논문상세정보
' 벌나무 열수 및 에탄올 추출물의 항산화 활성 및 알코올 분해능' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 벌나무 열수 및 에탄올 추출물의 항산화 활성 및 알코올 분해능' 의 참고문헌

  • 해양균류의 라디칼 소거활성 검색
    생약학회지 33 (3) : 219 ~ 223 [2002]
  • 한국산 약용식물의 항산화 효과
    한국약용작물학회지 11 (2) : 127 ~ 134 [2003]
  • 한국산 地楡(Sanguisorbae officinalis L.)의 항산화 효과 및 천연소재로서의 활용방안
    Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry 47 (2) : 244 ~ 250 [2004]
  • 채진목(Amelanchier asiatica) 열매 에탄올 추출물의 생리활성
    Journal of Applied Biological Chemistry 54 (4) : 238 ~ 243 [2011]
  • 알코올 대사 효소 alcohol dehydrogenase (ADH) 및 acetaldehyde dehydrogenase (ALDH) 활성에 미치는 아미노산의 영향
    생명과학회지 19 (9) : 1321 ~ 1327 [2009]
  • 소태나무 잎 및 편백나무 추출물의 항산화 효과
    생명과학회지 22 (3) : 354 ~ 359 [2012]
  • 생대추(풋대추) 과육 및 씨 추출물의 항산화 효과 및 항산화 성분
    한국식품과학회지 38 (1) : 128 ~ 134 [2006]
  • 산겨릅나무 추출물의 항산화 및 간 기능 보호효과
    한국식품영양과학회지 37 (11) : 1389 ~ 1394 [2008]
  • 산겨릅나무 추출물의 이화학적 특성과 암세포 성장 억제 효과
    Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry 49 (4) : 322 ~ 327 [2006]
  • 산겨릅나무 줄기추출물의 생리활성 및 유효성분 분리
    한국약용작물학회지 15 (4) : 296 ~ 303 [2007]
  • 산겨릅나무 줄기에서 이소프렌계 화합물의 분리
    생약학회지 38 (1) : 67 ~ 70 [2007]
  • 급성 알코올 중독에서 헛개나무 추출물을 포함한 식품 조성물의 보호 효과
    한국식품영양과학회지 40 (8) : 1107 ~ 1112 [2011]
  • Total antioxidant status in plasma and body fluids
    Methods Enzymol 234 : 279 ~ 293 [1994]
  • The ferric reducing ability of plasma(FRAP)as a measure of"antioxidant power" : the FRAP assay
    Anal Biochem 230 : 70 ~ 76 [1996]
  • The effect of mildronate on serum alcohol concentration and hangover syndrome
    J Korean Soc Food Sci Nutr 27 : 168 ~ 174 [1998]
  • The antioxidant, antimicrobial and nitrite scavenging effects of Schizandra chinensis RUPRECHT(Omija)seed
    Korean J Food Sci Technol 32 : 928 ~ 935 [2000]
  • Structure-antioxidant activity relationships of flavonoids and phenolic acids
    Free Radic Biol Med 20 : 933 ~ 956 [1996]
  • Perspectives : do alcohol calories count?
    Am J Clin Nutr 54 : 976 ~ 982 [1991]
  • On phosphotungstic-phosphomolybdic compounds ascolorreagents
    Folin O J Biol Chem 12 : 239 ~ 243 [1912]
  • In vitro antioxidant activity of coffees brewed using different procedures(Italian, espresso and filter)
    Food Chem 90 : 133 ~ 139 [2005]
  • Immune response to oxidative neoepitopes on LDL and phospholipids modulate the development of atherosclerosis
    J Intern Med 247 : 371 ~ 380 [2000]
  • Evaluation of a tetrazolium-based semiautomated colorimetric assay : assessment of chemosensitivity testing
    Cancer Res 47 : 936 ~ 942 [1987]
  • Controlled synthesis of HBsAg in a differentiated human liver carcinoma-derived cell line
    Nature 282 : 615 ~ 616 [1979]
  • Comparison of the free radical-scavenging activity of propolis from several regions of Argentina
    J Ethnopharmacol 71 : 109 ~ 114 [2000]
  • Antitumor promoting activity of(-)-epigallocatechin gallate, the main constituent of"tannin"in green tea
    Phytother Res 1 : 44 ~ 47 [1987]
  • Antioxidants and prevention of chronic disease
    Crit Rev Food Sci Nutr 44 : 275 ~ 295 [2004]
  • Antioxidant effects of some ginger constituents
    J Food Sci Technol 58 : 1407 ~ 1410 [1993]
  • Alcohol and the liver
    Gastroenterology 106 : 1085 ~ 1105 [1994]
  • A novel method for measuring antioxidant capacity and its application to monitoring the antioxidant status in premature neonates
    Clin Sci(Lond) 84 : 407 ~ 412 [1993]