자이언트흑마늘의 유효성분 분석

논문상세정보
' 자이언트흑마늘의 유효성분 분석' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • active components
  • giantblackgarlic
  • proximate composition
  • pyruvate
  • sulfur compounds
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 자이언트흑마늘의 유효성분 분석' 의 참고문헌

  • 흑마늘의 이화학적 특성
    최덕주 한국식품영양과학회지 37 (4) : 465 ~ 471 [2008]
  • 흑마늘 용매 분획물의 항산화 활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 39 (7) : 933 ~ 940 [2010]
  • 흑마늘 가공 중 이화학적 성분 및 항산화 활성의 변화
    신정혜 생명과학회지 18 (8) : 1123 ~ 1131 [2008]
  • 효소 처리와 유산균 배양에 의한 흑마늘의 항산화 활성 향상
    채희정 한국식품영양과학회지 40 (5) : 660 ~ 664 [2011]
  • 홍마늘의 숙성 단계별 이화학적 특성
    강민정 한국식품저장유통학회지 18 (6) : 898 ~ 906 [2011]
  • 팽화차조 첨가에 따른 조 막걸리의 양조 중 pH, 산도, 색도, 아미노산, 환원당, 총당 및 알코올 함량 변화
    김지영 한국식품과학회지 42 (6) : 727 ~ 732 [2010]
  • 자가숙성발효 후 흑마늘의 S-Allyl-L-cystein, Diallyl Disulfide 및 Total Amino Acids 분석
    김문수 한국식품영양과학회지 41 (5) : 661 ~ 665 [2012]
  • 열처리 방법에 따른 마늘의 성분 분석
    김용두 한국식품저장유통학회지 12 (2) : 161 ~ 165 [2005]
  • 시판 흑마늘추출액의 휘발성 향기성분
    전선영 한국식품영양과학회지 41 (1) : 116 ~ 122 [2012]
  • 시판 흑마늘과 제조 흑마늘의 이화학적 품질 및 항산화 특성 비교
    유보람 한국식품영양과학회지 40 (3) : 366 ~ 371 [2011]
  • 숙성 온도에 따른 마늘의 이화학적 성분 및 항산화 활성의 변화
    신정혜 한국식품영양과학회지 37 (9) : 1174 ~ 1181 [2008]
  • 매실의 품종별 성분과 숙성조건에 따른 발효액 특성에 관한 연구
    소동영 건국대학교 대학원 [2013]
  • 매생이 열수추출물이 흰쥐의 필수아미노산 흡수에 미치는 영향
    김효영 생명과학회지 19 (11) : 1591 ~ 1597 [2009]
  • 마늘 에탄올 추출물의 이화학적 특성에 대한 추출조건의 모니터링
    이진만 한국식품영양과학회지 36 (9) : 1198 ~ 1204 [2007]
  • 녹변된 마늘의 성분 변화
    황진봉 한국식품과학회지 36 (1) : 1 ~ 8 [2004]
  • 김치로부터 GABA를 생산하는 커드 형성 젖산균의 분리 및 동정
    김은아 한국식품저장유통학회지 20 (5) : 705 ~ 711 [2013]
  • Use of dinitrosalicylic acid reagent for determination of reducing sugar
    Meller GL Anal Chem 31 : 426 ~ 428 [1959]
  • The output of condiment vegetable
  • The effect of dietary taurine supplementation on plasma glucose, plasma and liver lipid concentration, and plasma and urinary free amino acid concentrations in diabetic rats
    Lee YM Keimyung University [2000]
  • Studies on the improvement of preservation and distribution method in garlic, pepper and onions products. Food Research Business Report
    Kim HK [1985]
  • Structural characteristics of the water soluble browning reaction products isolated from Korean red ginseng
    Lee JW Korean J Food & Nutr 11 : 499 ~ 505 [1998]
  • Relation between olfactory threshold concentration and pyruvic acid content of onion juice
    Schwimmer S J Food Sci 27 : 94 ~ 97 [1961]
  • Protopectinase를 이용하여 제조한 마늘 단세포화물의품질특성
    이영춘 한국식품저장유통학회지 13 (3) : 351 ~ 356 [2006]
  • Probiotics를 이용한 흑마늘 발효물의 품질특성 및 생리활성
    탁현민 생명과학회지 24 (5) : 549 ~ 557 [2014]
  • Prevention of liver damage by aged garlic extract and its components in mice
    Nakagawa S Phytotherapy Res 3 : 50 ~ 53 [1989]
  • Phytomedicines of Europe: Chemistry and Biological Activity
    Lawson LD American Chemical Society : 176 ~ 209 [1998]
  • Physical, chemical, and biological properties of s-allylcysteine, an amino acid derived from garlic
    Kodera Y J Agric Food Chem 50 : 622 ~ 632 [2002]
  • Onions and other vegetable alliums
    Brewster JL CABI : 16 ~ 18 [2008]
