국내 육성 조생종 “한아름”배의 유통기간 연장을 위한 수확 후 1-Methylcyclopropene 처리 효과

' 국내 육성 조생종 “한아름”배의 유통기간 연장을 위한 수확 후 1-Methylcyclopropene 처리 효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • core-browning
  • firmness
  • mealiness
  • respiration
  • skin color difference
  • 경도
  • 과심갈변
  • 과피색차
  • 분질과
  • 호흡량
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
258 0

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' 국내 육성 조생종 “한아름”배의 유통기간 연장을 위한 수확 후 1-Methylcyclopropene 처리 효과' 의 참고문헌

  • 조생종 배 ‘한아름’에 대한 GA4+7 및 1-methylcyclopropene(1-MCP) 처리반응
    이욱용 원예과학기술지 32 (5) : 645 ~ 654 [2014]
  • 수송 및 유통온도에 따른 ‘원황’ 배 품질 및 생리장해 발생
    오경영 원예과학기술지 28 (3) : 434 ~ 441 [2010]
  • 봉지 재배가 ‘만풍배’의 과피색 및 품질에 미치는 영향
    김윤경 원예과학기술지 28 (1) : 36 ~ 40 [2010]
  • 동양배 ‘원황’ 및 ‘화산’의 생육기간 중 품질 변화 요인 탐색
    이욱용 Korean Journal of Agricultural Science 38 (3) : 405 ~ 411 [2011]
  • 동양배 ‘원황’ 및 ‘화산’의 상온유통 중 품질 및 생리장해 발생에 미치는 1-methylcyclopropene (1-MCP) 처리의 영향
    이욱용 원예과학기술지 30 (5) : 534 ~ 542 [2012]
  • 고품질 대과 조생종 배 ‘한아름’ 육성
    황해성 원예과학기술지 23 (1) : 60 ~ 63 [2005]
  • ‘황금배’ 유통기간 중 품질 유지를 위한 1-MCP 처리 및 저장・유통방법
    문승주 원예과학기술지 26 (4) : 387 ~ 392 [2008]
  • ‘한아름’, ‘만풍배’ 및 ‘신고’ 배의 성숙 기간 중 과실특성 및 세포벽 관련물질의 변화
    Vu Thi Kim Oanh 원예과학기술지 30 (4) : 345 ~ 356 [2012]
  • ‘원황’ 및 ‘화산’ 배의 숙도별 고온유통환경에서의 품질 평가
    이욱용 시설원예‧식물공장 20 (3) : 233 ~ 240 [2011]
  • The use of 1-methylcyclopropene (1-MCP) on fruits and vegetables
    Watkins CB Biotechnol. Adv 24 : 389 ~ 409 [2006]
  • Responses of strawberry fruit to 1-methylcyclo- propene(1-MCP) and ethylene
    Tian MS J. Plant Growth Regul 32 : 83 ~ 90 [2000]
  • Responses of early, mid and late season apple cultivars to postharvest application of 1-methylcyclopropene(1-MCP) under air and controlled atmosphere storage conditions
    Watkins CB Postharvest Biol. Technol 19 : 17 ~ 32 [2000]
  • Reporting of objective color measurements
    McGuire RG. HortScience 27 : 1254 ~ 1255 [1992]
  • Internal browning in cold-stored pineapples is supressed by a postharvest application of 1-methylcyclopropene
    Selvarajah S Postharvest Biol. Technol 23 : 167 ~ 170 [2001]
  • Interactive effects of 1-MCP and temperature on ‘Elberta’ peach quality
    Fan X HortScience 37 : 134 ~ 138 [2002]
  • Inhibitors of ethylene responses in plants at the receptor level: recent developments
    Sisler EC Physiol. Plant 100 : 577 ~ 582 [1997]
  • Influence of maturity and storage temperature on the respiration rate and ethylene production in ‘Kosui’, ‘Chojuro’ and ‘Niitaka’ pears
    Jeong ST J. Kor. Soc. Hort. Sci 39 : 446 ~ 448 [1998]
  • Effect of summer-pruning and gibberellin on the watercore development in Japanese pear ‘Akibae’ fruit
    Tamura F J. Japan. Soc. Hort. Sci 72 : 372 ~ 377 [2003]
  • Effect of 1-methylcyclopropene on ripening and superficial scald of Japanese pear(Pyrus pyrifolia Nakai, cv. Akemizu) fruit at two temperatures
    Li ZQ Food Sci. Technol. Res 15 : 483 ~ 490 [2009]
  • Consequences on ethylene metabolism of inactivating the ethylene receptor sites in diseased non-climacteric fruit
    Mullins ED Postharvest Biol. Technol 19 : 155 ~ 164 [2000]
  • Biology and biotechnology of the plant hormone ethylene III
    Watkins CB IOS Press : 385 ~ 390 [2003]
  • Aminoethoxyvinylglycine 처리에 따른 조생종 배 유통기간 중 품질변화및 생리장해 경감
    이욱용 원예과학기술지 32 (2) : 193 ~ 201 [2014]
  • 1-methylcyclopropene: A review
    Blankenship SM Postharvest Biol. Technol 28 : 1 ~ 25 [2003]
  • 1-Methylcyclopropene 처리에 의한 토마토의 수확후 선도 연장
    최선태 원예과학기술지 25 (1) : 6 ~ 11 [2007]