건조방법에 따른 모시잎의 이화학적 성분

논문상세정보
' 건조방법에 따른 모시잎의 이화학적 성분' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • freezedrying
  • hotairdrying
  • proximate composition
  • ramie leaf
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,572 1

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' 건조방법에 따른 모시잎의 이화학적 성분' 의 참고문헌

  • 천마의 식품학적 성분 분석 및 건조방법에 따른 특성 변화
    이부용 한국식품과학회지 34 (1) : 37 ~ 42 [2002]
  • 조리에 의한 깻잎의 비타민C 및 무기성분의 변화
    최영희 한국식품조리과학회지 19 (2) : 174 ~ 180 [2003]
  • 육포 제조시 염의 확산속도 및 건조 특성
    이원영 한국식품저장유통학회지 11 (4) : 508 ~ 515 [2004]
  • 사자발쑥과 고려엉겅퀴 추출물의 항산화 및 간암세포 활성 효과
    김은미 동아시아식생활학회지 21 (6) : 871 ~ 876 [2011]
  • 반응표면분석에 의한 덖음 모시풀잎 가루 첨가 머핀의 품질특성
    이유진 한국식생활문화학회지 25 (6) : 810 ~ 819 [2010]
  • 모시풀잎 분말 첨가 설기떡의 품질특성 및 항산화 활성
    박성순 한국식품조리과학회지 27 (6) : 763 ~ 772 [2011]
  • 모시잎이 고지방-고콜레스테롤 식이 흰쥐의 지질대사 개선 및 항비만 효과에 미치는 영향
    이재준 한국식품과학회지 43 (1) : 83 ~ 90 [2011]
  • 모시잎의 항산화 효과 및 암세포주에 대한 세포 독성
    김인숙 동아시아식생활학회지 19 (3) : 384 ~ 394 [2009]
  • 모시잎의 이화학적 성분
    박미란 한국식품저장유통학회지 17 (6) : 853 ~ 860 [2010]
  • 모시잎 첨가량에 따른 쿠키의 품질 특성
    백재은 한국식품영양학회지 23 (4) : 446 ~ 452 [2010]
  • 모시잎 첨가량에 따른 절편의 품질특성
    윤숙자 한국식품조리과학회지 22 (5) : 636 ~ 641 [2006]
  • 데침 시간에 따른 톳의 주요성분 및 항산화 활성의 변화
    김진아 한국식품조리과학회지 20 (2) : 219 ~ 226 [2004]
  • 국내산 산채류의 물 및 메탄올 추출물에 대한 항산화 활성
    이영민 한국식품영양과학회지 40 (1) : 29 ~ 36 [2011]
  • 고구마 부위별 일반 및 미네랄, 페놀화합물, 자색색소의 성분 특성
    이준설 한국국제농업개발학회지 19 (3) : 196 ~ 204 [2007]
  • 건조방법을 달리한 보리 잎의 이화학적 특성
    박수진 한국식품영양과학회지 37 (1) : 60 ~ 65 [2008]
  • 건조방법에 따른 해조류(감태)의 주요성분 및 항산화 활성의 변화
    김진아 Family and Environment Research 42 (5) : 193 ~ 203 [2004]
  • 건조방법에 따른 삼투처리 단호박의 품질 특성
    홍주헌 한국식품영양과학회지 33 (9) : 1573 ~ 1579 [2004]
  • 건조방법에 따른 매생이의 이화학적 성분
    손석민 한국식품영양과학회지 40 (11) : 1582 ~ 1588 [2011]
  • 건조방법 달리하여 제조한 더덕 생식의 이화학적 및 관능적 특성 변화
    김철암 한국식품과학회지 40 (6) : 721 ~ 725 [2008]
  • The physicochemical properties and antimicrobial activity of Boehmeria nivea(L. )Gaudich
    Son MH Sunchon National University [2007]
  • Texture of cooked potatoes : Relationship between the compressive strength of cooked potato disks and release of pectic substance
    Huges JC J Sci Food Agric 26 : 731 ~ 738 [1975]
  • Reactions of d-fructose in water at temperature up to 400°C and pressures up to 100 MPa
    Aida TM J Supercrit Fluid 42 : 110 ~ 119 [2007]
  • Physiological and Quality Characteristics of Bakery Products added with Mosi Leaf Powder
    Kim OS Sejong University, [2013]
  • Physicochemical characteristics of Agastache rugosa O. Kuntze extracts by extracts by extraction conditions
    Lee BY Korean J Food Sci Technol 32 : 1 ~ 8 [2000]
  • Official methods of analysis. 16th ed
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  • Nutritional properties of chol-pyon preparation byadding mugwort and pine leaves
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  • Modified rapid preparation of fatty acid esters from lipids for gas chromatographic analysis
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  • HPLC analysis of organic acid and sugars in tomato juice
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  • Food standards codex
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  • Food Chemistry. 3rd ed
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  • Fermentation characteristics of whole soybean meju model system inoculated with 4 Bacillus strains
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  • Effects of ramie leaves on improvement of lipid metabolism and anti-obesity effect in rats fed high fat-high cholesterol diet
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  • Effects of ramie leaf on the loperamide-induced constipation in rats
    Oh SH Chosun University [2012]
  • Effect of dried leaf powders and ethanol extracts of Perilla frutescens, Artemisia princeps Var. orientalis and Aster scaber on lipid metabolism and antioxidative capacity in rats
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  • Effect of blanching condition on the chemical composition of the spinach grown in winter greenhouse
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  • Effect of Korean native plant diet on lipid metavolism, antioxidative capacity and cadmium detoxification in rats
    Park JA Korean J Nutr 32 : 353 ~ 368 [1999]
  • Dietary fiver contents and physical properties of wild vegetables
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  • Details of drug and plant. Revised version
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  • Chemical composition of Bangah(Agastache rugosa O. Kuntze)herb
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  • Chemical Composition and Antioxidant Activity of Ramie Leaf (Boehmeria nivea L.)
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  • Changes in compositions of fatty acids according to drying methods of mugwort(Artemisia asiatica Nakai)
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  • Changes in chemical components and physical properties with freeze drying and hot air-drying of Dioscorea batatas
    Kwon JH J Korean Soc Food Sci Nutr 27 : 908 ~ 913 [1998]
  • Calcium potentiates the effect of estrogen and calcitonin on bone mass : review and analysis
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  • Boenchogangmeok
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  • Blanching에 의한 햇순나물의 이화학적 특성 변화
    김민하 한국식품영양과학회지 41 (5) : 647 ~ 654 [2012]
  • Analysis of amino acid in waters. PICO, TAG system
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  • A study on the improvement of antimicrobial activity and crease resistance of Korean traditional hansan ramie fabrics
    Kim HJ J Kor Soc Dyers & Finishers 6 : 285 ~ 292 [1994]
  • 21th nutrition. 4th ed
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