논문상세정보
' 증숙 공정에 의한 마의 이화학적 특성 및 항산화 활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidant activities
  • dioscoreabatatas
  • steaming process
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 증숙 공정에 의한 마의 이화학적 특성 및 항산화 활성' 의 참고문헌

  • 흑도라지의 이화학적 품질특성
    이수진 한국식품과학회지 45 (4) : 422 ~ 427 [2013]
  • 한약재의 물 추출물이 당대사 관련 효소와 항산화 활성에 관한 연구
    최면 한국식품영양과학회지 37 (5) : 542 ~ 547 [2008]
  • 키위 첨가 전통고추장의 품질 특성
    김영수 한국식품과학회지 34 (6) : 1091 ~ 1097 [2002]
  • 천년초 선인장 줄기의 항당뇨 및 항산화 효과
    이지나 한국식품영양과학회지 43 (5) : 661 ~ 667 [2014]
  • 증숙 및 발효 더덕의 이화학적 특성 및 생리활성 변화
    정래승 한국식품과학회지 44 (1) : 135 ~ 139 [2012]
  • 제2형 당뇨병 환자에서 Voglibose와 Acarbose의 비교임상연구
    정인경 Diabetes and Metabolism Journal 26 (2) : 134 ~ 145 [2002]
  • 재배마 (Dioscorea batatas Decne)의 주아로부터 분리된 phenanthrene 유도체의 항진균 활성
    손호용 생명과학회지 16 (4) : 647 ~ 652 [2006]
  • 안동지역 약용작물의 표고별 지표성분 분석
    안희정 한국약용작물학회지 22 (2) : 91 ~ 97 [2014]
  • 신안산 손바닥선인장 부위별 성분 분석
    조인경 한국식품저장유통학회지 16 (5) : 742 ~ 746 [2009]
  • 발효더덕의 화학성분
    박성진 한국식품영양과학회지 38 (3) : 396 ~ 400 [2009]
  • 마 에탄올추출물의 피부 collagen 합성 촉진 및 MMPs 활성 억제효과
    김대성 동의생리병리학회지 27 (2) : 183 ~ 188 [2013]
  • 마 분말이 첨가된 즉석 누룽지의 품질특성
    이현석 한국식품저장유통학회지 16 (5) : 680 ~ 685 [2009]
  • 대표적 보기약인 인삼, 당삼, 황기, 백출, 산약 물추출액의 면역조절효과 비교
    신상우 동의생리병리학회지 18 (4) : 1140 ~ 1146 [2004]
  • 곶감, 생감 및 감잎 추출물의 생리활성 효과
    홍정희 한국식품영양과학회지 37 (8) : 957 ~ 964 [2008]
  • 곡류 코지를 이용하여 제조한 당화쌀죽의 품질 특성
    황인국 한국식품영양과학회지 40 (11) : 1617 ~ 1622 [2011]
  • 건조 마 추출물의 항산화 및 인체 암세포 증식 억제 효과
    장주리 생명과학회지 20 (9) : 1365 ~ 1372 [2010]
  • Wheat starches I comparison of physicochemiacl properties
    Medcalf F Cereal Chem 42 : 558 ~ 568 [1965]
  • Reaction of Dfructose in water at temperature up to 400 and pressures up to 100 MPa
    Aida TM J Supercrit Fluid 42 : 110 ~ 119 [2007]
  • Proximate analysis and some antinutritional factor constituents in selected varieties of Jamaican yams(Dioscorea and Rajana spp. )
    McAnuff MA Plant Foods for Human Nutrition 60 : 93 ~ 98 [2005]
  • Pneumatosis cystoides intestinalis following alpha-glucosidase inhibitor treatment : a case report and review of the literature
    Tsujimoto T World J Gastroenterol 14 : 6087 ~ 6092 [2008]
  • Harrison’s Principles of Internal Medicine. 15th ed
    Braunwald E McGraw-Hill : 2109 ~ 2137 [2011]
  • Enhancement of antioxidative activity of Codonopsis Ianceolata by stepwise steaming process
    Song CH Korean J Medicinal Crop Sci 20 : 238 ~ 244 [2012]
  • Effects of yam on lowering cholesterol level and its mechanism
    Kwon CS J Korean Nutr Soc 32 : 637 ~ 643 [1999]
  • Effects of steeping on physicochemical properties of waxy rice
    Kim K Korean J Food Sci Technol 25 : 534 ~ 540 [1993]
  • Effects of mucilage from yam(Dioscorea batatas Decne)on blood glucose and lipid composition in alloxan-induced diabetic mice
    Kwon EG Korean J Food Sci Technol 33 : 795 ~ 801 [2001]
  • Effects of Taiwanese yam(Dioscorea japonica Thunb var. pseudo japonica Yamamoto)on upper gut function and lipid metabolism in Balb/c mice
    Chen HC Nutr 19 : 646 ~ 651 [2003]
  • Different polyphenolic components of soft fruits inhibit α- amylase and α-glucosidase
    McDougall GJ J Agr Food Chem 53 : 2760 ~ 2766 [2005]
  • Comparison of the free radical-scavenging activity of propolis from several regions of Argentina
    Moreno MI J Ethnopharmacol 71 : 109 ~ 114 [2000]
  • Comparison of oxidative stability for the thermally-oxidized vegetable oils using a DPPH method
    Lee JM Korean J Food Sci Technol 39 : 133 ~ 137 [2007]
  • Chemical analysis on biologically active substances among habitats of Allium victorialis for a high income crop
    Park HJ Korean J Plant Res 11 : 51 ~ 60 [1998]
  • Changes on physicochemical peoperties of Panax ginseng C. A. Meyer during repeated steaming process
    Hong HD J Ginseng Res 31 : 222 ~ 229 [2007]
  • Certain functional properties of sunflower meal products
    Lin MJ J Food Scr 39 : 368 ~ 370 [1974]
  • Antioxidant determination by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 26 : 1199 ~ 1201 [1958]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic Biol Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • A colorimetric method for the determination of phenols(and phenol derivatives)in urine
    Folin AD J Biological Chemistry 22 : 305 ~ 308 [1915]