푸드플랜 관점에서의 지속가능한 식생활교육 활성화 방안에 관한 연구

김은실 2021년
논문상세정보
' 푸드플랜 관점에서의 지속가능한 식생활교육 활성화 방안에 관한 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • Activation plan.
  • Domestic and oversea use cases
  • Food plan
  • Food system
  • Sustainable dietary education
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
8 0

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' 푸드플랜 관점에서의 지속가능한 식생활교육 활성화 방안에 관한 연구' 의 참고문헌

  • 한국 푸드시스템의 현황과 발전과제
    이정희 [2007]
  • 푸드플랜에서의 식생활교육 필요성과 실행과제 탐색
    이경애 [2020]
  • 초등학생을 위한 녹색식생활 체험교육 프로그램 개발
    김영희 [2015]
  • 초등학생들의 식행동 분석에 따른 어린이 요리책 개발에 관한 연구 - 일부 초등학교 5, 6학년을 중심으로 -
    정경아 [2010]
  • 초등학생 식생활능력 배양을 위한 지속가능한 식생활교육 목표 및 내용체계 개발
    이은주 [2019]
  • 초등학교 5, 6학년 아동의 식습관과 교사의 식생활교육 실태 및 인식에 관한 연구 - 춘천지역 일부 초등학교를 중심으로 -
    정경아 [2012]
  • 지속가능한 식생활교육을 위한 초등학교 학년군별 교육 내용 개발
    이은주 [2019]
  • 어린이 식생활 안전관리 특별법에 관한 효과적 교육 및 홍보 방안 연구
    홍진임 [2012]
  • 실천 문제중심의 녹색식생활교육 프로그램이 초등학생의 식생활태도에 미치는 효과
    고명진 [2012]
  • 식생활교육과 영양교육의 개념 혼재와 지속가능한 식생활교육으로의 전환
    김정원 [2018]
  • 식생활 교육활동이 교육만족도와 자아존중감에 미치는 영향
    한지수 [2015]
  • 녹색식생활교육에 대한 초등학교 교사의 인식 조사 및 초등실과 교과서 본문사례 개발 연구
    김미지 [2013]
  • 녹색식생활교육 프로그램이 초등학생의 녹색식생활 태도에 미치는 영향
    민은희 [2012]
  • 교육서비스 품질, 교육 만족도, 충성도 영향 관계 연구 - 식생활 관련 교양수업을 중심으로 -
    박훈지 [2016]
  • 공공가치 모형에 기반한 지역 푸드플랜 형성과정 - 음성군의 경험을 중심으로 -
    김학실 [2019]
  • VR(Virtual Reality)을 활용한 초등 지속가능한 식생활교육 콘텐츠 연구
    김정원 [2019]
  • Urban food strategy: Guidelines for a sustainable food system
    Park, Y. J. [2017]
  • USDA
  • The effects of GREEN dietary life education program on the nutritional knowledge and dietary attitudes of elementary school students
    Seo, E. H. [2013]
  • The direction of the development of the urban food plan based on the residents: Focusing on the case of Seodaemoon-gu
    Jeon, E. J. [2020]
  • The development of Japanese food system and some problems: With particular reference to structural changes of food industry
  • The current state and policy tasks for local food plain
    Jung, E. M. [2019]
  • Seoul, a city of sustainable food: Seoul food master plan
    Seoul [2017]
  • Seoul metropolitan autonomous district food policy status survey and survey report
    Seoul [2019]
  • Regional food plan implementation tasks for transforming the food system
  • National food system strategy under a global open economy: A study on policy planning for future strategic tasks in agriculture and fisheries and rural community Ⅳ
    Kim, B. R. [2009]
  • Local food plan. Basic plan for establishing
  • Le programme national pour l'alimentation (PNA)
  • Gyeonggi-do food plan promotion directions and tasks
    Lee, S. H. [2018]
  • Gyeonggi Agricultural Administration
  • Food plan, promotion strategy and activation plan
    Kim, J. A. [2018]
  • Food plan support policy manual
  • Food plan era, the direction and strategy of the local food plan
  • Food changes the world:Basic plan for dietary education
  • FAO and Biodiversity International, Sustainable diets and biodiversity: Its directions and solutions for policy, research and action
  • Direction and strategy of regional food plan
  • Development of textbook examples on green food education by using the subjects of elementary ‘social studies’ and ‘wise life’
    Yon, J. A. [2012]
  • Development of sustainable dietary education system for improving elementary students' food literacy
    Lee, E. J. [2018]
  • Development of a green diet teaching strategy based on practical problem solving in practical arts
    Shin, B. R. [2011]
  • Development and evaluation of sustainable food education webtoons for adolescents
    Jeon, H. Y. [2020]
  • Development and evaluation of sustainable food education media contents for upper grade elementary school students
    Lee, J. H. [2020]
  • Development and evaluation of sustainable food education media contents for pre-school and lower grade elementary school students
    Lee, Y. R. [2020]
  • Development and application of sustainable food competency evaluation tools
    Lee, Y. C. [2020]
  • Analysis of the expected effects of regional food plans and future tasks
    Jung, E. M. [2018]
  • A study on the basic direction of local food plan for food security: Focusing on food integration support center
    Kwon, O. Y. [2019]
  • A study on promotion plan for national food system
    Kim, J. A. [2017]
  • A study on establishing the national food plan in Korea
  • A case study on the food security in Chuncheon city and applicability of food plan
    Jung, D. [2019]