  • Onions and allied crops:biochemistry food science minor crops
    Rabinowitch HD CRC Press : 20 ~ 22 [1989]
  • Onion flavor and odor, enzymatic development of pyruvic acid in onion as measure of pungency
    Schwimmer S J Agric Food Chem 9 : 301 ~ 304 [1961]
  • Official methods of analysis
    AOAC Association of Official Analytical Chemists : 777 ~ 788 [2000]
  • Inhibitory Effects of S-Allylmercaptocysteine Derived from Aged Garlic on Cholesterol Biosynthesis in Hepatocytes
    양승택 한국식품위생안전성학회지 28 (2) : 89 ~ 94 [2013]
  • Increased health functionality of fermented foods
    Park KY Food Industry and Nutrition 17 (1) : 1 ~ 8 [2012]
  • Flavor composition of garlic fromdifferent area
    Shin DB Korean J Food Sci Technol 31 : 293 ~ 300 [1999]
  • Field evaluation of micropropagated vs. conventionally propagated elephant garlic
    Gantait S J Agricultural Technology 7 : 97 ~ 103 [2010]
  • Effects of pyruvate and carnitine supplementation on blood fatigue factors and lipid components during prolonged exercise
    Lee HY Yonsei University [2001]
  • Effects of 4 weeks of β-alanine supplementation on physical fitness and blood lactate concentration in middle school soccer players
    Park YH Kyung Hee University [2014]
  • Effect of sowing date on growth and yield of elephant garlic (Allium ampeloprasum var. ampeloprasum) in the middle region Korea
    Lee JS Kor J Hort Sci Technol 31 (Suppl 2) : 51 ~ [2013]
  • Diversity in Allium ampeloprasum : From small and wild to large and cultivated
    Guenaoui C Genet Resour Crop Evol 60 : 97 ~ 114 [2013]
  • Determination of total phenolic content and antioxidant activity of garlic(Allium sativum)and elephant garlic(Allium ampeloprasum)by attenuated total reflectance-Fourier transformed infrared spectroscopy
    Lu X J Agric Food Chem 59 : 5215 ~ 5221 [2011]
  • Compares of characteristics in elephant garlic (Allium ampeloprasum var. ampeloprasum) and northern type garlic
    Lee SJ The 7th International Symposium on Fermented Oriental Medicines (ISOF2013) & 2013 Fall International Convention of the Plant Resources Society of Korea : 61 ~ [2013]
  • Chemical investigations on alliin, 1the specific principle of garlic
    Stoll A Adv Enzymol Relat Subj Biochem 11 : 377 ~ 400 [1951]
  • Characterization of a novel form of fertile great headed garlic(Allium sp. )
    Hirschegger P Plant Breeding 125 : 635 ~ 637 [2006]
  • Changes in biological sulfur compounds in garlic and chromatographic methods in their analysis
    Sin DB Bulletin of Food Technology 24 : 2 ~ 17 [2011]
  • Antimicrobial activity of elephant garlic oil against Vibrio cholerae in vitro and in a food model
    Rattanachaikunsopon P Biosci Biotechnol Biochem 73 : 1623 ~ 1627 [2009]
  • Allium chemistry : HPLC analysis of thiosulfinates from onion, garlic, wild garlic(ramsoms), leek, scallion, shallot, elephant(great-headed)garlic, chive, and Chinese chive. Uniquely high allyl to methyl ratios in some garlic samples
    Block E J Agric Food Chem 40 : 2418 ~ 2430 [1992]
  • Allium Crop Science: Recent Advances
    Fritsch RM CABI Publishing : 5 ~ 30 [2002]