논문상세정보
' 사리장의 항산화 효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • antioxidant activity
  • dnadamageinhibitioneffect
  • sarijang
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 사리장의 항산화 효과' 의 참고문헌

  • 황기 및 표고버섯 첨가 간장의 숙성 기간별 품질특성 및 항산화 활성
    김화선 한국식품저장유통학회지 20 (4) : 467 ~ 474 [2013]
  • 천일염 함유 청국장의 항산화효과
    이재준 한국식품저장유통학회지 16 (2) : 238 ~ 245 [2009]
  • 진달래꽃(Rhododendron mucronulatum Turcz. Flower) 추출물의 생리활성 탐색
    조영제 한국식품영양과학회지 37 (3) : 276 ~ 281 [2008]
  • 전통간장과 마늘첨가 간장의 이화학적 특성 및 항산화 활성비교
    신정혜 농업생명과학연구 44 (2) : 39 ~ 48 [2010]
  • 유황오리 추출물의 각종 암세포에 대한 생육억제 효과
    최귀헌 한국축산식품학회지 22 (4) : 348 ~ 351 [2002]
  • 약선음식의 온라인 구전특성이 약선음식 기능가치, 만족, 애호도에 미치는 영향관계 연구
    장순옥 외식경영연구 15 (6) : 117 ~ 142 [2012]
  • 사리장 처리에 의한 수지상세포의 성숙 유도
    김성윤 생명과학회지 21 (12) : 1789 ~ 1794 [2011]
  • 발효 콩을 주원료로 한 기능성 식품 추출물의 항산화성, 항동연변이원성 및 세포독성 효과
    함승시 한국식품저장유통학회지 11 (2) : 214 ~ 220 [2004]
  • 마늘죽 첨가 고추장의 항산화 및 항암효과
    송호수 생명과학회지 18 (8) : 1140 ~ 1146 [2008]
  • 국내 시판된장 및 재래된장의 품질 및 항산화 특성
    안준배 한국식품영양학회지 25 (1) : 142 ~ 148 [2012]
  • The Comparative Evaluation of Fermented and Non-fermented Soybean Extract on Antioxidation and Whitening
    Ga Yeon Chae 한국독성학회지 27 (4) : 205 ~ 209 [2011]
  • Separation and characteristics of antioxidative substances in fermented soybean sauce
    Moon GS Korean J Food Sci Technol 22 : 461 ~ 465 [1990]
  • Protective effects of Ulmus davidiana var. japonica against OVA-induced murine asthma model via up-regulation of heme oxygenase-1
    Lee MY J Ethnopharmacol 130 : 61 ~ 69 [2010]
  • Modern application for an ancient bean:soybean and the prevention and treatment of chronic disease
    Messina M. J Nutr 125 : 567 ~ 569 [1995]
  • LPS에 의해 활성화된 BV2 Microglia로부터 유도되는 염증매개물질의 생성에 미치는 사리장의 효과
    박혜영 대한암예방학회지 16 (4) : 348 ~ 357 [2011]
  • In The Maillard Reaction in Foods and Nutrition
    Kawamura H. American Chemical Society : 3 ~ 18 [1983]
  • Immunostimulating activity of Sarijang through activation of MAPKs signaling pathway in RAW264. 7 macrophages
    Park HY Cancer Prevention Research 17 : 324 ~ 330 [2012]
  • Genistein, daidzein, and their β-glycoside conjugates : Antitumor isoflavones in soybean foods from American and Asian diets
    Coward L J Agric Food Chem 41 : 1961 ~ 1967 [1993]
  • Ferula asa-foetida and Curcuma longa in traditional medical treatment and diet in Nepal
    Eigner D J Ethnopharmacol 67 : 1 ~ 6 [1999]
  • Evaluation of antioxidative properties of Allium species growing wild in Italy
    Nencini C Phytother Res 21 : 874 ~ 878 [2007]
  • Enhancement of antioxidant activity, total phenolic and flavonoid content of black soybeans by solid state fermentation with Bacillus subtilis BCRC 14715
    Juan MY Food Microbiol 27 : 586 ~ 591 [2010]
  • Effects of oolong tea on plasma antioxidative capacity in mice loaded with restraint stress assessed using the oxygen radical absorbance capacity (ORAC) assay
    Kurihara H Biol Pharm Bull 27 : 1093 ~ 1098 [2004]
  • Effects of Elm Bark (Ulmus davidiana var. japonica) Extracts on the Modulation of Immunocompetence in Mice
    김현숙 Journal of Medicinal Food 10 (1) : 118 ~ 125 [2007]
  • Development and validation of an improved oxygen radical absorbance capacity assay using fluorescein as the fluorescent probe
    Ou B J Agric Food Chem 49 : 4619 ~ 4626 [2001]
  • Antioxidant therapeutics : Pandora's box
    Day BJ Free Radic Biol Med 66 : 58 ~ 64 [2014]
  • A novel polysaccharide of black soybean promotes myelopoiesis and reconstitutes bone marrow after 5-flurouracil-and irradiation-induced myelosuppression
    Liao HF Life Sci 77 : 400 ~ 413 [2005]