연구동향 분석
홈
알림
이용안내
오류접수
API
서비스소개
인기 연구 키워드 :
인기 활용 키워드 :
한국인 상용 채소류의 식이섬유 조성에 관한 연구
계수경(Soo-Kyung Kye)
2014년
활용도 Analysis
논문 Analysis
연구자 Analysis
활용도 Analysis
논문 Analysis
연구자 Analysis
활용도
공유도
영향력
논문상세정보
저자
계수경(Soo-Kyung Kye)
제어번호
99919454
학술지명
동아시아식생활학회지
권호사항
Vol. 24 No. 1 [ 2014 ]
발행처
동아시아식생활학회
자료유형
학술저널
수록면
28-41 ( 14쪽)
언어
Korean
출판년도
2014
KDC
594
등재정보
KCI등재
판매처
누리미디어
주제어
Dietary fiber
heat treatment
Neutral detergent fiber
Pectin
Vegetables
참고문헌( 29)
유사주제 논문( 269)
heat treatment 162건
vegetables 53건
dietary fiber 37건
pectin 16건
neutral detergent fiber 1건
인용/피인용
한국인 상용 채소류의 식이섬유 조성에 관한 연구
' 한국인 상용 채소류의 식이섬유 조성에 관한 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 요약
주제
dietary fiber
heat treatment
neutral detergent fiber
pectin
vegetables
동일주제 총논문수
논문피인용 총횟수
주제별 논문영향력의 평균
274
0
0.0%
자세히
주제별 논문영향력
논문영향력
주제
주제별 논문수
주제별 피인용횟수
주제별 논문영향력
주제어
dietary fiber
38
0
0.0%
heat treatment
163
0
0.0%
neutral detergent fiber
2
0
0.0%
pectin
17
0
0.0%
vegetables
54
0
0.0%
계
274
0
0.0%
* 다른 주제어 보유 논문에서 피인용된 횟수
0
닫기
' 한국인 상용 채소류의 식이섬유 조성에 관한 연구'
의 참고문헌
배추 폐기물로부터 분리한 불용성 식이섬유가 고지방 식이를 급여한 쥐의 혈중 지질농도에 미치는 영향
유문려
한국식품영양과학회지 41 (1) : 33 ~ 40
[2012]
국민 건강 영양조사 제 4기 2차보도 : 24 ~
보건복지부
[2008]
가스 제거제 첨가에따른 필름 포장 청매실의 저장 중 무기질 및 펙틴 성분 변화
차환수
한국식품과학회지 35 (1) : 149 ~ 154
[2003]
Use of detergents in the analysis of fibrous feeds. Ⅳ. Determination of plant cell-wall constituents
Van Soest PJ
J Assoc Off Anal Chem 50 : 50 ~ 54
[1967]
The link between dietary fibre and human health
Kendall CWC
Food Hydrocolloid 24 : 42 ~ 48
[2010]
The Pectic Substances
Kertesz LI
Interscience Publishers, Inc. : 150 ~ 160
[1951]
Splitting of pectin chain molecules in neutral solution
Albersheim P
Arch Biochem Biophys 90 : 46 ~ 53
[1960]
Soluble vs insoluble fiber-different psysiological responses
Schneeman BO
Food Technol 41 : 81 ~
[1987]
Quantative analysis and physico-chemical properties of dietary fiber in vegetables
Sub HJ
J Korean Soc Food Nutr 18 : 403 ~ 409
[1989]
Physical and chemical properties, method of analysis, andphysiological effects
Schneeman BO
Food Technol 40 : 104 ~
[1986]
Pectic substances of dry beans and their possible correlation with cooking time
Samuel K
J Food Sci 33 : 438 ~
[1968]
Official methods of analysis., 15th ed
A.O.A.C
Association of Official Analytical Chemists : 82 ~ 781
[1984]
Modification of the neutral detergent fiber procedure for cereals and vegetables by using α-amylase
McQueen RE
J Assoc Off Anal Chem 62 : 676 ~
[1979]
Losses of pectic substances during cooking and the effect of water hardness
Johnston DE
J Sci Food Agric 34 : 733 ~
[1983]
Iron, zinc, copper and magnesium binding by cooked pinto bean neutral and acid detergent fiber
Lee K
J Food Sci 50 : 651 ~
[1985]
Handbook of Dietary Fiber
Slavin JL
Marcel Dekker Inc : 31 ~ 45
[2001]
Functional propertise of various fibers: Physical properties
Parrott ME
J Food Sci 43 : 759 ~ 765
[1978]
Effect of dietary fiber on copper, zinc and magnesium utilization by adolescent boys
Drews LM
Am J Clin Nutr 32 : 1893 ~ 1897
[1979]
Dietary fiber in spanish fruits
Concepcion VV
J Food Sci 47 : 1840 ~
[1982]
Dietary Fiber : Chemistry and Nutrition
Saunders RM
Academic Press : 79 ~
[1979]
Determination of dietary fiber content in some fruits and vegetables
Lee KS
Korean J Food Sci Technol 19 : 317 ~ 323
[1987]
Contents of pectin substance and minerals and textural properties of leek added Kimchi during fermentation
Kim YK
Korean J Soc Food Sci 15 : 258 ~ 263
[1999]
Content and composition of dietary fiber in some fresh and cooked Norwegian vegetables
Reistad R
Food Chem 13 : 209 ~
[1984]
Colorimetric determination of pectic substances
McComb EA
Analytical Chemistry 24 : 1630 ~
[1952]
Chemical and histological studies of the disintegration of cellmembrance materials in vegetables during cooking
Simpson JI
Food Research 6 : 189 ~ 195
[1941]
Changes in pectin of satsuma mandarin during ripening and storage
Kang MJ
Korean J Postharvest Sci Technol 7 : 38 ~ 43
[2000]
Cellulose, hemicellulose and lignin content of raw and cooked spanish vegetable
Herranz J
J Food Sci 46 : 1927 ~
[1981]
Analysis of dietary fiber content in Korean vegetable foods
Lee KS
Korean J Food Sci Technol 25 : 225 ~ 231
[1993]
A study on the contents of dietary fibers andcrude fiber in kimchi ingredients and kimchi
Park KY
J Korean Soc Food Nutr 25 : 69 ~ 75
[1996]
' 한국인 상용 채소류의 식이섬유 조성에 관한 연구'
의 유사주제(
) 논문