구름버섯(Coriolus versicolor)의 용매 추출물에 대한 항균 및 항산화 활성 조사

논문상세정보
' 구름버섯(Coriolus versicolor)의 용매 추출물에 대한 항균 및 항산화 활성 조사' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • abts cation radical scavenging activity
  • coriolusversicolor
  • dpph radical scavenging activity
  • solvent extraction
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 구름버섯(Coriolus versicolor)의 용매 추출물에 대한 항균 및 항산화 활성 조사' 의 참고문헌

  • 표고버섯(Lentinus edodes)추출물의 항균활성
    김용두 한국식품저장유통학회지 10 (1) : 89 ~ 93 [2003]
  • 팽이버섯 추출물의 항산화 및 항염증 활성
    강현우 한국식품영양과학회지 41 (8) : 1072 ~ 1078 [2012]
  • 측백나무 열매 추출물의 항균활성
    염태현 한국약용작물학회지 18 (5) : 315 ~ 322 [2010]
  • 추출용매 및 발아시기에 따른 무순 추출물의 항산화 활성 비교
    한진희 한국식품영양과학회지 42 (11) : 1767 ~ 1775 [2013]
  • 싸리속 식물 메탄올 추출물의 항산화 활성
    김상민 한국식품영양과학회지 39 (5) : 769 ~ 775 [2010]
  • 식용 및 약용버섯의 항산화 및 In vitro 항암 효과
    치용카이 한국식품영양과학회지 42 (5) : 655 ~ 662 [2013]
  • 시판버섯의 부위별 항산화능과 유비퀴논 함량
    홍명희 한국식품영양과학회지 41 (9) : 1235 ~ 1241 [2012]
  • 석이버섯과 운지버섯 균사체 추출물이 장내 세균의 생육에 미치는 영향
    박경란 한국식품영양과학회지 39 (6) : 820 ~ 825 [2010]
  • 상산나무 잎 추출물의 항균활성 및 안정성 조사
    최수빈 한국식품과학회지 46 (1) : 39 ~ 43 [2014]
  • 머루 과피 용매추출물의 항산화성 및 아질산염 소거작용
    성낙주 한국식품영양과학회지 35 (8) : 961 ~ 966 [2006]
  • 능이버섯 추출물의 생리활성 효과
    이혜진 한국식품영양과학회지 43 (5) : 656 ~ 660 [2014]
  • 국내산 식물의 항균활성 검색
    최원균 한국식품영양학회지 15 (4) : 300 ~ 306 [2002]
  • 구름버섯 균사체 배양 추출물의 복합내성 세균에 대한 항균활성 및 활성물질의 정제
    박용일 한국균학회지 34 (2) : 92 ~ 97 [2006]
  • 감귤 농축액에서 배양한 운지버섯 배양추출물의 항산화 및 항암활성
    이세진 한국미생물·생명공학회지 31 (4) : 362 ~ 367 [2003]
  • 가축질병 세균 및 항생제 내성 세균에 대한 버섯균사체 배양 추출물의 항균활성
    박용일 한국균학회지 32 (2) : 145 ~ 147 [2004]
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  • Studies on physiological functionality proposal of Coriolus versicolor (Fr.) Quel and Ganoderma lucidum (Fr.) Karst
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  • Standardized methods for the determination of antioxidant capacity and phenolics in foods and dietary supplements
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  • Some methodological problems in the determination of antioxidant activity using chromogen radicals : a practical case
    Arnao MB Trends Food Sci Technol 11 : 419 ~ 421 [2000]
  • Screening methods to measure antioxidant activity of sorghum(Sorghum bicolor)and sorghum products
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  • Protein-bound polysaccharide preparation, PS-K, effective against mouse sarcoma-180 and rat ascites hepatoma AH-13 by oral use
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  • Polysaccharides from Agaricus blazei stimulate lymphocyte T-cell subsets in mice
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  • Phenolic acids in foods : an overview of analytical methodology
    Robbins RJ J Agric Food Chem 51 : 2866 ~ 2887 [2003]
  • Fractionation and antitumor activity of the water-insoluble residue of Agaricus blazei fruiting bodies
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  • Filamentous fungi as a source of natural antioxidants
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  • Faction of the polysaccharides with marked antitumor activity, especially lentinan, from Lentinus edodes(an edible mushroom)
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  • Erinacines E, F, and G, stimulators of nerve growth factor(NGF)-synthesis, from the mycelia of Hericium erinaceum
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  • Effects of hesperidin and naringin on antioxidative capacity in the rat
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  • Effect of hot water extract from Agaricus blazei Murill on antibodyproducing cells in mice
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  • Dietary mushrooms reduce blood pressure in spontaneously hypertensive rats(SHR)
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  • Coriolin, a new Basidiomycetes antibiotic
    Takeuchi T J Antibiot (Tokyo) 22 : 215 ~ 217 [1969]
  • Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic phosphotungstic acid reagents
    Singleton VL Am J Enol Vitic 16 : 144 ~ 158 [1965]
  • Bioactive substances in Hericium erinaceus(Bull. : Fr. )Pers. (Yamabushitake), and its medicinal utilization
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  • Antioxidant properties of Chineses yellow wine, its concentrate and volatiles
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  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
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  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
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  • Antineoplastic components of mushrooms : antineoplastic activities of PS-K, a proteinbound polysaccharide of Coriolus versicolor(Fr. )Quel
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  • Antimicrobial chlorinated orcinol derivatives from mycelia of Hericium erinaceum
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  • Antimicrobial activity of the medicinal mushroom Ganoderma
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  • Antimicrobial activity of phenolic constituents of Magnolia grandiflora L
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  • Antimicrobial activity of extract from Smilax china
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  • Anticancer activities of the extract from the mycelia of Coriolus versicolor
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  • Antibacterial Properties Associated with Microorganisms Isolated from Arctic Lichens
    Mi-Kyeong Kim 한국미생물·생명공학회지 40 (4) : 380 ~ 388 [2012]
  • Anti-cancer activity of Lentinus edodes and Pleurotus astreatus
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  • Analysis and health effects of flavonoids
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