' 여주 볶음처리에 따른 생리활성 증진 및 쓴맛 저감 효과' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidant activity
  • bitter melon
  • bittertaste
  • roasting
  • α-glucosidase inhibition activity
  • α-glucosidase 저해활성
  • 볶음처리
  • 쓴맛
  • 여주
  • 항산화
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,657 0

0.0%

' 여주 볶음처리에 따른 생리활성 증진 및 쓴맛 저감 효과' 의 참고문헌

  • 화살나무 잎 열수추출물의 생리활성
    왕명현 한국식품과학회지 39 (5) : 569 ~ 574 [2007]
  • 혈당조절기능 물질 함량이 높은 여주 유전자원 선발
    김애경 한국육종학회지 45 (4) : 332 ~ 338 [2013]
  • 팥 품종별 볶음시간에 따른 팥과 팥차의 이화학적 특성 및 항산화활성의 변화
    송석보 한국식품과학회지 45 (3) : 317 ~ 324 [2013]
  • 투석막으로 분리한 가공마늘 갈변물질의 생리활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 40 (3) : 357 ~ 365 [2011]
  • 창이자의 항산화 활성 및 항균효과
    신선우 한국자원식물학회지 25 (4) : 372 ~ 378 [2012]
  • 찹쌀, 찹쌀현미, 찰흑미 가루를 첨가한 흑임자죽의 항산화활성 및 품질특성
    박정리 한국식품조리과학회지 29 (5) : 581 ~ 590 [2013]
  • 영지버섯, 여주, 쓴메밀 및 혼합 시료의 메탄올 추출물의 생리활성
    차재영 생명과학회지 21 (7) : 1016 ~ 1024 [2011]
  • 열처리 온도에 따른 더덕과 도라지의 화학성분과 항산화활성
    황초롱 한국식품영양과학회지 40 (6) : 798 ~ 803 [2011]
  • 여주의 유전자원별 과실특성과 Charantin 성분 함량
    이희주 시설원예‧식물공장 21 (4) : 379 ~ 384 [2012]
  • 여주(Momordica charantia)의 산화적 스트레스 개선 효과
    신승미 대한암예방학회지 16 (1) : 86 ~ 92 [2011]
  • 여주 활성 물질 Protocatechuic Acid의 신경세포의산화적 스트레스에 대한 개선 효과
    최정란 생약학회지 45 (1) : 11 ~ 16 [2014]
  • 여주 추출물이 급성 납 중독된 흰쥐의 간과 콩팥에 미치는 효과
    이현화 한국현미경학회지 39 (4) : 355 ~ 363 [2009]
  • 볶음처리에 의한 자색고구마의 항산화 증진 효과
    조계만 한국식품저장유통학회지 19 (5) : 735 ~ 743 [2012]
  • 볶음온도에 따른 율무 분말과 침출액의 이화학적 특성
    윤광섭 한국식품저장유통학회지 13 (4) : 477 ~ 482 [2006]
  • 볶음 조건 및 침출 조건에 따른 발아 벼차의 항산화 활성 및 품질 특성
    이상훈 한국식품과학회지 41 (4) : 386 ~ 391 [2009]
  • 볶음 공정이 결명자의 항산화 활성에 미치는 영향
    이명혜 한국식품과학회지 45 (5) : 657 ~ 660 [2013]
  • 볶음 공정에 따른 타타리 메밀의 항산화 활성 측정
    이명혜 한국식품과학회지 46 (3) : 390 ~ 393 [2014]
  • 과채류의 항산화 활성에 미치는 열처리 효과
    김현영 한국식품과학회지 40 (2) : 166 ~ 170 [2008]
  • 고품질 율무추출액 제조를 위한 볶음공정의 최적화
    윤광섭 한국식품저장유통학회지 13 (2) : 119 ~ 124 [2006]
  • 가공공정에 따른 더덕 추출물의 항산화 활성
    전상민 한국식품영양과학회지 42 (6) : 924 ~ 932 [2013]
  • α-Glucosidase inhibition properties of cucurbitane-type triterpene glycosides from the fruits of Momordica charantia
    Nhiem, N. X. Chem. Pharm. Bull 58 (5) : 720 ~ 724 [2010]
  • Roasting Enhances Antioxidant Effect of Bitter Melon (Momordica charantia L.) Increasing in Flavan-3-ol and Phenolic Acid Contents
    최진상 Food Science and Biotechnology 21 (1) : 19 ~ 26 [2012]
  • Pleurotus eryngii Mycelium으로 발효한 더덕 차의 품질 및 항산화 특성
    이지연 동아시아식생활학회지 23 (5) : 637 ~ 644 [2013]
  • Physicochemical characteristics of garlic (Allium sativum L.) on the high temperature and pressure treatment
