' 생약재 조성물의 항산화 및 항염증 활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • anti-inflammatory
  • antioxidant
  • cytokines
  • medicinalherb
  • 사이토카인
  • 생약재
  • 항산화
  • 항염증
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 생약재 조성물의 항산화 및 항염증 활성' 의 참고문헌

  • 항산화활성을 나타내는 약용식물 소재 탐색
    김은영 한국식품과학회지 36 (2) : 333 ~ 338 [2004]
  • 한약재 조성물의 항산화 활성 및 아질산염 소거능
    성낙주 생명과학회지 17 (8) : 1135 ~ 1140 [2007]
  • 한약재 열수추출물의 항산화 활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 35 (1) : 7 ~ 14 [2006]
  • 청도 반시의 과육과 감꼭지(시체: 柿滯)의 항산화 및 항염증 활성 연구
    김희정 Journal of Applied Biological Chemistry 54 (2) : 71 ~ 78 [2011]
  • 작약 메탄올 추출물 및 분획물의 Nitric Oxide 생성 억제 효과와 피부질환 원인균에 대한 항균활성
    임도연 생약학회지 43 (2) : 173 ~ 178 [2012]
  • 자생식물과 생약자원 추출물의 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성 탐색
    김은진 한국식품과학회지 44 (3) : 337 ~ 342 [2012]
  • 인간 HepG2 세포에서 더덕 및 도라지 에틸아세테이트 분획물의 항산화 효과에 의한 세포보호 효과
    김수현 한국식품과학회지 40 (6) : 696 ~ 701 [2008]
  • 이소플라본의 항산화능에 대한 마늘 추출물의 영향
    강진훈 한국식품영양과학회지 42 (6) : 851 ~ 855 [2013]
  • 와송과 한약재 복합물의 in vitro 생리활성 평가
    이수정 한국식품영양과학회지 41 (3) : 295 ~ 301 [2012]
  • 오덕환(五德丸)과 사신환(四神丸)의 항산화 및 항염증 효과
    김태훈 대한한의학 방제학회지 20 (2) : 65 ~ 82 [2012]
  • 열처리와 추출방법에 따른 몇 가지 약초의 항산화 활성
    장귀영 한국식품영양과학회지 41 (7) : 914 ~ 920 [2012]
  • 약용식물 추출물의 항산화 효과
    주신윤 한국식품영양과학회지 42 (4) : 512 ~ 519 [2013]
  • 약용 식물 추출물의 항산화 활성 검색
    정성제 Applied Biological Chemistry 47 (1) : 135 ~ 140 [2004]
  • 상황버섯 열수 및 에탄올 추출물의 항산화 효과 및 생리활성
    김정옥 한국식품영양과학회지 37 (6) : 684 ~ 690 [2008]
  • 산양삼(Korean Panax ginseng) 추출물의 항산화 효과 및 LPS로 염증이 활성화된 RAW 264.7 대식세포에서의 염증매개물질 억제효과
    김예진 한국식품영양과학회지 41 (10) : 1371 ~ 1377 [2012]
  • 달맞이순과 다래순 에탄올 추출물의 in vitro 항산화효과 및 항염증효과
    곽충실 한국식품영양과학회지 43 (2) : 207 ~ 215 [2014]
  • 단삼 (Salviae Miltiorrhizae Radix) 메탄올 추출물의 항염증 효과
    박선동, 윤현정 대한본초학회지 22 (4) : 65 ~ 73 [2007]
  • 과일 껍질의 비타민 C , 폴리페놀, 플라보노이드 함량과 항산화 활성
    이민영 한국식품과학회지 44 (5) : 540 ~ 544 [2012]
  • 黃芩이 LPS로 유발된 Raw 264.7 Cells의 염증인자에 미치는 영향
    윤석빈 대한본초학회지 26 (2) : 75 ~ 81 [2011]
  • 黃芩芍藥湯의 RAW 264.7 대식 세포에서의 항염증 효과에 관한 연구
    김마룡 대한본초학회지 28 (1) : 43 ~ 50 [2013]
  • α- Cyperone, isolated from the rhizomes of Cyperus rotundus, inhibits LPS-induced COX-2 expression and PGE2 production through the negative regulation of NFκB signalling in RAW264.7 cells
    Jung SH J. Ethnopharmacol 147 : 208 ~ 214 [2013]
  • Therapeutic effects of substances occurring in higher basidiomycetes mushrooms: a modern perspective
    Wasser SP Crit. Rev. Immunol 19 : 65 ~ 96 [1999]
  • The occurrence of superoxide anion in the reaction of reduced phenazine methosulfate and molecular oxygen
    Nishikimi M Biochem. Biophys. Res. Commun 46 : 849 ~ 854 [1972]
  • The determination of flavonoid contents in mulberry and their scavenging effects on superoxide radicals
    Jia Z Food Chem 64 : 555 ~ 559 [1999]
