전문가 포커스 그룹을 활용한 한식 데이터베이스 작성과 한식 섭취 수준에 따른 식품군 섭취 균형도 평가

논문상세정보
' 전문가 포커스 그룹을 활용한 한식 데이터베이스 작성과 한식 섭취 수준에 따른 식품군 섭취 균형도 평가' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • data base
  • han-sik
  • knhanes
  • koreanfoods
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
358 2

0.0%

' 전문가 포커스 그룹을 활용한 한식 데이터베이스 작성과 한식 섭취 수준에 따른 식품군 섭취 균형도 평가' 의 참고문헌

  • 한식과 건강
    김광억 교문사 : 100 ~ 234 [2010]
  • 한식 관련 분야 전문가들의 한국인 상용 음식과 식품에 대한 인식
    이상은 Journal of Nutrition and Health 45 (6) : 562 ~ 576 [2012]
  • 한국인의 식생활 문화 특성과 인식유형-세대별 비교를 중심으로-
    박영선 한국식생활문화학회지 17 (4) : 435 ~ 445 [2002]
  • 한국인의 성별 및 연령별 메뉴패턴 비교-1998,2001 국민건강영양조사 자료 분석
    최지현 대한지역사회영양학회지 12 (6) : 798 ~ 814 [2007]
  • 한국음식문화를 기반으로 한 한식 식사패턴 지수의 개발과 검증
    이경원 한국식생활문화학회지 25 (6) : 652 ~ 660 [2010]
  • 일부 성인남녀의 채소 섭취량에 따른 혈중 지질 및 혈압에 관한 연구
    최미경 대한지역사회영양학회지 12 (6) : 761 ~ 772 [2007]
  • 우유 섭취와 대사증후군의 관련성 - 2007~2010년 국민건강영양조사 자료를 이용하여
    이창진 대한지역사회영양학회지 17 (6) : 795 ~ 804 [2012]
  • 우리나라 성인의 식사패턴 변화 추세 - 1998, 2001, 2005년도 국민건강영양조사자료를 이용하여 -
    강민지 Journal of Nutrition and Health 44 (2) : 152 ~ 161 [2011]
  • 우리 밥상이 최고 : 한식으로 대사증후군을 예방하자
    정현주 교문사 : 15 ~ 39 [2012]
  • 식생활 문화
    정혜경 교문사 : 198 ~ 215 [2013]
  • 서울·경기지역 성인의 상용음식에 대한 한식 인식도 조사
    박영희 대한지역사회영양학회지 17 (5) : 555 ~ 578 [2012]
  • 만성질병 예방 측면에서 본 30세 이상 한국 성인의 과일과 채소 섭취 평가: 2005년 국민건강영양조사 자료를 이용하여
    권정현 Journal of Nutrition and Health 42 (2) : 146 ~ 157 [2009]
  • Traditional and modern food use in Korean adults in Seoul
    Lee JM. Korean J Food Culture 11 (2) : 147 ~ 154 [1996]
  • Third Report of the National Cholesterol Education Program(NCEP)Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults(Adult Treatment Panel III)final report
  • The historical background and characteristics of Korean food
    Cho HY Korean J. Food Culture 13 (1) : 1 ~ 8 [1998]
  • The cultural feast: an introduction to food and society
    Bryant CA. Thomson/Wadsworth [2003]
  • The Fourth Korea National Health and Nutrition Examination Survey (KNHANES IV)
  • Milk Intake and Its Association with Metabolic Syndrome in Korean: Analysis of the Third Korea National Health and Nutrition Examination Survey (KNHANES III)
    권혁태 Journal of Korean Medical Science 25 (10) : 1473 ~ 1479 [2010]
  • Korea Health Statistics 2009 : Korea National Health and Nutrition Examination Survey
  • Historical contemplation on milk consumption in Korea
    Lee SW Korean J. Food Culture 5 (1) : 139 ~ 155 [1990]
  • Evaluation of elementary school lunch menus based on maintenance of the traditional dietary pattern
    Jung HJ Korean J Nutr 33 (2) : 216 ~ 229 [2000]
  • Dietary reference intakes for Koreans. First revision
    The Korean Nutrition Society The Korean Nutrition Society [2010]
  • Cultural foods: traditions and trends
    Kittler PG. Thompson Learning : 1 ~ 15 [2000]
  • Biological and cultural aspects of dietary behaviors of Koreans : focusing on the last 50 years
    Oh SY Korean J. Food Culture 8 (4) : 373 ~ 380 [1993]
  • A comparative study on Korean's dining-out behaviors classified by age and gender
    Park JW Korean J. Food Culture 16 (4) : 276 ~ 295 [2001]