논문상세정보
' 열풍 건조한 돼지감자 분말의 영양성분 및 이화학적 특성 분석' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 음료기술
  • jerusalemartichoke
  • nutritionalcomponent
  • physicochemical characteristics
  • total flavonoid content
  • total phenol content
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
321 1

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' 열풍 건조한 돼지감자 분말의 영양성분 및 이화학적 특성 분석' 의 참고문헌

  • 품종별 포도씨의 식물성 스테롤 및 지방산 조성 분석
    위민정 한국식품영양과학회지 38 (4) : 525 ~ 528 [2009]
  • 팽화차조 첨가에 따른 조 막걸리의 양조 중 pH, 산도, 색도, 아미노산, 환원당, 총당 및 알코올 함량 변화
    김지영 한국식품과학회지 42 (6) : 727 ~ 732 [2010]
  • 추출방법에 따른 돼지감자 잎의 항산화 및 생리활성 비교
    김재원 한국식품영양과학회지 42 (1) : 68 ~ 75 [2013]
  • 찰흑미와 일반찰벼 쌀가루의 이화학적 성질 비교
    오금순 한국식품영양과학회지 31 (1) : 12 ~ 16 [2002]
  • 일반감자와 유색감자의 영양성분 및 이화학적 특성 비교
    장혜림 원예과학기술지 29 (2) : 144 ~ 150 [2011]
  • 야콘 유전자원의 영양성분 비교 분석
    김수정 한국자원식물학회지 26 (1) : 9 ~ 18 [2013]
  • 색깔이 다른 대서와 보라밸리 감자 전분의 이화학적 특성
    이재순 한국식품영양과학회지 39 (4) : 542 ~ 547 [2010]
  • 발아대두 청국장의 발효 중 화학성분의 변화
    엄상미 Journal of Applied Biological Chemistry 52 (3) : 133 ~ 141 [2009]
  • 돼지감자잎 추출물의 항산화 활성 및 간세포 보호 효과
    김연숙 한국식품영양과학회지 40 (11) : 1525 ~ 1531 [2011]
  • 국내산 신품종 감자의 영양성분 및 이화학적 특성
    최희돈 한국식품과학회지 40 (4) : 382 ~ 388 [2008]
  • 국내산 감자 품종별 영양 성분 비교
    권오윤 동아시아식생활학회지 16 (6) : 740 ~ 746 [2006]
  • 건조방법에 따른 양파분말의 품질특성
    이준호 한국식품영양과학회지 36 (3) : 342 ~ 347 [2007]
  • 건조방법에 따른 매생이의 이화학적 성분
    손석민 한국식품영양과학회지 40 (11) : 1582 ~ 1588 [2011]
  • Vita-min C content and antioxidant activity of the fruit and of the ayurvedic preparation of Emblica officinalis Gaertn
    Scartezzini P Enthnop-harmacol 104 : 113 ~ 118 [2006]
  • Study on the chemical composition in bamboo shoot, free sugar, fatty acid, amino acid and dietary fiber con-tents. Korean
    Han SJ Soc. Food Sci 9 : 82 ~ 87 [1993]
  • Selection of yeast strains for alcohol production from Jerusalem artichoke tubers(Helianthus tuberosus L. )
    Ryu YW Korean Agric. Chem. Soc 26 : 119 ~ 124 [1983]
  • Quality and antioxidant characteristics of granule tea prepared with sea tangle (Laminaria japonica) and sea mustard (Undaria pinnatifida) powder as affected by extrac-tion method
    Kwon YR Food Preserv 19 : 525 ~ 531 [2012]
  • Production of inulase using Jerusalem artichoke tuber extract
    Choi WS Korean Agric. Chem. Soc 27 : 238 ~ 244 [1984]
  • Physicochemical properties of waxy rice starches prepared from three different cultivars
    Kim HS J. Korean Agric. Chem. Soc 26 : 211 ~ 216 [1983]
  • Official methods of analysis of AOAC Intl. 15 th ed. Method 934.06
    AOAC Association of official analytical chemists [1990]
  • Official methods of analysis AOAC Intl. 16th ed
    AOAC Associ-ation of official analytical chemists [1995]
  • Noodle characteristics of jerusalem artichoke added wheat flour and improving effect of texture modifying agents
    Shin JY Food Sci. Technol 23 : 538 ~ 545 [1991]
  • HIT-T15 세포에서 돼지감자 추출물의 항당뇨 효과
    김정란 한국식품영양과학회지 39 (1) : 31 ~ 35 [2010]
  • Free radical scavenging activities and bioactive substances of jerusalem artichoke (Helian-thus tuberosus L.) leaves
    Yuan X Food Chem 133 : 10 ~ 14 [2012]
  • Food Standard Codex
    KFDA Korea Foods Industry Association : 301 ~ [2002]
  • Food Composition Table. 7th revision
    RDA National Rural Resources Development Institute, Rural Development Administra-tion [2006]
  • Evaluation of safety of inulin and oligofructose as dietary fiber
    Carabin IG Regul. Toxicol. Pharmacol 30 : 268 ~ 282 [1999]
  • Effects of water activity on micro-bial growth in herb extract
    Kwak YS Fd. Hyg. Safety 13 : 77 ~ 82 [1998]
  • Effect of natural antiox-idants in virgin olive oil on oxidative stability of refined, bleached and deodorized olive oil
    Teresa-Satue M Am. Oil Chem. Soc 72 : 1131 ~ 1137 [1995]
  • Effect of Helianthus tuberosus extract on anti-obesity and anti-diabetic in cell line
    Kim JL Chonbuk National Uni-versity [2008]
  • Cytotoxity of ses-quiterpene lactones from leaves of Helianthus tuberosus L. Kor
    Choi HG Pharmacogn 43 : 6 ~ 9 [2012]
  • Characteristics of starch from pearl millets
    Beleia A Cereal Chem 57 : 300 ~ 303 [1980]
  • Amino acid analy-sis system of operators manual of the Waters associates : 41 ~ 46