마늘 효소분해물과 천연색소 소재의 복합물이 고지방 식이성 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향

논문상세정보
' 마늘 효소분해물과 천연색소 소재의 복합물이 고지방 식이성 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 생물과학
  • anti-obesity
  • garlic
  • hypolipidemia
  • total lipid
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 마늘 효소분해물과 천연색소 소재의 복합물이 고지방 식이성 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향' 의 참고문헌

  • 흑마늘의 항산화 활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 37 (8) : 965 ~ 971 [2008]
  • 흑마늘과 쑥 추출물이 구속스트레스를 가한 흰쥐의 체내 지질 성분에 미치는 영향
    이수정 한국식품영양과학회지 42 (4) : 577 ~ 586 [2013]
  • 효소처리에 의한 마늘 착즙액의 수율 및 향미성분변화
    신동빈 한국식품과학회지 39 (3) : 276 ~ 282 [2007]
  • 효소 처리와 유산균 배양에 의한 흑마늘의 항산화 활성 향상
    채희정 한국식품영양과학회지 40 (5) : 660 ~ 664 [2011]
  • 홍마늘의 숙성 단계별 이화학적 특성
    강민정 한국식품저장유통학회지 18 (6) : 898 ~ 906 [2011]
  • 펙틴분해효소를 이용한 마늘, 고추와 오이의 단세포화물의 제조
    백구현 한국식품과학회지 38 (3) : 369 ~ 377 [2006]
  • 천연식물로부터 추출한 색소성분의 항산화 및 항비만 활성
    황초롱 한국식품영양과학회지 44 (2) : 165 ~ 172 [2015]
  • 천연색소 함유 화장료 조성물의 항균효과 및 항산화활성
    부희옥 한국자원식물학회지 25 (1) : 80 ~ 88 [2012]
  • 천연색소 소재의 항산화 및 항비만 활성
    황초롱 생명과학회지 24 (6) : 633 ~ 641 [2014]
  • 처리조건을 달리한 마늘 첨가식이가 1% 콜레스테롤 급여 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향
    강민정 한국식품영양과학회지 37 (2) : 162 ~ 169 [2008]
  • 아선약의 염색성과 기능성(제1보) -아선약 색소의 특성과 면섬유에 대한 염색성-
    남기연 한국생활과학회지 19 (4) : 699 ~ 707 [2010]
  • 식물유래 천연색소의 항산화 활성
    부희옥 한국자원식물학회지 24 (1) : 105 ~ 112 [2011]
  • 숙성에 의해 제조된 흑 마늘 추출물의 생리학적 활성 및 항산화 효과
    장은경 한국식품과학회지 40 (4) : 443 ~ 448 [2008]
  • 숙성 흑마늘 추출물의 Low Density Lipoprotein (LDL)의 항산화 효과
    양승택 생명과학회지 17 (10) : 1330 ~ 1335 [2007]
  • 마늘과 한약재 복합물의 항산화 활성 및 고콜레스테롤 급이 흰쥐의 간장 지질 함량에 미치는 영향
    이수정 생명과학회지 19 (12) : 1769 ~ 1776 [2009]
  • 고지혈증 유발 흰쥐에 있어서 생식의 건강개선효과
    강상모 한국식품영양과학회지 32 (6) : 906 ~ 912 [2003]
  • 고지방-콜레스테롤 식이성 흰쥐에서 홍마늘 복합물의 항비만 효과
    이수정 생명과학회지 22 (5) : 671 ~ 680 [2012]
  • 고지방 식이에 의한 흰쥐의 지방간증에서 오미자 추출물의 간보호 효과
    송윤오 한국가축위생학회지 36 (1) : 45 ~ 52 [2013]
  • 고지방 식이로 유도된 비만 흰쥐의 간에서 식이섬유와 녹차혼합물의 항산화 및 항염증 효과
    김종대 한국약용작물학회지 18 (4) : 224 ~ 230 [2010]
  • 건조 마늘, 홍삼 및 이들 혼합물의 생리활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 38 (12) : 1633 ~ 1639 [2009]
  • 감 초미세 분말의 추출물을 이용한 항산화 및 항아토피 활성
    허진철 한국식품저장유통학회지 17 (1) : 145 ~ 150 [2010]
  • 간헐적 운동부하에서 흑마늘과 생약재의 복합처방이 흰쥐의 체내 지질 성분 및 항산화에 미치는 영향
    이수정 생명과학회지 23 (12) : 1436 ~ 1444 [2013]
  • The risk factors of metabolic syndrome and the association between metabolic syndrome and γ-GPT
    Mun, J. H. Chungang University [2004]
  • The effects of fish oil on triglycerides, cholesterol, fibrinogen and malondialdehyde in humans supplemented with vitamin E
    Haglund O J. Nutr 121 : 165 ~ 169 [1991]
  • Practical aspects of postharvest management in garlic
    Mok, I. G. Kor. J. Hort Sci. Technol 18 : 900 ~ 903 [2000]
  • Phenolic antioxidants from the leaves of Corchorus olitorius L
    Azuma K J. Agric. Food Chem 47 : 3963 ~ 3966 [1999]
  • Method in Enzymology
    Yagi K Academic Press : 328 ~ 331 [1984]
  • Lack of efficacy of dried garlic in patients with hyperlipoproteinemia