    Kwon, O. C. Korean J. Food Sci. Technol 38 (3) : 331 ~ 336 [2006]
  • On phosphotungsticphosphomolvbdic compounds as color reagents
    Folin, D. J. Biol. Chem 12 : 239 ~ 243 [1912]
  • Momordica charantia and its novel polypeptide regulate glucose homeostasis in mice via binding to insulin receptor
    Lo, H. Y. J. Agr. Food Chem 61 : 2461 ~ 2468 [2013]
  • Enhancement of antioxidant activities of Codonopsis lanceolata and fermented Codonopsos lanceolate by ultra high pressure extraction
    Park, S. J. Korean J. Soc. Food Sci. Nutr 39 (12) : 1898 ~ 1902 [2010]
  • Effect of heat-treated brown rice on total phenolics and antioxidant activities
    Kwak, J. E. Korean. J. Soc. Food Sci. Nutr 42 (5) : 534 ~ 554 [2013]
  • EMCD, a hypoglycemic triterpene isolated from Momordica charantia wild variant, attenuates TNF-α-induced inflammation in FL83B cells in an AMP-activated protein kinase-independent manner
    Cheng, H. L. Eur. J. Pharmacol 689 (1) : 241 ~ 248 [2012]
  • Differential anti-diabetic effects and mechanism of action of charantin-rich extract of taiwanese Momordica charantia between type 1 and type 2 diabetic mice
    Wang, H. Y. Food Chem. Toxicol 69 : 347 ~ 356 [2014]
  • Determination of flavanones in citrus fruits
    Davis, W. B. Anal. Chem 19 : 476 ~ 478 [1947]
  • Determination of Phytochemical Contents and Biological Activities from the Fruits of Elaeagnus multiflora
    Jin Hwan Lee Preventive Nutrition and Food Science 16 (1) : 29 ~ 36 [2011]
  • Changes in Phenolic Compounds (Isoflavones and Phenolic acids) and Antioxidant Properties in High-Protein Soybean (Glycine max L., cv. Saedanbaek)for Different Roasting Conditions
    이진환 Applied Biological Chemistry 56 (5) : 605 ~ 612 [2013]
  • Change of physicochemical characteristics of korean pear (Pyrus pyrifolia Nakai) juice with heat treatment conditions
    Hwang, I. G. Korean J. Food Sci. Technol 38 (3) : 342 ~ 347 [2006]
  • Biofunctional activities of citrus flavonoids
    Cha, J. Y. J. Korean Soc. Agric. Chem. Biotechnol 44 (2) : 122 ~ 128 [2001]
  • Antidiabetic activities of triterpenoids isolated from bitter melon associated with activation of the AMPK pathway
    Tan, M. J. Chem. Bio. Article 15 : 263 ~ 273 [2008]
  • Alpha-glucosidase inhibitors for patients with type 2 dibetes: results from a Cochrane systematic review and meta-analysis
    van de Laar, F. A. P. Diabetes Care 28 (1) : 154 ~ 163 [2005]
  • Alkaloids contents of the powdered green tea effected on the sensory evaluation
    Kim, J. H. Korean FoodService Assoc 6 (12) : 83 ~ 96 [2010]