' 조리방법별 갈색거저리 유충의 물리적 및 관능적 특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • mealworm
  • physical evaluation
  • sensory evaluation
  • tenebrio molitor
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
502 0

0.0%

' 조리방법별 갈색거저리 유충의 물리적 및 관능적 특성' 의 참고문헌

  • 한약재 추출물을 첨가한 양념 돈육의 저장 중 이화학적 특성
    조희숙 생명과학회지 18 (1) : 38 ~ 45 [2008]
  • 팽화방법을 달리한 복분자 추출물 첨가 유과의 품질 특성
    이민숙 한국식품조리과학회지 24 (3) : 382 ~ 391 [2008]
  • 수분함량과 온도에 따른 즉석팽화 쌀 스낵의 물리적 특성
    김철 한국식품영양과학회지 41 (6) : 846 ~ 852 [2012]
  • 볶음 조건 및 침출 조건에 따른 발아 벼차의 항산화 활성 및 품질 특성
    이상훈 한국식품과학회지 41 (4) : 386 ~ 391 [2009]
  • 밀웜(갈색거저리) 분말 첨가 머핀의 품질 특성
    황수영 한국조리학회지 21 (3) : 104 ~ 115 [2015]
  • 국산 및 중국산 갈색거저리(Tenebrio molitor)의 영양성분 및 유해물질 비교분석
    유정미 한국식품영양과학회지 42 (2) : 249 ~ 254 [2013]
  • 고려인삼의 마이크로파 처리 효과
    이재학 한국식품영양학회지 23 (3) : 405 ~ 410 [2010]
  • 갈색거저리를 첨가한 파스타의 품질특성
    김수희 한국외식산업학회지 10 (3) : 55 ~ 64 [2014]
  • 갈색거저리(밀웜)의 조리방법에 따른 기호도 및 구매의도에 관한 연구
    황수영 한국조리학회지 21 (1) : 100 ~ 115 [2015]
  • 갈색거저리(Tenebrio molitor) 유충의 냉장 저장 중 산화 안정성에 관한 연구
    김소영 한국식품조리과학회지 31 (1) : 62 ~ 71 [2015]
  • The nutritional value of edible insects
    Bukkens SGF Ecol Food Nutr 36 (2-4) : 287 ~ 319 [1997]
  • The guideline for standard breeding of edible insencts. National Academy of Agricultural Science
    Choi YC RDA : 7 ~ 139 [2014]
  • The effect of replacing dietary saturated fat with polyunsaturated or monounsaturated fat on plasma lipids in free-living young adults
    Hodson L Eur J Clin Nutr 55 (10) : 908 ~ 915 [2001]
  • Sensory characteristics of cooked rices differing in moisture contents
    Kim WJ Korean J Food Sci Technol 27 (6) : 885 ~ 890 [1995]
  • Sensory Evaluation Practices
    Stone H Academic Press : 167 ~ 178 [1985]
  • Safety assessment guideline of new food base material
    Son MG [2012]
  • Potential of insects as food and feed in assuring food security
    Van HA Annu Rev Entomol 58 : 563 ~ 583 [2013]
  • Oleic acid ameliorates Aβ-induced inflammation by down regulation of COX-2 and iNOS via NF-κB signaling pathway
    Kim HR J Funct Food 14 : 1 ~ 11 [2015]
  • Oleic Acid and Linoleic Acid from Tenebrio molitor Larvae Inhibit BACE1 Activity in vitro: Molecular Docking Studies
    윤금주 Journal of Medicinal Food 17 (2) : 284 ~ 289 [2014]
  • Insects to feed the world
    Van HA J Insect Food Feed 1 (1) : 3 ~ 5 [2015]
  • Insect cells for human food
    Verkerk MC Biotechnol Adv 25 (6) : 198 ~ 202 [2007]
  • Flavor constituents in enzyme hydrolysates from shore swimming crab and spotted shrimp
    Oh KS J Korean Soc Food Sci Nutr 30 (5) : 787 ~ 795 [2001]
  • Evaluation of Genotoxicity and 28-day Oral Dose Toxicity on Freeze-dried Powder of Tenebrio molitor Larvae (Yellow Mealworm)
    한소리 한국독성학회지 30 (2) : 121 ~ 130 [2014]
  • Establishment of self-specification and shelf-life by standardization of manufacturing process for lyophilized Tenebrio molitor larvae
    Chung MY J Seric Entomol Sci 52 (1) : 73 ~ 78 [2014]
  • Descriptive sensory analysis : past, present and future
    Murray JM Food Res Int 34 (6) : 461 ~ 471 [2001]
  • Breed and utilization of mealworm (Tenebrio molitor) : 14 ~ 168
    Yoo OS [2011]