' 톳 발효 추출물의 생리활성 검증' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 생물과학
  • antihypertension
  • antioxidation
  • fermentation
  • hizikiafusiformis
  • immunostimulation
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,457 0

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' 톳 발효 추출물의 생리활성 검증' 의 참고문헌

  • 한국산 5종 해조류의 항산화효과와 총 폴리페놀 함량과의 관련성
    이미숙 한국식품영양과학회지 34 (8) : 1143 ~ 1150 [2005]
  • 톳 자숙액 에탄올 추출물의 항산화 활성
    박기의 Applied Biological Chemistry 48 (4) : 435 ~ 439 [2005]
  • 제주 자생 해양 녹조류와 갈조류 추출물로부터의 항고혈압 활성
    전유진 한국식품영양과학회지 35 (3) : 307 ~ 314 [2006]
  • 유산균 발효에 의한 톳 (Hizikia fusiforme) 추출액의 항산화 및 항염증 활성 증가
    송호수 한국수산과학회지 44 (2) : 111 ~ 117 [2011]
  • 식이 중 칼슘수준과 톳 첨가가 난소절제한 흰쥐의 골지표와혈청 지질 함량에 미치는 영향
    장승은 Journal of Nutrition and Health 40 (5) : 419 ~ 427 [2007]
  • 산양삼(Korean Panax ginseng) 추출물의 항산화 효과 및 LPS로 염증이 활성화된 RAW 264.7 대식세포에서의 염증매개물질 억제효과
    김예진 한국식품영양과학회지 41 (10) : 1371 ~ 1377 [2012]
  • 다시마 추출액의 항산화 및 항염증 활성에 대한 효모 발효의 영향
    엄성환 한국수산과학회지 43 (2) : 117 ~ 124 [2010]
  • 국내산 주요 갈조류 추출물의 항혈액응고 활성
    김영명 한국식품과학회지 36 (6) : 1008 ~ 1013 [2004]
  • The free radical theory of aging matures
    Beckman, B. K. Physiol Rev 78 : 547 ~ 581 [1998]
  • The effect of the renin-angiotensin-aldosterone systemgene polymorphism on coronary in-stent
    Ryu, S. K. Yonsei University [2000]
  • Studies on the hydrolysis of seaweed using microorganisms and its application
    Kim, H. S. J Korean Food Sci Nutr 35 : 438 ~ 444 [2002]
  • Structure property relationships of trimetazidine derivivatives and model compounds as potential antioxidants
    Ancerexicz, J. Free Radical Bio Med 25 : 113 ~ 120 [1998]
  • Purification and characterization of cellulase produced by Bacillus amyoliquefaciens DL-3 utilizing rice hull
    Lee, Y. J. Bioresour Technol 99 : 378 ~ 386 [2008]
  • Oxygen free radicals and iron in relation to biology and medicine;some problems and concepts
    Halliwell, B. Arch Biochem Biophys 246 : 501 ~ 514 [1986]
  • Involvement of the superoxide anion radical in the oxidation of pyrogallol and a convenient assay for superoxide dismutase
    Marklund, S. Eur J Biochem 47 : 469 ~ 474 [1974]
  • Improvement of the Functional Qualities of Sea Tangle Extract through Fermentation by Aspergillus oryzae
    배향남 Fisheries and Aquatic Sciences 13 (1) : 12 ~ 17 [2010]
  • Enzymes of the renin-angiotensin system and their inhibitors
    Ondetti, M. A. Ann Rev Biochem 51 : 283 ~ 308 [1982]
  • Design of specific inhibitors of angiotensin
    Ondetti, M. A. Science 196 : 441 ~ 444 [1977]
  • Deodorization of seaweed product off-flavors by lactic acid bacteria fermentation
    Yoo, K. H Kangnung National University [2000]
  • Antitumor and Immunomodulating Effects of Seaweeds to Wardsarcoma-180cell
    Lee. Y. S J Korean Food Sci Nutr 21 : 544 ~ 550 [1992]
  • Antitumor Effect and Immunology Activity of Seaweeds Toward Sarcoma-180
    Cho, K. J J Korean Food Sci Nutr 23 : 345 ~ 352 [1990]
  • Antioxidant determination by the use of a stable free radical
    Blois, M. S Nature 26 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant and antitumor activites of crude extracts by Hizikia fusiformis
    Lee, H. R Dong-A University [2007]
  • Angiotensin-I converting enzyme inhibitory of algae
    Lee, H. O. J Korean Soc Food Sci Nutr 32 : 427 ~ 431 [1999]
  • Analysis of antioxidant nutrients in green yellow vegetable juice
    Jung, S. J Food Sci Biotech 31 : 880 ~ 886 [1999]
  • A check list of marine algae in Korea
    Lee, I. K Algae 2 : 311 ~ 325 [1986]