  • The antioxidant and the antidiabetic effects of ethanol extract from biofunctional foods prescriptions
    Kim JP Kor. J. Pharmacogn 35 : 98 ~ 103 [2004]
  • Studies on products of browning reaction : antioxidant activities of products of browning reaction prepared from glucosamine
    Oyaizu M Japanese J. Nutr 44 : 307 ~ 331 [1986]
  • Polyphenols in olive oil
    Gutfinger T J. Am. Oil Chem. Soc 58 : 966 ~ 968 [1958]
  • Mechanism of cell death induced by an antioxidant extract of Cratoxylum cochinchinense(YCT) in Jurkat T cells: the role of reactive oxygen species and calcium
    Tang SY Free Radic. Biol. Med 36 : 1588 ~ 1611 [2004]
  • Isolation of a novel polyphenol from oolong tea and its effective prevention of the gout
    An BJ Korean J. Food Sci. Technol 30 : 970 ~ 975 [1998]
  • Isolation and enzyme inhibition of tannins from Korean green tea
    Cho YC J. Korean Biochem 26 : 216 ~ 223 [1993]
  • Iron chelating activity, phenol and flavonoid content of some medicinal plants from Iran
    Ebrahimzadeh MA Afr. J. Biotechnol 7 : 3188 ~ 3192 [2008]
  • Free radicals in the physiological control of cell function
    Droge W. Physiol. Rev 82 : 47 ~ 95 [2001]
  • Emerging avenues linking inflammation and cancer
    Kundu JK Free Radic. Biol. Med 52 : 2013 ~ 2037 [2012]
  • Effect of natural phenolic acids on DNA oxidation in vitro
    Lodovici M Food Chem. Toxicol 39 : 1205 ~ 1210 [2001]
  • Determination of biological activities of Korean berries and their anthocyanin identification
    Kang HH Gyeongsang National University [2009]
  • Comparison of the free radical scavenging activity of propolis from several regions of Argentina
    Moreno MIN J. Ethnopharmacol 71 : 109 ~ 114 [2000]
  • Antioxidant determination by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant capacities of individual and combined phenolics in a model system
    Heo HJ Food Chem 104 : 87 ~ 92 [2007]
  • Antioxidant and pro-oxidant properties of ascorbic acid and gallic acid
    Yen GC Food Chem 79 : 307 ~ 313 [2002]
  • Antioxidant and nitrite scavenging activity and α- glucosidase inhibitory effect of water extract from Schzandra chinensis Baillon
    Cho HE J. Korean Soc. Food Sci. Nutr 39 : 481 ~ 486 [2010]
  • Antioxidant and anti-inflammatory activity of functional plant materials
    Lee SJ J. Life Sci 23 : 869 ~ 878 [2013]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic. Biol. Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Antiinflammatory effects of the aqueous extract of Hwangnyenhaedok-tang in LPS-activated macrophage cells
    Kim DH Kor. J. Herbol 24 : 39 ~ 47 [2009]
  • Anti-inflammatory activity of Salvia plebeia R. Br. leaf through heme oxygenase-1 induction in LPS-stimulated RAW264.7 macrophages
    Jeong HR J. Korean Soc. Food Sci. Nutr 41 : 888 ~ 894 [2012]