수확시기별 제주산 영귤의 항산화 및 항당뇨 활성 비교

논문상세정보
' 수확시기별 제주산 영귤의 항산화 및 항당뇨 활성 비교' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidant
  • citrussudachi
  • harvestdate
  • polyphenol
  • α-glucosidase
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 수확시기별 제주산 영귤의 항산화 및 항당뇨 활성 비교' 의 참고문헌

  • 황마늘 추출물의 생리활성
    강재란 한국식품영양과학회지 44 (7) : 983 ~ 992 [2015]
  • 진귤 및 온주밀감 진피의 항산화 활성
    현재석 한국식품영양과학회지 39 (1) : 1 ~ 7 [2010]
  • 제주 생물자원 착즙액의 이화학적 특성 및 항산화 활성
    이영준 한국식품과학회지 45 (3) : 293 ~ 298 [2013]
  • 제2형 당뇨환자에 대한 영양교육이 당뇨병 관리와 혈액 항산화 상태에 미치는 영향
    신경남 한국식품영양과학회지 40 (5) : 689 ~ 695 [2011]
  • 유자과피 열수 추출물의 항산화 활성
    신정혜 생명과학회지 18 (12) : 1745 ~ 1751 [2008]
  • 약용식물 추출물의 항산화 효과
    주신윤 한국식품영양과학회지 42 (4) : 512 ~ 519 [2013]
  • 수확시기별 제주재래종 감귤착즙액의 Flavonoids 분포 및 항산화 활성
    김용덕 Journal of Nutrition and Health 42 (3) : 278 ~ 290 [2009]
  • 수확시기별 제주재래종 감귤과피의 활성산소종 소거활성
    김용덕 한국식품영양과학회지 38 (4) : 462 ~ 469 [2009]
  • 산지별 유자의 수확시기에 따른 플라보노이드 함량 및 항산화활성 비교
    문소현 원예과학기술지 33 (2) : 283 ~ 291 [2015]
  • 산사 추출물의 항산화 및 항당뇨 활성
    남상명 동아시아식생활학회지 25 (2) : 270 ~ 277 [2015]
  • 늙은 호박 부위별 추출물의 항산화 효과 및 생리활성에 관한 연구
    김민지 한국식품과학회지 43 (2) : 195 ~ 199 [2011]
  • 국내산 영귤을 이용한 일본 요리의 조리 적성 연구
    오혁수 한국조리학회지 15 (4) : 18 ~ 27 [2009]
  • 국내산 산채류의 물 및 메탄올 추출물에 대한 항산화 활성
    이영민 한국식품영양과학회지 40 (1) : 29 ~ 36 [2011]
  • 감귤의 부위별 섭취가 노령흰쥐의 항산화증에 미치는 영향
    김지혜 Journal of Nutrition and Health 36 (6) : 559 ~ 569 [2003]
  • 감귤류 4종의 항산화 효과의 비교
    박근홍 한국식품위생안전성학회지 26 (4) : 355 ~ 360 [2011]
  • 감귤 과피의 페놀성 화합물 함량과 항산화 활성
    황준호 한국식품영양과학회지 42 (2) : 153 ~ 160 [2013]
  • carotenoid, color value, uv spectrum, organic acid and free sugar contents of citrus varieties produced in Cheju
    Kim, B. S. Kor. J. Post-Harvest Sci. Technol. Agri. Products 3 : 23 ~ 32 [1996]
  • The structure and synthesis of sudachiin A, a new flavone glucoside from citrus sudachi
    Horie, T. Bull. Chem. Soc. Jpn 55 : 2928 ~ 2932 [1982]
  • The role of acarbose in the treatment of non–insulin-dependent diabetes mellitus
    Hanefeld, M J. Diabetes Complications 12 : 228 ~ 237 [1998]
  • The determination of flavonoid contents in mulberry and their scavenging effects on superoxide radicals
    Zhishen, J. Food Chem 64 : 555 ~ 559 [1999]
  • Synthesis of novel mucic acid 1, 4-lactone methyl ester 3-O-ferulate related to an extractive component isolated from the peels of citrus sudachi
    Sengoku, T. Tetrahed. Lett 53 : 435 ~ 437 [2012]
  • Sudachitin, a polymethoxylated flavone, improves glucose and lipid metabolism by increasing mitochondrial biogenesis in skeletal muscle
    Tsutsumi, R. Nutr. Metab 11 : 1 ~ 14 [2014]
  • Sudachitin, a polymethoxyflavone from citrus sudachi, suppresses lipopolysaccharide-induced inflammatory responses in mouse macrophage-like RAW264 cells
    Yuasa, K. Biosci. Biotechnol. Biochem 76 : 598 ~ 600 [2012]
  • Sudachitin, a new flavone pigment of sudachi
    Horie, T. Bull. Chem. Soc. Jpn 34 : 1547 ~ 1548 [1961]
