국민 식생활 변화가 비만에 미치는 영향: 외식 소비 확대를 중심으로

논문상세정보
' 국민 식생활 변화가 비만에 미치는 영향: 외식 소비 확대를 중심으로' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • body mass index
  • eatingawayfromhome
  • koreanationalhealthandnutritionexaminationsurvey
  • matchingmethods
  • nutrition labeling
  • obesity
  • quantile regression
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
888 0

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' 국민 식생활 변화가 비만에 미치는 영향: 외식 소비 확대를 중심으로' 의 참고문헌

  • 한국인 성인 비만의 사회경제적 비용
    정백근 예방의학회지 35 (1) : 1 ~ 12 [2002]
  • 직업 남성의 잦은 외식과 아침결식이 체질량지수 및 영양소 섭취에 미치는 영향 - 2001년 국민건강영양조사자료 분석
    이정원 대한지역사회영양학회지 14 (6) : 789 ~ 797 [2009]
  • 우리나라 비만인구 증가 원인의 관련요인 분석: 경제학적 고찰
    김성용 농업경영.정책연구 39 (2) : 320 ~ 348 [2012]
  • 외식이 칼로리 섭취에 미치는 영향분석
    박미성 농업경제연구 55 (1) : 73 ~ 98 [2014]
  • 외식산업 경쟁력 제고 방안
  • 외식 빈도에 따른 대전시민의 영양상태 비교
    서윤석 Journal of Nutrition and Health 43 (2) : 171 ~ 180 [2010]
  • 산업연관모델을 이용한 음식업의 경제적 파급효과 분석
    김한주 외식경영연구 12 (1) : 111 ~ 126 [2009]
  • 비만에 대한 음식 공급원별 섭취량의 영향
    박준형 농업경제연구 53 (5) : 1 ~ 17 [2012]
  • 부산 지역 대학생들의 외식 행동과 식생활 습관 및 패스트푸드 섭취 빈도와 비만도와의 관계
    이종호 한국조리학회지 15 (3) : 225 ~ 235 [2009]
  • 국민건강영양조사 제5기 1차년도(2010) 결과발표 자료집
  • 건강관심도에 따른 외식산업 메뉴의 영양표시 인지도
    유진아 한국식품영양학회지 24 (3) : 282 ~ 290 [2011]
  • Why Have Americans Become More Obese?
    Cutler, D. M. Journal of Economic Perspectives 17 (3) : 93 ~ 118 [2003]
  • The Growth of Obesity and Technological Change : A Theoretical and Empirical Examination
  • The Effect of Fast Food Restaurants on Obesity and Weight Gain
  • The Central Role of the Propensity Score in Observational Studies for Causal Effects
    Rosenbaum, P. R. Biometrika 70 (1) : 41 ~ 55 [1983]
  • Structural Estimation of Calorie Intake, Exercise, Smoking and Obesity
    Rashad, I. Quarterly Review of Economics and Finance 46 : 268 ~ 283 [2006]
  • Strategies for Promoting Healthier Food Choices
    Downs, J. S. Loewenstein, G. Wisdom, J. American Economic Review: Papers & Proceedings 99 (2) : 1 ~ 10 [2009]
  • Some Practical Guidance for the Implementation of Propensity score Matching
    Caliendo, M. Journal of Economics Surveys 22 (1) : 31 ~ 72 [2008]
  • Socioeconomic Costs of Overweight and Obesity in Korean Adults
    강재헌 Journal of Korean Medical Science 26 (12) : 1533 ~ 1540 [2011]
  • Smarter Lunchrooms : Using Behavioral Economics to Improve Meal Selection
    Just, D. R. Choices 24 (3) : 19 ~ 21 [2009]
  • Quantile Regression
    Koenker, R. Journal of Economic Perspectives 15 (4) : 143 ~ 156 [2001]
  • Obesity: Preventing and Managing the Global Epidemic on Obesity, Report of the WHO Consultation of Obesity
  • Nutrition Labels and Obesity
  • Nutrition Labeling in the Food-Away-From-Home Sector: An Economic Assessment
  • Mindless Eating-Why We Eat More than We Think
    Wansink, B. Bantam-Dell [2006]
  • Menu Labeling as a Potential Strategy for Combating the Obesity Epidemic : A Health Impact Assessment
    Kuo, T. American Journal of Public Health 99 (9) : 1680 ~ 1686 [2009]
  • Food for Thought : How will the Nutrition Labeling of Quick Service Restaurant Menu Items Influence Consumers’ Product Evaluations, Purchase Intentions, and Choices?
    Burton, S. Journal of Retailing 85 (3) : 258 ~ 273 [2009]
  • Estimation of average treatment effects based on propensity scores
    Becker, S. O. The Stata Journal 2 (4) : 358 ~ 377 [2002]
  • Effect of Point-of-Purchase Calorie Labeling on Restaurant and Cafeteria Food Choices : A Review of the Literature
    Harnack, L. J. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity 5 (51) : 1 ~ 6 [2008]
  • Diet, Nutrition and the Prevention of Chronic Diseases
  • Calorie posting in chain restaurants
  • An Economic Analysis of Adult Obesity : Results from the Behavioral Risk Factor Surveillance System
    Chou, S. Y. Journal of Health Economics 23 : 565 ~ 587 [2004]