논문상세정보
' 전해수 처리에 의한 미역의 대장균군 억제효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • coliformbacteria
  • electrolyzedwater
  • undaria pinnatifida
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
52 0

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' 전해수 처리에 의한 미역의 대장균군 억제효과' 의 참고문헌

  • 전해수와 구연산을 이용한 양상치의 품질 향상 및 미생물 저감화 효과
    김영국 한국식품과학회지 41 (5) : 578 ~ 586 [2009]
  • 전해수 세척 및 저장 온도에 따른 절임배추의 품질변화
    박성순 한국식품영양과학회지 42 (4) : 615 ~ 620 [2013]
  • 전기분해수와 이산화염소수 처리 복분자(Rubus coreanus Miquel)의 살균효과
    텅후이 한국식품저장유통학회지 20 (4) : 459 ~ 466 [2013]
  • 전기분해수 처리에 따른 콩나물의 저장 중 품질변화
    유재열 한국식품영양과학회지 40 (4) : 586 ~ 592 [2011]
  • 전기분해수 세척방법을 이용한 신선초 녹즙의 저장 특성
    박여진 한국식품영양과학회지 39 (12) : 1846 ~ 1853 [2010]
  • 전기분해수 및 이산화염소수 처리에 따른 배추의 미생물 제어 효과
    박성순 한국식품과학회지 44 (2) : 240 ~ 246 [2012]
  • 양상추의 관능적 및 미생물학적 특성이 전해수 및 염소수가 미치는 영향
    이승현 한국식품조리과학회지 20 (6) : 589 ~ 597 [2004]
  • 미역 에탄올 추출물이 지방세포 형성과정에 미치는 영향
    김혜진 생명과학회지 22 (8) : 1052 ~ 1056 [2012]
  • 다양한 침지액 보관에 따른 박피 감자와 고구마의 품질변화
    정진웅 한국식품저장유통학회지 14 (1) : 8 ~ 17 [2007]
  • 다양한 전기분해수 세정처리에 따른 깻잎의 저장중 품질특성 비교
    정진웅 한국식품저장유통학회지 12 (6) : 558 ~ 564 [2005]
  • 격막 방삭에 따라 제조한 전해수의 세척 및 보관 효과
    정진웅 한국식품저장유통학회지 11 (2) : 160 ~ 169 [2004]
  • Water properties of electrolytic machine by stainless diaphragm and effects of electrolytic ice water storage for keeping freshness of squid, Todarodes pacificus
    Lee NG J. Fish Mar. Sci. Edu 18 : 293 ~ 301 [2006]
  • The changes of biologically functional compounds and antioxidant activities in Hiaikia fusiformis with drying methods
    Kim JA J. Korean Soc. Food Cult 19 : 200 ~ 208 [2004]
  • Surface sterilization effect of electrolyzed acid water on vegetable
    Jung SW Korean J. Food Sci. Technol 28 : 1045 ~ 1051 [1996]
  • Quality and antioxidant characteristics of granule tea prepared with sea thagle (Laminaria japonica) and sea mustard (Undaria pinnatifida) powder as affected by extraction method
    Kwon YR Korean J. Food Preserv 19 : 252 ~ 531 [2012]
  • Pathogen reduction and quality of lettuce treated with electrolyzed water
    Park CM J. Food Sci 66 : 1368 ~ 1372 [2001]
  • Optimum process condition of noodles with sea tangle single cell detritus (SCD)
    Bang SJ Korean J. Food Sci. Technol 38 : 68 ~ 74 [2006]
  • Nutritional composition and biologival activities of the methanol extracts of sea mustard (Undaria pinnatifida) in market
    Choi JS J. Life Sci 18 : 387 ~ 394 [2008]
  • In vitro fungicidal activity of acidic electrolyzed oxidizing water
    Buck JW Plant Dis 86 : 278 ~ 281 [2002]
  • Fundamental properties of electrolyzed water
    Koseki S J. Jpn. Soc. Food Sci. Technol 47 : 390 ~ 393 [2000]
  • Efficacy of electrolyzed oxidizing water for inactivation Escherichia coli O157:H7, Salmonella enteritidis, and Listeria monocytogenes
    Venkitanarayanan KS Appl. Environ. Microbiol 65 : 4276 ~ 4279 [1999]
  • Efficacy of electrolyzed oxidiz-ing (EO) and chemically modified water on different types of food-borne pathogens
    Kim C Int. J. Food Microbiol 61 : 199 ~ 207 [2000]
  • Efficacy of acidic electrolyzed water microbial decontamination of cucumbers and strawberries
    Koseki S J. Food Protect 66 : 1247 ~ 1251 [2004]
  • Effect of surface sterilization on quality of vacuum packaged fresh-cut deodeok (Codonopsis lanceolata) during storage
    Choi DJ J. Korea Soc. Packag. Sci. Tech 18 : 29 ~ 44 [2012]
  • Anti-inflammatory activity of the Undaria pinnatifida water extract
    Jeong DH J. Appl. Biol. Chem 55 : 221 ~ 225 [2012]