일부 지역주민의 해조류 소비 실태 조사

' 일부 지역주민의 해조류 소비 실태 조사' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • consumption
  • marketingplan
  • preference
  • restaurant
  • seaweed
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
549 0

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' 일부 지역주민의 해조류 소비 실태 조사' 의 참고문헌

  • 해조류 건강 기능 식품에 대한 소비가치 분석
    차명화 한국식생활문화학회지 23 (4) : 462 ~ 468 [2008]
  • 한국 해조류 음식의 문헌적 고찰 - 1450~1950년대를 중심으로 -
    손정우 한국식품영양학회지 22 (1) : 75 ~ 85 [2009]
  • 학교급식에서의 냉장·냉동 축·수산물 및 가공품 이용현황 및 관리실태 조사
    윤지영 대한영양사협회 학술지 13 (4) : 345 ~ 356 [2007]
  • 초등학교 급식의 수산물 이용실태 및 소비촉진 방안에 관한 연구
    조미연 한국식생활문화학회지 18 (2) : 139 ~ 150 [2003]
  • 울산지역 기숙사 거주 대학생의 식생활 습관과 영양지식
    김혜경 한국식품영양과학회지 34 (9) : 1388 ~ 1397 [2005]
  • 우리나라 인구의 연령구조 변화가 수산물 소비에 미치는 영향
    박성쾌 해양정책연구 23 (1) : 1 ~ 26 [2008]
  • 소비자 지식이 수산물 태도 및 구매의도에 미치는 영향 - 대형할인점 방문 소비자를 중심으로 -
    김규완 수산경영론집 44 (1) : 91 ~ 103 [2013]
  • 대학생의 이벤트 식단에 대한 선호도 조사
    배현주 대한영양사협회 학술지 12 (3) : 235 ~ 242 [2006]
  • 다섯 가지 해조류 에탄올 추출물의 항돌연변이 활성 및 암세포 성장억제 효과
    이미숙 한국식품영양과학회지 34 (4) : 451 ~ 459 [2005]
  • Uronic acid composition, block structure, and some related properties of alginic acid
    Kim DS Korean Fisheries Soc 18 (1) : 29 ~ 36 [1985]
  • The dietary intake of Laminaria, a brown seaweed, and breast cancer prevention
    Teas J Nutr Cancer 4 (3) : 217 ~ 222 [1983]
  • Survey of preference on marine products by ages and consume promotion method : 1 ~ 422
  • Separation of antioxidant compounds from edible marine algae
    Lee YH Korean J Food Sci Technol 23 (3) : 256 ~ 261 [1991]
  • Production and utilization of processed seafood
    Kim YM J Korean Soc Food Cook Sci 13 (4) : 530 ~ 544 [1997]
  • Processing of seafood
    Han BH J Korean Soc Food Cook Sci 13 (4) : 519 ~ 529 [1997]
  • Predicting intentions to consume functional foods and supplements to offset memory using an adaptation of protection motivation theory
    Cox DN Appetite 43 (1) : 55 ~ 64 [2004]
  • Food consumption trends and seafood consumption activation plan
    Lee NS Ocean Fish 265 (10) : 26 ~ 42 [2006]
  • Dietary intake, eating habits, and metabolic syndrome in Korean men
    Shin A J Am Diet Assoc 109 (4) : 633 ~ 640 [2009]
  • Consumers as four-faced creatures. Looking at food consumption from the perspective of contemporary consumers
    Dagevos H Appetite 45 (1) : 32 ~ 39 [2005]
  • Changing consumption structure and diversity of consumption of seafoods
    Kang JH Fish Pol Res 12 (1) : 59 ~ 73 [2009]
  • Cancer risk to Japanese population from the consumption of inorganic arsenic in cooked hijiki
    Nakamura Y J Agric Food Chem 56 (7) : 2536 ~ 2540 [2008]
  • Anticoagulant properties of a fucoidan fraction
    Colliec S Thromb Res 64 (2) : 143 ~ 154 [1991]
  • Anti-allergic effects of ethanol extracts from brown seaweeds
    Samee H J Zhejiang Univ Sci B 10 (2) : 147 ~ 153 [2009]
  • A handbook of Korean seafood processing technology : 22 ~ 23
  • A checklist of marine algae in Korea
    Lee IK Korean J Phycol 1 (1) : 311 ~ 325 [1986]
  • A Study on the actual state of use and nutrition knowledge for sea mustard in Daegu and Kyungpook area
    Han JS J East Asian Soc Dietary Life 10 (4) : 321 ~ 334 [2000]