소금함량을 달리한 데치기 조건이 곤드레의 품질특성에 미치는 영향

논문상세정보
' 소금함량을 달리한 데치기 조건이 곤드레의 품질특성에 미치는 영향' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • blanching
  • cirsiumsetidensnakai
  • color
  • hardness
  • salt contents
  • sensory evaluation
  • 경도
  • 곤드레
  • 관능평가
  • 데치기
  • 색도
  • 소금농도
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 소금함량을 달리한 데치기 조건이 곤드레의 품질특성에 미치는 영향' 의 참고문헌

  • 피음처리에 따른 고려엉겅퀴와 누룩치의 생리반응
    이경철 시설원예‧식물공장 21 (2) : 153 ~ 161 [2012]
  • 칼슘용액에서의 저온 장시간 예비 열처리 방법을 이용한 레토르트 양파 조직의 연화방지
    최준봉 한국조리학회지 20 (2) : 54 ~ 64 [2014]
  • 조리방법에 따른 채소류의 품질 변화
    김병철 한국조리학회지 18 (1) : 40 ~ 53 [2012]
  • 삼척지역 특산물인 곰치, 풍덕구이, 곰취, 곤드레의 향토식품 소재화를 위한 영양적 특성 연구
    서정희 한국식품조리과학회지 25 (6) : 690 ~ 702 [2009]
  • 부위별 고려엉겅퀴(Cirsium setidens Nakai)의이화학적 성상 및 항산화 활성 효과
    이성현 한국식품과학회지 38 (4) : 571 ~ 576 [2006]
  • 데침 조건과 해동 방법이 도라지의 품질 특성에 미치는 영향
    최수영 한국조리학회지 20 (6) : 211 ~ 222 [2014]
  • 곤드레 첨가량을 달리한 곤드레 두부의 저장기간에 따른 품질특성
    장서영 한국식생활문화학회지 27 (6) : 737 ~ 742 [2012]
  • 곤드레 첨가량, 저장기간에 따른 곤드레개떡의 품질특성
    임혜은 한국식생활문화학회지 27 (4) : 400 ~ 406 [2012]
  • Two new flavone glycosides from Cirsium lineare
    Morita N Phytochemistry 12 (2) : 421 ~ 423 [1973]
  • The stimulation of phenolics and antioxidant activity in pea(Pisum sativum)elicited by genetically transformed anise root extract
    Duval B J Food Biochem 25 (5) : 361 ~ 377 [2001]
  • The antihepatotoxic effect of silymarin on liver damage in rats induced by carbon tetrachloride, d-galactosamine and allyl alcohol
    Rauen HM Arzneimittelforschung 21 (8) : 1194 ~ 1201 [1971]
  • Studies on antihemmorrhagic substances in herbs classified as hemostatics in Chinese medicine. Ⅶ. On the antihemorrhagic principle in Cirsium japonicum DC
    Ishida H Chem Pharm Bull (Tokyo) 35 (2) : 861 ~ 864 [1987]
  • Stability of chlorophylls and carotenoids in sweet potato leaves during microwave cooking
    Chen BH J Agri Food Chem 41 (8) : 1315 ~ 1320 [1993]
  • Randomized controlled trial of silymarin treatment in patients with cirrhosis of the liver
    Ferenci P J Hepatol 9 (1) : 105 ~ 113 [1989]
  • Quality changes in dehydrated dasheen leaves : effects of blanching pre-treatments and drying conditions
    Maharaj V Food Res Int 29 (5-6) : 563 ~ 568 [1996]
  • Prevention of CCl4-induced cirrhosis by silymarin
    Mourelle M Fundam Clin Pharmacol 3 (3) : 183 ~ 191 [1989]
  • Phytochemical Constituens of Cirsium setidens Nakai and Their Cytotoxicity against Human Cancer Cell Lines
    WonBinLee Archives of Pharmacal Research 25 (5) : 628 ~ 635 [2002]
  • Physical, Functional, Textural and Rheological Properties of Foods
    Song JC Ulsan Univ Published [2000]
  • Physical Properties of Foods
    Peleg M Avi Publishing Co [1983]
  • Official methods of analysis
    AOAC Association of Official Analytical Chemists : 17 ~ [2000]
  • Korean folk medicine
    Lee, Sun Ju Seoul National University Press : 145 ~ 146 [1966]
  • Industrial use of wild edible plants. Wild edible plants for the development of medicare industry at Yanggu-gun
    Kim WB Seminar of Yanggu-gun : 39 ~ 66 [2009]
  • Improvement of gemination rate by low temperature and development of effective shading cultivation of Cirsium setidens under rain shelter in highland
    Suh JT Korean J Plant Res 9 (2) : 151 ~ 156 [1996]
  • Formation of pyrochlorophylls and their erivatives in spinach leaves during heating
    Teng SS Food Chem 65 (3) : 367 ~ 373 [1999]
  • First Report of Rust Disease Caused by Puccinia nishidana on Cirsium setidens
    박미정 The Plant Pathology Journal 27 (3) : 297 ~ 297 [2011]
  • Effect of microwave blanching on the improvement of the qualities of immatured soybean
    Chung HD J Korean Soc Food Sci Nutr 28 (6) : 1298 ~ 1303 [1999]
  • Effect of cooking condi-tions on the antithiamine activity of Bracken
    Yoon JY Korean J Food Sci Technol 20 (6) : 801 ~ 809 [1988]
  • Development of fermented soysauce using Cirsium setidens Nakai and comfrey
    Kang IJ J Korean Soc Food Sci Nutr 26 (6) : 1152 ~ 1158 [1997]
  • Development of beverages drinks using mountain edible herbs
    Ham SS J Korean Soc Food Sci Nutr 26 (1) : 92 ~ 97 [1997]
  • Change of Biologically functional compounds of Pimpinella brachycarpa(Chamnamul) by blanching conditions
    Choi NS Korean J Dietary Cult 16 (4) : 388 ~ 397 [2001]
  • Centrilobular expression of ethanolinducible cytochrome P450(IIE1)in rat liver
    Ingelman-Sundberg M Biochem Biophys Res Commun 157 (1) : 55 ~ 60 [1988]
  • Blanching 조건과 가염조건에 따른 참취의 품질 특성 변화
    정문철 한국식품저장유통학회지 14 (6) : 584 ~ 590 [2007]