월동배추의 현장 저장 사례 및 봄배추 작형과의 생육과 절임 특성 비교

이정수 2020년
논문상세정보
' 월동배추의 현장 저장 사례 및 봄배추 작형과의 생육과 절임 특성 비교' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • Case study
  • Salting
  • Storage
  • Winter Kimchi cabbage
  • 사례연구
  • 월동배추
  • 저장
  • 절임
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' 월동배추의 현장 저장 사례 및 봄배추 작형과의 생육과 절임 특성 비교' 의 참고문헌

  • 품종 및 저장온도가 상추 저장성에 미치는 영향
    이정수 [2007]
  • 저장 전처리 방법에 따른 배추 '춘광' 품종의 품질변화
    엄향란 [2013]
  • 재배시기, 정식일에 따른 배추의 생육 모델 개발 및 생산량 예측 평가
    이진형 [2017]
  • 이상기상 조건이 배추의 생육 및 세포조직에 미치는 영향
    이상규 [2013]
  • 월동 배추의 저온 저장 방법별 포장 및 염장 처리에 따른 품질 특성
    이정수 [2007]
  • 여름 및 가을배추로 제조한 절임배추의 품질지표 평가
    박상언 [2017]
  • 수확후 1-MCP 처리, 저장 방법 및 현지 유통온도가 모의수출 ‘감홍’ 사과의 품질에 미치는 영향 분석
    박윤문 [2012]
  • 수확 후 CO2 처리 시기 및 농도에 따른 ‘설향’ 딸기 저장 중 품질변화
    김지강 [2016]
  • 소비자의 배추 가격민감도와 구매 속성 분석
    하두종 [2014]
  • 상추의 품종과 재배방식이 생육, 품질 및 저장수명에 미치는 영향
    이정수 [2005]
  • 봄배추 재배방법 및 품종에 따른 생육 및 절임 특성
    이정수 [2008]
  • 배추의 유통실태 분석과 물류체계 효율화 방안
    한관순 [2013]
  • 고온기 결구상추의 수확 후 포장조건에 따른 선도유지 효과
    장민선 [2017]
  • 결구배추의 계절적 품종에 따른 카로티노이드 성분 함량
    성기운 [2018]
  • ‘맛경채’의 포장방법과 저장온도에 따른 선도 비교
    이관호 [2018]
  • The metabolites of dietary chlorophylls
    Ma L [1999]
  • Quality changes of winter Chinese cabbage by different packing and loading during cold storage
    Kim BS [2001]
  • Production practices and quality assessment of food crops. Quality handling and evaluation
    Bhowmik PK [2004]
  • Postharvest kimchi cabbage
    Kim JK [2007]
  • Manual for agricultural investigation
  • Kimchi cabbage, seasonal post-harvest management brings about method like this one
    Kim JG [2015]
  • Influence of packaging with high-density polyethylene film on the quality of leaf lettuce during low temperature storage
    Jeong JC [1990]
  • Influence of cultivar and storage period on the quality of Chinese cabbage
    Park KW [1985]
  • Hunter L, a, b versus CIE 1976 L*, a*, b*
  • Growth and salting properties influenced by culture methods, cultivars and storage packaging of kimchi cabbage (Brassica rapa) in spring
    이정수 [2018]
  • Effects of water activity and light on the oxidation of carrot carotenoids
    Song ES [1993]
  • Effects of the salting of Chinese cabbage on taste and fermentation of kimchi
    Song JE [1995]
  • Effects of storage temperature and water contents on the quality in crube green tea
    Shin KH [2001]
  • Effects of freezing rate and storage temperature on the degree of retrogradation, texture and microstructure of cooked rice
    Choi SG [1995]
  • Distribution and packaging of Chinese cabbage and radish
    Wang SU [2006]
  • Characterization of carotenoid pigments and their changes during storage of Chinese cabbage
    Yang YJ [1994]
  • Changes in the cell wall components during the softening in peach fruits
    Chang KH [1999]
  • CO₂ production and trimming loss affected by storage temperature and packaging methods in Chinese cabbage (Brassica campestris L. ssp. Pekinensis) grown in spring
    Yang YJ [1993]
  • Biological activities and analysis of carotenoids in plants
    Kim JB [2003]
  • A simplified method to evaluate major quality factors and its application to determine inheritability of tissue firmness and total soluble solids in Chinese cabbage
    Lee JY. [2004]