학동기 아동용 닭찜의 관능적 기호도에 영향을 주는 요인 분석

논문상세정보
' 학동기 아동용 닭찜의 관능적 기호도에 영향을 주는 요인 분석' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • dak-jjim
  • familiarity
  • school-aged children
  • sensory acceptance
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
121 0

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' 학동기 아동용 닭찜의 관능적 기호도에 영향을 주는 요인 분석' 의 참고문헌

  • 한국 음식에 대한 중국 심양지역 대학생의 인식 및 기호동[ 대한 연구 -비빔밥을 중심으로-
    변광인 한국조리학회지 15 (1) : 169 ~ 180 [2009]
  • 초등학교 아동 및 학부모의 생활양상과 신체상이 비만도에 미치는 영향
    김민정 한국발육발달학회지 21 (3) : 227 ~ 235 [2013]
  • 초·중·고등학교 학생들의 전통음식에 대한 인식도 및 만족도 비교
    김경미 한국식생활문화학회지 28 (2) : 167 ~ 176 [2013]
  • 전북지역 성인의 연령별 닭 메뉴 인지도와 기호도 연구
    노정옥 동아시아식생활학회지 23 (1) : 12 ~ 22 [2013]
  • 유아기, 학동기 및 청소년기 식습관과 식품 기호도에 관한 연구(I) - 주식과 부식을 중심으로 -
    정혜정 한국식생활문화학회지 24 (6) : 631 ~ 640 [2009]
  • 아동비만에 관한 고찰
    신영희 Child Health Nursing Research 11 (2) : 240 ~ 245 [2005]
  • 시판 율무차의 소비자 기호 유도 인자
    곽미진 한국식생활문화학회지 27 (5) : 512 ~ 520 [2012]
  • 성남 지역 일부 초등학생의 청국장 섭취 실태 및 기호도 조사
    박신인 한국식품영양학회지 21 (2) : 218 ~ 226 [2008]
  • 색 물들인 무초절임의 품질 특성 및 초등학생, 중학생, 고등학생,대학생들의 관능 평가 비교
    노정옥 동아시아식생활학회지 23 (5) : 569 ~ 576 [2013]
  • 데치는 시간에 따른 시금치나물의 교차 문화적 소비자 기호도
    양정은 동아시아식생활학회지 22 (2) : 190 ~ 198 [2012]
  • 김치 유산균 Starter를 이용한 김치의 발효 특성 및 기능성 증진 효과
    봉연주 한국식품영양과학회지 42 (11) : 1717 ~ 1726 [2013]
  • 국내산 시판 간장과 재래식 간장에서 분리한 다당의 장관면역 활성
    이문수 한국식품영양과학회지 43 (1) : 9 ~ 15 [2014]
  • Traditional Local Food Terminology Dictionary
  • The impact of variations in flavor compounds on meat acceptability: a comparison of Japanese and New Zealand consumers
    Prescott J Food Qual. and Prefer. 12 (4) : 257 ~ 264 [2001]
  • The Beauty of Korean Food:300
    Institute of Traditional Korea Food Jilsiru : 174 ~ 195 [2008]
  • Sensory and Consumer Testing with Children
    Guinard J-X Trends Food Sci. & Tech. 11 : 273 ~ 283 [2001]
  • Sensory Evaluation of Food
    Kim KO Hakyeonsa : 246 ~ 254 [1991]
  • Sensory Evaluation Techniques
    Meilgaard M CRC Press : 255 ~ 307 [2007]
  • Sensory Evaluation Practices
    Harbert S Elsevier Inc. : 81 ~ 111 [2012]
  • Sensory Education Decreases food neophobia score and encourages trying unfamiliar foods in 8-12-year-old children
    Sari M Food Qual. Prefer. 21 (1) : 353 ~ 360 [2010]
  • Quality changes of traditional kochujang prepared with different meju and red pepper during fermentation
    Kim MS Korean J. Food Sci. Technol. 30 (4) : 924 ~ 933 [1998]
  • Korean Traditional Food Written by Three Generations
    Hwang HS Kyomunsa : 216 ~ 223 [2010]
  • Korean Food Storytelling 2012
  • Genetic and environmental determinants of children’s food preferences
    Jane W British J. Nutr. 99 : S15 ~ S21 [2008]
  • Food and Cookery Science
    Kim HS Suhaksa : 44 ~ 47 [2014]
  • Food Quality Control and Sensory Evaluation
    Hwang IK Kyomunsa : 231 ~ 239 [2014]
  • Development and Evaluation of Kimchi Menus for Elementary School Food Service
    Kim SH J. Korean Soc Food Sci. Nutr. 42 (7) : 1148 ~ 1156 [2013]
  • Developement of a method to measure consumer emotions associated with foods
    King SC Food Qual. Prefer. 21 : 168 ~ 177 [2010]
  • Cross-culture Investigation on Chinese and Korean Consumers Reasons for Liking and Disliking for Bulgogi Using Check-allthat-apply Questionnaire
    Kang NE J. Korean Soc. Food Cult. 29 (6) : 567 ~ 576 [2014]
  • Comparing the liking for Korean Style salad dressing and beverages between US and Korean consumers: Effects of sensory and non-sensory factors
    Chung L Food Qual. Prefer. 26 (1) : 105 ~ 118 [2012]
  • Children’s Meals Support Status 2014
  • Childhood obestiy
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  • Characteristics of Chicken
    Monthly Chicken Korean Broiler Counc. (3) : 60 ~ 66 [2014]
  • Antiinflammatory Effect and Antioxidative of Ingredients used in Bibimbab
    Ko YJ J. Life Sci. 23 (2) : 213 ~ 221 [2013]
  • A survey on elementary, middle and high school students’ attitude and eating behaviors about Kimchi in Seoul and Kyunggido area
    Moon HJ J. Korean Soc. Food Cult 14 : 29 ~ 42 [1999]
  • A study on Relative Factors Affecting Obesity of School Children
    Ha MJ J. Korean Public Health Asso. 11 (2) : 29 ~ 50 [1985]