알로에 베라 분말을 첨가한 쿠키의 품질 특성과 항산화 활성

논문상세정보
' 알로에 베라 분말을 첨가한 쿠키의 품질 특성과 항산화 활성' 의 주제별 논문영향력
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논문영향력 요약
주제
  • aloeverapowder
  • antioxidant activity
  • cookies
  • quality characteristics
  • 알로에베라
  • 쿠키
  • 품질특성
  • 항산화 활성
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' 알로에 베라 분말을 첨가한 쿠키의 품질 특성과 항산화 활성' 의 참고문헌

  • 흑미 미강 쿠키의 항산화활성 및 품질특성
    주신윤 한국식품영양과학회지 41 (2) : 182 ~ 191 [2012]
  • 참당귀 추출물을 첨가한 쿠키의 품질 특성
    문영자 한국식품영양학회지 24 (2) : 173 ~ 179 [2011]
  • 저장기간에 따른 솔잎분말 첨가 쿠키의 품질특성
    정현아 한국식품저장유통학회지 16 (4) : 506 ~ 511 [2009]
  • 연잎 분말을 첨가한 쿠키의 품질특성
    김귀순 한국식품조리과학회지 24 (3) : 398 ~ 404 [2008]
  • 야콘잎 분말을 첨가한 쿠키의 품질특성
    심은아 한국식생활문화학회지 27 (1) : 82 ~ 88 [2012]
  • 알로에를 첨가한 베이글의 물리화학적 특성
    이혜양 한국식품영양학회지 15 (3) : 209 ~ 214 [2002]
  • 알로에가루 첨가 설기떡의 저장기간에 따른 품질특성
    윤숙자 한국식품조리과학회지 22 (5) : 650 ~ 658 [2006]
  • 알로에 첨가 식빵의 품질 특성
    신두호 한국식품영양학회지 20 (4) : 399 ~ 405 [2007]
  • 알로에 베라 유래 식이섬유의 In Vitro 및 In Vivo 생리기능 특성
    백진홍 산업식품공학 14 (2) : 173 ~ 182 [2010]
  • 알로에 베라 겔 가공부산물로서의 섬유질 분획의 성분 및 물리화학적 특성
    백진홍 산업식품공학 14 (2) : 118 ~ 126 [2010]
  • 아스파라거스 분말을 첨가한 쿠키의 품질 특성
    양승미 농업생명과학연구 44 (2) : 67 ~ 74 [2010]
  • 쉬폰 케이크의 품질 특성에 미치는 알로에의 영향
    김혜영 한국식품저장유통학회지 16 (6) : 900 ~ 907 [2009]
  • 손바닥 선인장의 항산화활성 및 분말 첨가 쿠키의 품질특성 연구
    한임희 한국식품조리과학회지 23 (4) : 443 ~ 451 [2007]
  • 생마늘 및 증숙마늘 분말 첨가 쿠키의 품질특성
    권오천 한국식품영양과학회지 36 (8) : 1048 ~ 1054 [2007]
  • 삼투탈수 알로에 건조제품의 구조적 및 물리화학적 특성
    김성아 산업식품공학 13 (1) : 24 ~ 31 [2009]
  • 비파잎 분말을 첨가한 쿠키의 품질특성
    조희숙 한국식품영양과학회지 42 (11) : 1799 ~ 1804 [2013]
  • 부추 분말을 첨가한 쿠키의 물리적, 관능적 특성 연구
    임은정 한국식품영양학회지 22 (1) : 1 ~ 7 [2009]
  • 모시잎 첨가량에 따른 쿠키의 품질 특성
    백재은 한국식품영양학회지 23 (4) : 446 ~ 452 [2010]
  • 마늘 즙 첨가에 따른 쿠키의 품질특성
    신정혜 한국식품조리과학회지 23 (5) : 609 ~ 614 [2007]
  • 들깻잎 쿠키의 항산화활성 및 품질특성
    최해연 한국식품조리과학회지 25 (5) : 521 ~ 530 [2009]
  • 대나무 잎 분말을 첨가한 쿠키의 품질 특성
    신정혜 한국식품영양학회지 19 (1) : 1 ~ 7 [2006]
  • 다시마 분말을 첨가하여 제조한 쿠키의 품질특성과 항산화효과
    조희숙 한국식생활문화학회지 21 (5) : 541 ~ 549 [2006]
  • 구아바 잎 분말을 첨가한 쿠키의 품질 특성
    정은자 한국식품영양학회지 25 (2) : 317 ~ 323 [2012]
  • The protective and healing effects of a natural antioxidant formulation based on ubiquinol and Aloe vera against dextran sulfate-induced ulcerative colitis in rats
    Ludmila, K. BioFactors 18 (1-4) : 255 ~ 264 [2003]
  • The Aloe vera phenomenon. A review of the properties and modern uses of the leaf parenchyma gel
    Grindlay, G. Journal of Ethnopharmacology 16 (2-3) : 117 ~ 151 [1986]
  • Safety evaluation of supercritical carbon dioxide extract of gel
    Tanaka, M. Journal of Food Science 77 (1) : T2 ~ T9 [2012]
  • Research of natural chemistry : 61 ~ 62
    Woo, W. S. [1996]
  • Randomized, double-blind, placebo-controlled trial of oral Aloe vera gel for active ulcerative colitis
    Langmead, L. Alimentary Pharmacology & Therapeutics 19 (7) : 739 ~ 749 [2004]
  • Preparation of yogurt added with Aloe vera and its quality characteristics
    Shin, Y. S. Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition 35 (2) : 254 ~ 260 [1995]
  • Polysaccharides of Aloe vera induce MMP-3 and TIMP-2 gene expression during the skin wound repair of rat
    Tabandeh, M. R. International Journal of Biological Macromolecules 65 : 424 ~ 430 [2014]
  • Phytomodulatory potentials of Aloe vera against Salmonella OmpR-mediated inflammation
    Rishi, P. Phytotherapy Research 22 (8) : 1075 ~ 1082 [2008]
  • Physiochemical and antimicrobial properties of edible aloe/gelatin composite films
    Chen, C. P. International Journal of Food Science & Technology 45 (5) : 1050 ~ 1055 [2010]
  • Phenolic constituents of Ptunus domestioa. I. Quantitative analysis of phenolic constituents
    Swain T Journal of the science of food and agriculture 10 : 83 ~ 88 [1959]
  • Oral administration of Aloe vera and honey reduces walker tumour growth by decreasing cell proliferation and increasing apoptosis in tumour tissue