  • Study on the composition of flavonoids and biological activities from jeju citrus fruits
    Kim, Y. D. Jeju National University Graduate School [2009]
  • Studies on products of browning reaction--antioxidative activities of products of browning reaction prepared from glucosamine
    Oyaizu, M Jpn. J. Nutri 44 : 307 ~ 315 [1986]
  • Physicochemical properties of korean citrus sudachi fruit by harvesting time and region
    Jeong, S. W. Kor. J. Food Sci. Technol 31 : 1503 ~ 1510 [1999]
  • On phosphotungstic-phosphomolybdic compounds ascolorreagents
    Folin O J. Biol. Chem 12 : 239 ~ 243 [1912]
  • Nitric Oxide와 종양
    임창열 대한내과학회지 78 (4) : 430 ~ 436 [2010]
  • Limonoids from citrus sudachi
    Nakagawa, H. Chem. Pharm. Bull. (Tokyo) 49 : 649 ~ 651 [2001]
  • Japanese citrus fruit(sudachi)juice is associated with increased bioavailability of calcium from whole small fish and suppressed bone resorption in rats
    Nii, Y. J. Nutr. Sci. Vitaminol. (Tokyo) 50 : 177 ~ 183 [2004]
  • Inhibitory effects of citrus fruits on the mutagenicity of 1-methyl-1, 2, 3, 4-tetrahydro-β-carboline-3-carboxylic acid treated with nitrite in the presence of ethanol
    Higashimoto, M. Mutat. Res 415 : 219 ~ 226 [1998]
  • In vitro 상에서 유자(Citrus junos SIEB ex TANAKA) 용매 추출물의 암세포 억제효과 및 항산화성
    유경미 한국식품과학회지 36 (2) : 339 ~ 344 [2004]
  • In Vitro 항산화능 측정법에 대한 특징 분석과 채소․과일 시료에 대한 적용 사례 고찰
    김민정 한국식품영양과학회지 40 (7) : 1053 ~ 1062 [2011]
  • Free radicals in the physiological control of cell function
    Dröge, W Physiol. Rev 82 : 47 ~ 95 [2002]
  • Free radicals and antioxidants in normal physiological functions and human disease
    Valko, M. Int. J. Biochem. Cell Biol 39 : 44 ~ 84 [2007]
  • Free radical scavenging and ferrous ion chelating activities of citrus fruits derived from induced mutations with gamma irradiation
    Kim, M. Y Life Sci 10 : 9s ~ [2013]
  • Characterization of the antioxidant properties of citrus mutants induced by Gamma-rays
    Kim, M. Y Life Sci 9 : 1495 ~ 1500 [2012]
  • Changes of components of citrus sudachi juice heated at various temperatures
    Kim, Y. D. Kor. J. Food Sci. Technol 33 : 238 ~ 244 [2001]
  • Biological effects of the superoxide radical
    Fridovich, I Arch. Biochem. Biophys 247 : 1 ~ 11 [1986]
  • Antioxidant properties, total phenolic, total carotenoid and chlorophyll content of anatomical parts of Hypericum foliosum
    Rainha, N. J. Med. Plan. Res 5 : 1930 ~ 1940 [2011]
  • Antioxidant functions of phytic acid
    Graf E Free Radic. Biol. Med 8 : 61 ~ 69 [1990]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois, M. S Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antimicrobial activities of solvent extracts from citrus sudachi juice and peel
    Kim, Y. J. Kor. J. Food Sci. Technol 31 : 1613 ~ 1618 [1999]
  • A study on the treat cause of diabetes due to dry citrus flavonoids
    Lee, Y. J. Kor. J. Hort. Sci. Technol : 105 ~ 106 [2010]