    Luley, C. Arzneimittelforschung 36 : 766 ~ 768 [1986]
  • Improved determination of total serum lipids by the sulfo-phosphovanillin reaction
    Frings, C. S. Clin. Chem 18 : 673 ~ 674 [1972]
  • Green tea catechins inhibit pancreatic phospholipase A(2) and intestinal absorption of lipids in ovariectomized rats
    Wang, S. J. Nutr. Biochem 17 : 492 ~ 498 [2006]
  • Garlic(Allium sativum)and onion(Allium cepa); A review of their relationship to cardiovascular disease
    Kendler, B. S. Prev. Med 16 : 670 ~ 685 [1987]
  • Flavonoids-chemistry, metabolism, cardiovascular effects and dietary sources
    Cook, N. C. J. Nutr. Biochem 7 : 66 ~ 76 [1996]
  • Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge
    Friedewald, W. T. Clin. Chem 18 : 499 ~ 502 [1972]
  • Electrophoretic identification of garlic and garlic products
    Machizuki, E. J. AOAC Intl 79 : 1466 ~ 1470 [1996]
  • Effects of the Red Garlic Extract for Anti-Obesity and Hypolipidemic in Obese Rats Induced High Fat Diet
    이수정 생명과학회지 21 (2) : 211 ~ 220 [2011]
  • Effects of alcohol consumption and fat content in diet on chemical composition and morphology of liver in rat
    Chung, K. H. Kor. J. Nutr 21 : 154 ~ 163 [1988]
  • Effect of inhibition on glucosultransferase and antimicrobial activity of polyphenol fraction of gallnut and red grape husk
    An, B. J. Kor. J. Postharvest Sci. Technol 8 : 217 ~ 223 [2001]
  • Effect of garlic and onion on plasma and liver cholesterol and triglyceride and platelet aggregation in rats fed basal or cholesterol supplemented diets
    Kang, J. A. Kor. J. Nutr 30 : 132 ~ 138 [1997]
  • Effect of Betulae platyphyllae Cortex on free radical in diabetic rats induced by streptozotocin
    Lim, B. O. Kor. J. Herbology 15 : 69 ~ 77 [2000]
  • Determination of malondialdehyde precursor in tissues by TBA test
    Uchiyama M Anal. Biochem 86 : 271 ~ 278 [1978]
  • Changes of lipid concentration and histochemical observation in liver of rats fed high fat diet
    Rhee, S. J. Kor. J. Nutr 17 : 113 ~ 125 [1984]
  • Changes of functional properties of garlic extracts during storage
    Byun, P. H. Kor. J. Food Sci. Technol 33 : 301 ~ 306 [2001]
  • Antioxidant determination by the use of a stable free radical
    Blois, M. S. Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity of red garlic
    Lee, S. J. J. Life Sci 20 : 1145 ~ 1151 [2010]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radical cation decolorization assay
    Re, R. Free Radic. Biol. Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Antimutagenic compounds identified form chloroform fraction of persimmon leaves
    Moon, S. H. J. Korean Soc. Food Sci. Nutr 1 : 203 ~ 207 [1996]
  • Allicin a naturally occurring antibiotic from garlic specially inhibits acetyl CoA synthetase
    Focke, M. FEBS Lett 261 : 106 ~ 108 [1990]
  • A survey of volatile components of some Allium species in terms of S-alk(en)yl L-cysteine sulphoxides present as flavour precusors
    Freeman, G. G. J. Sci. Food Agric 26 : 1869 ~ 1886 [1975]