4의 amylase 생산 및 효소활성
    양수진 Journal of Chitin and Chitosan 19 (1) : 21 ~ 28 [2014]
  • 고초균에 의한 비지 발효물을 첨가한 쿠키의 품질특성 연구
    이삼빈 한국식품영양과학회지 36 (8) : 1070 ~ 1076 [2007]
  • 건조방법에 따른 아로니아(Aronia melancocarpa) 열수 추출물의 항산화 성분 함량 및 항산화 활성
    황은선 한국식품과학회지 46 (3) : 303 ~ 308 [2014]
  • Use of dinitrosalicylic acid reagent for determination of reducing sugar
    Miiler GL Anal Chem 31 : 426 ~ 428 [1959]
  • To study the influence of different components of fermentable substrates on induction of extracellular α-amylase synthesis by Bacillus subtilis DM-03 in solid-state fermentation and exploration of feasibility for inclusion of α-amylase in laundry detergent formulations
    Mukherjee AK Biochem Eng J 43 : 149 ~ 156 [2009]
  • The occurrence of superoxide anion in the reaction of reduced phenazine methosulfate and molecular oxygen
    Nishikimi M Biochem Biophys Res Commun 46 : 849 ~ 854 [1972]
  • Survival of lactic acid bacteria in the human stomach and adhesion to intestinal cells
    Conway PL J Dairy Sci 70 : 1 ~ 12 [1987]
  • Spectrophotometric assay and properties of the angiotensin-converting enzyme of rabbit lung
    Cushman DW Biochem Pharmacol 20 : 1637 ~ 1648 [1971]
  • Production and separation of anti-hypertensive peptide during chungkukjang fermentation with Bacillus subtilis CH-1023
    Cho YJ J Korean Soc Agric Chem Biotechnol 43 : 247 ~ 252 [2000]
  • Probiotics를 이용하여 발효시킨 감귤 가공부산물 발효물의 특성
    문영건 한국미생물·생명공학회지 34 (2) : 158 ~ 165 [2006]
  • Postprandial plasmaglucose and plasma-insulin response to different complex carbohydrate
    Grapo PA Diabetes 26 : 1178 ~ 1183 [1977]
  • Nutritional and functional properties of rice
    Ha TY Proceedings of the Korean Society of Postharvest Science and Technology of Agricultural Products Conference : 64 ~ 71 [2002]
  • Nutrition and food processing of rice
    Kum JS Food Preservation and Processing Industry 9 (1) : 38 ~ 54 [2010]
  • Molecular cloning and characterization of a gibberellin-inducible, putative α-glucosidase gene from barley
    Tibbot BK Plant Mol Biol 30 : 229 ~ 241 [1996]
  • Microwave vacuum drying of germinated brown rice as a potential raw material for enzyme food
    Kim SS Korean J Food Sci Technol 30 : 1107 ~ 1113 [1998]
  • Isolation of an angiotensin converting enzyme inhibition from Oenanthe javanica
    Noh H Agric Chem Biotechnol 44 : 98 ~ 99 [2001]
  • Identification and characterization of a Bacillus subtilis strain HB-1 isolated from Yandow, a fermented soybean food in China
    Qin H Food Control 31 : 22 ~ 27 [2012]
  • Hypolipidemic effects of amaranth (Amaranthus cruentus L.) in rats fed high cholesterol diets
    Jang YJ Korea University [2000]
  • Functional ingredient and their some variance in amaranth and quinoa
    Lee JH Korean J Crop Sci 41 : 145 ~ 165 [1996]
  • Food Code
    Korea Food and Drug Administration. Korea Food and Drug Administration : 239 ~ 240 [2001]
  • Characterization of bacterial α-amylase by determination of rice starch hydrolysis product
    Kim HY J Korean Agric Chem Soc 29 : 248 ~ 254 [1986]
  • Bacteriocins of gram-positive bacteria
    Jack RW Microbiol Rev 59 : 171 ~ 200 [1995]
  • Bacillus subtilis를 이용하여 발효시킨 퉁퉁마디(Salicornia herbacea L.)의 품질 특성
    박인배 한국식품영양과학회지 38 (7) : 902 ~ 908 [2009]
  • Bacillus probiotics
    Cutting SM Food Microbiol 28 : 214 ~ 220 [2010]
  • Angiotensin-Ⅰ converting enzyme inhibitory activity of enzymatic hydrolysates of mackerel muscle protein
    Yeum DM J Korean Fish Soc 25 : 229 ~ 235 [1992]
  • Angiotensin Ⅰ-converting enzyme inhibitory activity of the K-casein fragments hydrolysated by chymosin, pepsin, and trypsin
    Oh SJ Korean J Food Sci Technol 29 : 1316 ~ 1318 [1997]