논문상세정보
' 발아와 고압처리에 따른 벼(Oryza sativar L.) 추출물의 효소저해활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 음료기술
  • enzymeinhibitoryactivity
  • germination
  • high-pressuretreatment
  • rough rice
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 발아와 고압처리에 따른 벼(Oryza sativar L.) 추출물의 효소저해활성' 의 참고문헌

  • 흑마늘 추출물에 의한 3T3-L1 지방전구세포의 분화 및 adipogenesis 억제에 관한 연구
    박정애 생명과학회지 21 (5) : 720 ~ 728 [2011]
  • 한국산 발아 벼 추출물의 여러 가지 암세포주에 대한 증식 억제 효과 비교
    김현영 한국식품영양과학회지 39 (3) : 325 ~ 330 [2010]
  • 포도씨 추출물의 항산화 효과 및 소화효소 저해 효과
    장영선 한국식품영양과학회지 39 (6) : 783 ~ 788 [2010]
  • 추출방법에 따른 돼지감자 잎의 항산화 및 생리활성 비교
    김재원 한국식품영양과학회지 42 (1) : 68 ~ 75 [2013]
  • 쇠뜨기(Equisetum arvense) 추출물의 항산화 활성 분석 및α-glucosidase 저해활성
    곽가 Applied Biological Chemistry 49 (1) : 77 ~ 81 [2006]
  • 벼 생태학적 특성에 따른 등숙 및 이화학적 특성의 품종변이
    곽태순 한국국제농업개발학회지 16 (2) : 130 ~ 135 [2004]
  • 발아기간에 따른 벼(Oryza sativa L.)의 화학성분 변화
    김현영 한국식품영양과학회지 40 (9) : 1265 ~ 1270 [2011]
  • 발아기간에 따른 벼(Oryza sativa L.)의 부위별 효소저해활성
    김민영 한국식품영양과학회지 42 (6) : 917 ~ 923 [2013]
  • 발아 벼 부위별 추출물의 항산화활성과 Angiotensin Converting Enzyme I 저해활성
    김현영 한국식품영양과학회지 40 (6) : 775 ~ 780 [2011]
  • 말채나무 추출물의 α-amylase 저해 활성
    임채성 Applied Biological Chemistry 48 (1) : 103 ~ 108 [2005]
  • 기능성 쌀가공식품 원료로의 활용가능성 검토를 위한 발아미의 특성조사
    강미영 한국식품과학회지 35 (4) : 696 ~ 701 [2003]
  • 감마선 조사에 의한 왕겨, 미강, 맥강의 항산화능의 변화
    배성문 한국식품영양과학회지 31 (2) : 246 ~ 250 [2002]
  • The role of the renin-angiotensin system in the develop-ment of cardiovascular disease
    Unger T Am. J. Cardiol 89 : 3 ~ 9 [2002]
  • The regulation of rat liver xanthine oxidase
    Stirpe F Biol Chem 244 : 3855 ~ 3863 [1969]
  • Novel high pressure extraction technology
    Shouqin Z Pharm 278 : 471 ~ 474 [2004]
  • Molecular cloning and characterization of a gibberellin-inducible, putative α-glucosidase gene from barley
    Tibbot BK Plant Mol. Biol 30 : 229 ~ 241 [1996]
  • Isolation of an angiotensin converting enzyme inhibitor from Oenathe javanica
    Song KB Agric. Chem. Biotechnol 44 : 98 ~ 99 [2001]
  • Inhibitory effects of galloylated flavonoids on xanthine oxidase
    Hatano T Planta Med 57 : 83 ~ 84 [1991]
  • High pressure enhance-ment of enzymes: A review. Enzyme Microb
    Eisenmenger MJ Tech 45 : 331 ~ 347 [2009]
  • High hydrostatic pressure treatment combined with enzymes increase the extractability and bioactivity of fer-mented rice bran
    Kim DY Innov. Food Sci. Emerg 16 : 191 ~ 197 [2012]
  • Frac-tionation of angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitory pep-tides from soybean paste
    Shin ZI Food Sci. Technol 27 : 230 ~ 234 [1995]
  • Food processing by high hydrostatic pressure
    San Martin MF Crit. Rev. Food Sci. Nutr 42 : 627 ~ 645 [2002]
  • Effects of high pressure on enzymatic activity
    Northrop DB Bio-chim. Biophys. Acta 1595 : 71 ~ 79 [2002]
  • Effect of chonic intake on cholesterol absorption and metabolism in the rat
    Vahouny GV Am. J. Clin. Nutr 33 : 2182 ~ 2188 [1980]
  • Development of lipase inhibitors from various derivatives of Monascus pigment produced by Monascus fermentation
    Kim JH Food Chem 101 : 357 ~ 364 [2007]
  • Characterization of polyphenols from green tea leaves using a high hydrostatic pres-sure extraction. Int
    Xi J Pharm 382 : 139 ~ 143 [2009]
  • Changes in the Chemical and Functional Components of Korean Rough Rice Before and After Germination
    정헌상 Food Science and Biotechnology 16 (6) : 1006 ~ 1010 [2007]
  • Biological charateristics of instant rice treated with high hydrostatic pressure
    Kwon SM Food Sci. Indus 40 : 31 ~ 35 [2007]
  • A comparison between high hydrostatic pressure extraction and heat extraction of ginsenosides from ginseng (Panax ginseng CA Meyer)
    Lee HS Sci. Food Agr 91 : 1466 ~ 1473 [2011]
  • 9종의 허브류로부터ACE저해활성,HMG-CoA reductase저해활성 및혈전용해활성에 대한 검색
    권은경 한국식품과학회지 38 (5) : 691 ~ 698 [2006]