    Tomasin, R. Phytotherapy Research 25 (4) : 619 ~ 623 [2011]
  • Herb medicinal pharmacognosy
    Kim, D. G. Sinilsangsa : 138 ~ 140 [2005]
  • Hepatoprotective potential of Aloe vera polysaccharides against chronic alcohol-induced hepatotoxicity in mice
    Cui, Y. Journal of the Science of Food and Agriculture 94 (9) : 1764 ~ 1771 [2014]
  • Final report on the safety assessment of Aloe andongensis extract, Aloe andongensis leaf juice, Aloe arborescens leaf extract, Aloe arborescens leaf juice, Aloe arborescens leaf protoplasts, Aloe barbadensis flower extract, Aloe barbadensis leaf, Aloe barbadensis leaf extract, Aloe barbadensis leaf juice, Aloe barbadensis leaf polysaccharides, Aloe barbadensis leaf water, Aloe ferox leaf extract, Aloe ferox leaf juice, and Aloe ferox leaf juice extract
    Andersen, F. A. International Journal of Toxicology 84 : 1 ~ 50 [2007]
  • Effects of Aloe vera treatment on blood glucose level and clinical chemistry in diabetic patients
    Park, W. Y. Journal of Food Hygiene and Safety 10 (1) : 13 ~ 17 [1995]
  • Effect of Aloe vera gel on antioxidant enzymes in streptozotocin-induced cataractogenesis in male and female Wistar rats
    Haritha, K. Journal of Acute Medicine 4 (1) : 38 ~ 44 [2014]
  • Chemomodulatory action of Aloe vera on the profiles of enzymes associated with carcinogen metabolism and antioxidant status regulation in mice
    Singh, R. P. Phytomedicine 7 (3) : 209 ~ 219 [2000]
  • Barbaloin: A concise report of its pharmacological and analytical aspects
    Patel, D. K. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine 2 (10) : 835 ~ 838 [2012]
  • Approved method of the Am. Assoc. Cereal Chem
  • Antioxidant determination by the use of a stable free radical
    Blois, M. S. Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant capacity of 3D human skin EpiDermTM model: effects of skin moisturizers
    Grazul-Bilska, A. T. International Journal of Cosmetic Science 31 (3) : 201 ~ 208 [2009]
  • Antioxidant capacities and total phenolic contents of infusions from 223 medicinal plants
    Li, S. Industrial Crops and Products 51 : 289 ~ 298 [2013]
  • Antioxidant activity of Smilax excelsa L. leaf extracts
    Ozsoy, N. Food Chemistry 110 : 571 ~ 583 [2008]
  • Antifungal effects of different plant extracts and their major components of selected aloe species
    Ali, M. I. A. Phytotherapy Research 13 (5) : 401 ~ 407 [1999]
  • Analysis of 13 phenolic compounds in aloe species by high performance liquid chromatography
    Park, M. K. Phytochemical Analysis 9 : 186 ~ 191 [1998]
  • Aloe vera: an in vitro study of effects on corneal wound closure and collagenase activity
    Curto, E. M. Veterinary Ophthalmology 25 : 1 ~ 8 [2014]
  • Aloe vera: Antiulcer and antidiabetic effects
    Koo, M. W. L. Phytotherapy Research 8 (8) : 461 ~ 465 [1994]
  • Aloe vera gel alleviates cardiotoxicity in streptozocin-induced diabetes in rats
    Jain, N. Journal of Pharmacy and Pharmacology 62 (1) : 115 ~ 123 [2010]
  • Aloe vera extract reduces both growth and germ tube formation by Candida albicans
    Bernardes, I. Mycoses 55 (3) : 257 ~ 261 [2012]
  • Aloe vera downregulates LPS-induced inflammatory cytokine production and expression of NLRP3 inflammasome in human macrophages
    Marietta, M. Molecular Immunology 56 (4) : 471 ~ 479 [2013]
  • Aloe vera : a valuable ingredient for the food, pharmaceutical and cosmetic industries-a review
    Eshun K Critical Reviews in Food Science and Nutrition 44 (2) : 91 ~ 96 [2004]
  • Allergic contact dermatitis to Aloe vera
    Ferreira, M. Contact Dermatitis 57 (4) : 278 ~ 279 [2007]
  • A panoptic study of antioxidant potential of foliar gel at different harvesting regimens of Aloe vera L
    Ray A Industrial Crops and Products 51 : 130 ~ 137 [2013]