논문상세정보
' 흑미 수확시기에 따른 이화학적 특성 및 항산화 활성 변화' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • anthocyanin
  • antioxidant activity
  • blackrice
  • harvesttimes
  • polyphenol
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,395 0

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' 흑미 수확시기에 따른 이화학적 특성 및 항산화 활성 변화' 의 참고문헌

  • 흑미(복합)발효물의 항산화 성분 및 항산화 활성 평가
    김영현 한국식품과학회지 45 (2) : 262 ~ 266 [2013]
  • 흑미 색소물질에 함유된 페놀화합물의 항산화 특성
    정영아 한국식품영양과학회지 32 (6) : 948 ~ 951 [2003]
  • 흑미 및 곡류 추출물의 항산화 효과
    조은주 Korean Journal of Agricultural Science 39 (4) : 511 ~ 514 [2012]
  • 홍화씨 추출분말 함유 건강음료의 제조와 항산화성
    김준한 한국식품과학회지 34 (4) : 617 ~ 624 [2002]
  • 찰흑미와 일반찰벼 쌀가루의 이화학적 성질 비교
    오금순 한국식품영양과학회지 31 (1) : 12 ~ 16 [2002]
  • 조생 흑자색 찰벼 품종 ‘조생흑찰’
    송유천 한국육종학회지 42 (3) : 262 ~ 266 [2010]
  • 재배조건(이앙시기, 수확시기, 질소시비)별 쌀의 무기질 조성 비교
    황혜림 한국식품영양과학회지 38 (6) : 721 ~ 726 [2009]
  • 수확시기에 따른 오미자의 항산화 활성과 리그난 성분 함량 변화
    최소라 한국약용작물학회지 19 (6) : 414 ~ 420 [2011]
  • 수확시기에 따른 부추 성분 및 항산화효과의 변화
    문갑순 한국식품과학회지 35 (3) : 493 ~ 498 [2003]
  • 수확시기에 따른 대학찰옥수수의 이화학적 특성과 항산화활성
    이상훈 한국식품영양과학회지 39 (5) : 719 ~ 724 [2010]
  • 수확시기가 쌀의 수량과 품질에 미치는 영향
    채제천 한국작물학회지 47 (2) : 254 ~ 258 [2002]
  • 기능성 흑찰거대배아미 조생종 벼 품종 ‘눈큰흑찰’
    박동수 한국육종학회지 47 (1) : 68 ~ 74 [2015]
  • 검정콩의 재배 및 수확시기에 따른 안토시아닌 함량 변이
    주용하 한국작물학회지 49 (6) : 512 ~ 515 [2004]
  • Varietal variation of anthocyanin content and physicochemical properties in color rice
    Kim YD Korean J Breed 30 : 305 ~ 308 [1998]
  • Variation of grain shape of brown rice and its physicochemical characteristics of colored rice (Oryza sativa L.) as affected by cultural conditions
    Chung CT Chungnam National University [2008]
  • Thermal stability of the major color component, cyanidin 3-glucoside, from a Korean pigmented rice variety in aqueous solution
    Cho MH Agric Chem Biotechnol 39 : 245 ~ 248 [1996]
  • The determination of fla-vonoid contents in mulberry and their scavenging effects on superoxide radicals
    Zhishen J Food Chem 64 : 555 ~ 559 [1999]
  • Supplementation of the black rice outer layer fraction to rabbits decreases atherosclerotic plaque formation and increases antioxidant status
    Ling WH J Nutr 132 : 20 ~ 26 [2002]
  • Quantification of polyphenolics and their antioxidant activity in fresh plums
    Kim DO J Agric Food Chem 51 : 6509 ~ 6515 [2003]
  • Processed sweet corn has higher antioxidant activity
    Dewanto V J Agric Food Chem 50 : 4959 ~ 4964 [2002]
  • Physicochemicalstability of anthocyanins from a Korean pigmented rice variety asnaturalfoodcolorants
    Yoon JM Korean J Food Sci Technol 29 : 211 ~ 217 [1997]
  • Isolation and identification of anthocyanin pigments in black rice
    Choi SW Foods and Biotechnology 3 : 131 ~ 136 [1994]
  • Effect of ripening temperature on anthocyanin cyanidin-3-glucoside contents of pigmented rice variety Heugjinjubyeo
    Chae JC Abstract No PD25presented at Spring Meeting of The Korean Society of Breeding Science [2003]
  • Black rice anthocyanins inhibit cancer cells invasion via repressions of MMPs and u-PA expression
    Chen PN Chem Biol Interact 163 : 218 ~ 229 [2006]
  • Antioxidant effects of black rice extract through the induction of superoxide dismutase and catalase activities
    Chiang AN Lipids 41 : 797 ~ 803 [2006]
  • Antioxidant activity and total phenolics in selected fruits, vegetables, and grain products
    Velioglu YS J Agric Food Chem 46 : 4113 ~ 4117 [1998]
  • Antioxidant Activity of Blackish Purple Rice
    류수노 한국작물학회지 51 (3) : 173 ~ 178 [2006]
  • A study on special nutrient of purple glutinous rice
    Defa G Scientia Agricultura Sinica 25 : 36 ~ 41 [1992]
  • A new early maturing, anthocyanin pigmented rice variety “Heugjinjubyeo”
    Moon HP Korean J Breed Sci 30 : 383 ~ 383 [1998]