단일 박테리오파지를 이용한 볏짚 유래 Bacillus cereus free 스타터 컬쳐의 개발

논문상세정보
' 단일 박테리오파지를 이용한 볏짚 유래 Bacillus cereus free 스타터 컬쳐의 개발' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 음료기술
  • bacillus cereus
  • bacteriophage
  • fermented food
  • rice straw
  • starter culture
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' 단일 박테리오파지를 이용한 볏짚 유래 Bacillus cereus free 스타터 컬쳐의 개발' 의 참고문헌

  • 청국장으로부터 Bacillus cereus에 대한 길항 균주 분리 및 길항 효과
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  • 장류에 접종된 Bacillus cereus 포자의 저감화 기법에 관한 연구
    이남혁 한국식품영양과학회지 41 (12) : 1842 ~ 1846 [2012]
  • 자몽종자추출물, EDTA와 열 병행에 의한 Bacillus cereus 포자 불활성화 상승효과
    양승국 한국식품영양과학회지 40 (10) : 1469 ~ 1473 [2011]
  • The ribosomal database project: improved alignments and new tools for rRNA analysis
    Cole JR Nucl. Acids Res 37 : D141 ~ D145 [2009]
  • Pyrosequencing을 이용한 전통된장 제조과정 중 세균군집구조의 분석
    김용상 미생물학회지 47 (3) : 275 ~ 280 [2011]
  • Profiling of complex microbial populations by denaturing gradient gel electrophoresis analysis of polymerase chain reaction-amplified genes coding for 16S rRNA
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  • Prevalence of Bacillus cereus bacteriophages in fermented foods and character-ization of phage JBP901
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  • Phylogenetic analysis of Bacillus subtilis strains appli-cable to natto (fermented soybean) production
    Kubo Y Appl. Environ. Microbiol 77 : 463 ~ 6469 [2011]
  • Phage inactivation of foodborne Shi-gella on ready-to-eat spiced chicken
    Zhang H Poultry Sci 92 : 211 ~ 217 [2013]
  • Phage biocontrol of enteropathogenic and Shiga toxin-producing Escherichia coli during milk fermentation
    Tomat D Lett. Appl. Microbiol 57 : 3 ~ 10 [2013]
  • PCR-DGGE fingerprinting: novel strategies for detec-tion of microbes in food
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  • Opinion of the scientific panel on biological hazards on Bacillus cereus another Bacillus spp. in foodstuffs
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  • Isolation and characterization of phages infecting Bacillus cereus
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  • DGGE 방법과 배양법을 이용한 강원지역 전통 발효 청국장에서 미생물의 다양성 분석
    홍성욱 한국식품과학회지 45 (4) : 515 ~ 520 [2013]
  • Control of Campylobacter spp. and Yersinia entero-colitica by virulent bacteriophages
    Orquera S Mol. Genet. Med 6 : 273 ~ 278 [2012]
  • Biological activi-ties of Cheonggukjang prepared with black bean and changes in phytoestrogen content during fermentation
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  • Bacteriophages BCP1-1 and BCP8-2 require divalent cations for efficient control of Bacillus cereus in fermented foods
    Bandara N Food Microbiol 31 : 9 ~ 16 [2012]
  • Bacteriophage for biocontrol of food-borne pathogens: calculations and considerations
    Hagens S Curr. Pharm. Biotechnol 11 : 58 ~ 68 [2010]
  • Bacterial populations colonizing and degrading rice straw in anoxic paddy soil
    Weber S Appl. Environ. Microbiol 67 : 1318 ~ 1327 [2001]
  • Additive approach for inactivation of Escherichia coli O157:H7, Salmo-nella, and Shigella spp. on contaminated fresh fruits and vegeta-bles using bacteriophage cocktail and produce wash
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