마카롱 제조 시 가바쌀 가루와 자일로스의 첨가에 따른 품질 특성과 생리 활성에 대한 연구

논문상세정보
' 마카롱 제조 시 가바쌀 가루와 자일로스의 첨가에 따른 품질 특성과 생리 활성에 대한 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidant
  • gabaricepowder
  • macaroon
  • texture profile analysis
  • xylose
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,326 1

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' 마카롱 제조 시 가바쌀 가루와 자일로스의 첨가에 따른 품질 특성과 생리 활성에 대한 연구' 의 참고문헌

  • 커피 폐원두박을 이용한 초콜릿 제조 및 관능적 특성
    유경미 한국식품영양학회지 24 (1) : 111 ~ 116 [2011]
  • 전통 제주방법인 급청주법으로 제조한 가바쌀막걸리의 품질 특성
    신수정 한국식품영양과학회지 44 (4) : 573 ~ 578 [2015]
  • 유색미의 화학적성분 및 항산화활성
    김은옥 한국식품저장유통학회지 15 (1) : 118 ~ 124 [2008]
  • 쌀 품종별 백미와 현미의 영양성분 조성 비교
    최정숙 한국식품영양과학회지 31 (5) : 885 ~ 892 [2002]
  • 눈큰흑찰’의 가바(GABA) 함량 증진을 위한 이화학적 처리 효과
    한상익 한국작물학회지 59 (4) : 398 ~ 405 [2014]
  • Sugar Substitutes: Artificial Sweeteners and Sugar Alcohols
    Washburn C Utah State University Cooperate Extension : 1 ~ 3 [2012]
  • Rice antioxidants : Phenolic acids, flavonoids, anthocyanins, proanthocyanidins, tocopherols, tocotrienols, gamma-oryzanol, and phytic acid
    Goufo P Food Science & Nutrition 2 : 75 ~ 104 [2014]
  • On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen
    Mcgee H Scribner : 108 ~ 110 [2004]
  • Official Methods of Analysis, 15th ed
    A. O. A. C. Association of Official Analytical Chemists : 777 ~ 784 [1990]
  • NSO(National Statistical Office)
  • GABA 함량이 높은 갈색 유색미를 이용한 차 개발
    곽은정 한국식품영양과학회지 39 (8) : 1201 ~ 1205 [2010]
  • Development of value-added macaroonè with Perilla frutescens powders and their physiological characteristics
    Lee MW Korean J Food Nutr 28 : 66 ~ 72 [2015]
  • Development of the health food enriched with gamma-aminobutyric acid(GABA)
    Zhang H Food Ferment Ind 28 : 69 ~ 72 [2002]
  • Determination of water content in different sugar syrups by halogen drying
    Heinze P Food Control 12 : 483 ~ 486 [2001]
  • Comparative studies on major nutritional components of rice with a giant embryo
    Zhang L J Food Biochem 29 : 653 ~ 661 [2005]
  • Cocoa has more phenolic phytochemicals and a higher antioxidant capacity than teas and red wine
    Lee KW J Agri Food Chem 51 : 7292 ~ 7295 [2003]
  • Characteristics and manufacture of macaroon cookie prepared with black ginseng powder
    Peom JW Hansung university [2013]
  • Antioxidant activity and polyphenol and procyanidin contents of selected commercially available cocoa-containing and chocolate products in the United States
    Miller KB J Agric Food Chem 54 : 4062 ~ 4068 [2006]
  • Amino-carbonyl reactions in food and biological systems. Developments in Food Science, Vol. 13
    Fujimaki M Elsevier : 363 ~ 371 [1986]
  • Action of amino acids on sugars; Formation of melanoidins by methodical way
    Maillard LC Proceedings of the Academy of Sciences : 66 ~ 68 [1912]
  • A study on the reaction rate and the antioxidant effects of caramelization reaction mixtures
    Choi ID Korean J Soc Food Sci 11 : 396 ~ 400 [1995]
  • A microcomputer(PC 9801/MS mouse)system to record and analyze time-intensity curves of sweetness
    Yoshida M Chemical Senses 11 : 105 ~ 118 [1986]