아로니아즙 첨가량에 따른 요구르트 드레싱의 품질특성

' 아로니아즙 첨가량에 따른 요구르트 드레싱의 품질특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • aronia juice
  • dpphradical
  • dpphradical소거활성
  • overall acceptability
  • physicochemical
  • sensory qualities
  • yogurt dressing
  • 관능적 특성
  • 아로니아즙
  • 요구르트 드레싱
  • 이화학적 특성
  • 전체적인 기호도
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
156 0

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' 아로니아즙 첨가량에 따른 요구르트 드레싱의 품질특성' 의 참고문헌

  • 흑마늘 농축액을 첨가한 요구르트의 제조와 품질특성
    신정혜 한국식품조리과학회지 26 (3) : 307 ~ 313 [2010]
  • 키토올리고당을 첨가한 마요네즈 드레싱의 품질 특성
    박금순 Journal of Chitin and Chitosan 16 (3) : 183 ~ 190 [2011]
  • 캐슈드레싱의 품질 및 관능특성
    최순남 한국식품조리과학회지 25 (1) : 39 ~ 44 [2009]
  • 젊음을 선물하는 보석 같은 열매-아로니아
  • 유자즙을 첨가한 마요네즈의 품질특성
    김경미 한국식품조리과학회지 29 (6) : 733 ~ 739 [2013]
  • 오디즙을 첨가한 요구르트 드레싱의 품질특성
    박기봉 한국조리학회지 20 (4) : 1 ~ 13 [2014]
  • 아로니아(블랙쵸크베리)속의특성 소개 및 가공 제품
  • 새우 및 게로 만든 소스의 품질 특성
    이경임 한국식품조리과학회지 20 (2) : 164 ~ 169 [2004]
  • 삼백초 추출물 첨가 요구르트를 이용한 드레싱 제조의 최적화
    이인선 한국식품조리과학회지 22 (1) : 22 ~ 29 [2006]
  • 블루베리즙을 첨가한 요구르트 드레싱의 품질특성
    이원갑 한국조리학회지 18 (4) : 255 ~ 265 [2012]
  • 복분자즙을 첨가한 요구르트 드레싱의 품질특성
    박지양 한국조리학회지 19 (5) : 23 ~ 35 [2013]
  • 복분자를 첨가한 데미글라스 소스의 품질특성
    이정애 한국식품조리과학회지 27 (5) : 531 ~ 543 [2011]
  • 매실 엑기스 첨가 드레싱을 이용한 채소 샐러드의 미생물적 품질평가
    김혜영 한국식품영양학회지 23 (2) : 240 ~ 246 [2010]
  • 단호박 가루를 첨가한 호상요구르트의 품질 특성
    정현아 한국식품저장유통학회지 18 (5) : 714 ~ 720 [2011]
  • 과일을 이용한 드레싱의 품질특성
    김미향 한국식품조리과학회지 19 (2) : 165 ~ 173 [2003]
  • Quality characteristics of salad dressing added with mulberry(Morus alba Linnaeus)
    Kim YJ Sejong University [2010]
  • Proteomics analysis of the actions of grape seed extract in rat brain: technological and biological implications for the study of the actions of psychoactive compounds
    Kim H Life Sciences 78 (18) : 2060 ~ 2065 [2006]
  • Protective influence of natural anthocyanins of Aronia melanocarpa on selected parameters on antioxidative status in experimental intoxication with sulphide-2-chloroethyl-3-chloropropyl
    Kowalczyk KE Polish Journal of Environmental Studies 13 (3) : 339 ~ 341 [2004]
  • Oszmianski antimutagenic activity of anthocyanins isolated from Aronia melanocarpa fruits
    Gasiorowski KK Cancer Letters 119 (1) : 37 ~ 46 [1997]
  • Official Method of Analysis 2(16)
    AOAC ssociation of Official Chemists [1996]
  • Low-fat set yogurt made from milk subjected to combinations of high hydrostatic pressure and thermal processing
    Harte F J Dairy Sci 86 (4) : 1074 ~ 1082 [2003]
  • Hypoglycemic and hypolipidemic effects of Aronia melanocarpa fruit juice in streptozotocin-induced diabetic rats
    Valcheva-Kuzmanova S Methods and Findings in Experimental and Clinical Pharmacology 29 (2) : 101 ~ 105 [2007]
  • Current state of functional yogurt in Korea
    Ahn YT J Korean Dairy Technol Sci 24 (1) : 29 ~ 42 [2006]
  • Chemical components and characteristics of black chokeberry
    Tsuneo T Journal of the Japanese Society Food Science Technology 48 (8) : 606 ~ 610 [2001]
  • Characterization of anthocyanins and proanthocyanidins in some cultivars of rives, aronia and sambucus and their antioxidant capacity
    Wu X Journal of Agricultunal and Food Chemistry 52 (26) : 7846 ~ 7856 [2004]
  • Characteristics of Rubus coreanus fruits and identification of its anthocyanin
    Kim JM Chonnam National University [2008]
  • Changes in fruit quality in black chokeberry(Aronia melanocarpa)during maturation
    Jeppsson N Journal of Horticultural Science and Biotechnology 75 (3) : 340 ~ 345 [2000]
  • Blood pressure-lowering properties of chokeberry (Aronia mitchurinii, var. Viking)
    Hellström JK Journal of Functional Foods 2 (2) : 163 ~ 169 [2010]
  • Anthocyanin-rich extracts inhibit multiple biomarkers of colon cancer in rats
    Lala MG Nutrition and Cancer 54 (1) : 84 ~ 93 [2006]
  • Acidophilus milk products, review of protential benefits to consumers
    Gilliland SE J Dairy Sci 72 (10) : 2483 ~ 2494 [1989]