Aminoethoxyvinylglycine 처리에 따른 조생종 배 유통기간 중 품질변화 및 생리장해 경감

논문상세정보
' Aminoethoxyvinylglycine 처리에 따른 조생종 배 유통기간 중 품질변화 및 생리장해 경감' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 원예
  • corebrowning
  • ethylene
  • firmness
  • mealiness
  • respiration rate
  • 경도
  • 과심갈변
  • 분질과
  • 에틸렌
  • 호흡률
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
887 0

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' Aminoethoxyvinylglycine 처리에 따른 조생종 배 유통기간 중 품질변화 및 생리장해 경감' 의 참고문헌

  • 저장고 내의 에틸렌 제거가 배 과실의 품질에 미치는 영향
    김호철 시설원예‧식물공장 15 (1) : 61 ~ 66 [2006]
  • 수확 후 저장온도가 배 ‘원황’ 및 ‘신고’ 과실의 과심갈변에 미치는 영향
    임병선 원예과학기술지 25 (3) : 212 ~ 216 [2007]
  • 수송 및 유통온도에 따른 ‘원황’ 배 품질 및 생리장해 발생
    오경영 원예과학기술지 28 (3) : 434 ~ 441 [2010]
  • 동양배 ‘원황’ 및 ‘화산’의 생육기간 중 품질 변화 요인 탐색
    이욱용 농업과학연구 38 (3) : 405 ~ 411 [2011]
  • ‘화산’ 배 모의수출 기간 중 온도환경 및 유통기간에 따른 품질변화
    김진국 시설원예‧식물공장 20 (4) : 399 ~ 405 [2011]
  • ‘한아름’, ‘만풍배’ 및 ‘신고’ 배의 성숙 기간 중 과실특성 및 세포벽 관련물질의 변화
    Vu Thi Kim Oanh 원예과학기술지 30 (4) : 345 ~ 356 [2012]
  • ‘원황’의 과육갈변 발생에 대한 저장온도 및 1-MCP 처리 효과
    문승주 원예과학기술지 26 (2) : 144 ~ 148 [2008]
  • ‘원황’ 및 ‘화산’ 배의 숙도별 고온유통환경에서의 품질 평가
    이욱용 시설원예‧식물공장 20 (3) : 233 ~ 240 [2011]
  • Recent pear cultivation
    Kim, J.H. Osung books : 266 ~ 267 [1997]
  • Peach and nectarine fruit softening following aminoethoxyvinylglycine sprays and dips
    Byers, R. E HortScience 32 : 86 ~ 88 [1997]
  • Peach (Prunus persica) fruit ripening: Aminoethoxyvinylglycine (AVG) and exogenous polyamines affect ethylene emission and flesh firmness
    Bregoli, A.M. Physiol. Plant 114 : 472 ~ 481 [2002]
  • Identification of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid synthase genes controlling the ethylene level of ripening fruit in Japanese pear (Pyrus pyrifolia Nakai)
    Itai, A. Mol. Gen. Genet 261 : 42 ~ 49 [1999]
  • Effects of aminoethoxyvinylglycine (AVG) on preharvest fruit drop, fruit maturity, and quality of ‘Red Chief’ apple
    Yildiz, K. Sci. Hort 144 : 121 ~ 124 [2012]
  • Effect of summer-pruning and gibberellin on the watercore development in Japanese pear ‘Akibae’ fruit
    Tamura F J. Japan. Soc. Hort. Sci 72 : 372 ~ 377 [2003]
  • Effect of aminoethoxyvinylglycine (AVG) on ethylene evolution and fruit quality of Japanese pears at harvest stage
    Khan, Z.U. Acta Hort 587 : 533 ~ 537 [2002]
  • Effect of 1-MCP on postharvest physiology and quality of ‘Bayuehong’ pears during storage
    Li, J. Acta Hort 768 : 117 ~ 124 [2008]
  • Assay for and enzymatic formation of an ethylene precursor, 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid
    Boller, T. Planta 145 : 293 ~ 303 [1979]
  • 1-Methylecyclopropene (1-MCP) application to Spadona pears at different stages of ripening to maximize fruit quality after storage
    Gamrasni, D. Postharvest Biol. Technol 58 : 104 ~ 112 [2010]
  • 1-Methylcyclopropene treatment effects on intact and fresh-cut apple
    Jiang, Y.M. J. Hort. Sci. Biotechnol 77 : 19 ~ 21 [2002]