젖산균 발효를 통한 베리류 또는 과채류 주스의 항산화 활성 증진

논문상세정보
' 젖산균 발효를 통한 베리류 또는 과채류 주스의 항산화 활성 증진' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidative activity
  • berryandvegetablejuice
  • fermentation
  • lactic acid bacteria
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
833 2

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' 젖산균 발효를 통한 베리류 또는 과채류 주스의 항산화 활성 증진' 의 참고문헌

  • 채소류의 항산화 효과 비교 연구
    서정혁 한국식품위생안전성학회지 28 (4) : 337 ~ 341 [2013]
  • 적색효모를 이용한 발효차의 제조 및 발효차와 비발효차의 항산화능 비교
    강옥주 한국식품조리과학회지 26 (4) : 422 ~ 427 [2010]
  • 음료 농축액 및 퓨레의 항산화 활성
    김단비 한국식품영양과학회지 42 (7) : 997 ~ 1002 [2013]
  • 유산균의 항산화 효과
    김현수 한국축산식품학회지 23 (2) : 186 ~ 192 [2003]
  • 유산균 발효에 의한 버섯 추출물의 항산화 활성
    양희선 한국식품영양과학회지 43 (1) : 80 ~ 85 [2014]
  • 오디 및 블루베리 추출물을 이용한 과립제조 및 품질특성
    박혜미 한국식품조리과학회지 28 (4) : 375 ~ 382 [2012]
  • 김치에서 분리된 Leuconostoc 속 젖산균의 β-1,4-xylosidase 효소생산 특성
    장미희 한국식품과학회지 43 (2) : 169 ~ 175 [2011]
  • 과채류의 항산화 활성에 미치는 열처리 효과
    김현영 한국식품과학회지 40 (2) : 166 ~ 170 [2008]
  • Xylooligosaccharide fermentation with Leuconostoc lactis
    Hitomi O J. Biosci. Bioeng 101 : 415 ~ 420 [2006]
  • Total antioxidant activity and phenolic content in selected vegetables
    Ismail A Food Chem 87 : 581 ~ 586 [2004]
  • The characterization of antioxidants
    Halliwell B Food Chem. Toxic 33 : 601 ~ 617 [1995]
  • Systematic analysis of the content of 502 polyphenols in 452 foods and beverages: an application of the phenol-explorer database
    Pérez-Jiménez J J. Agric. Food Chem 58 : 4959 ~ 4969 [2010]
  • Hydrolysis of phenolic glycosides by midgut β-glucosidases in Papilio glaucus subspecies
    Lindroth RL Insect Biochem 18 : 789 ~ 792 [1988]
  • Hydrolysis of dietary flavonoid glycosides by strains of intestinal bacteroides from humans
    Bokkenheuser V Biochem. J 248 : 953 ~ 956 [1987]
  • Free radicals and antioxidants in normal physiological functions and human disease
    Valko M Int. J. Biochem. Cell Biol 39 : 44 ~ 84 [2007]
  • Flavonoid glycosides and antioxidant capacity of various blackberry, blueberry and red grape genotypes determined by highperformance liquid chromatography/mass spectrometry
    Cho MJ J. Food Agric 84 : 1771 ~ 1782 [2004]
  • Extreme longevity is associated with increased resistance to oxidative stress in Arctica islandica, the longest-living non-colonial animal
    Ungvari Z J. Gerontol. A. Biol. Sci. Med. Sc 66 : 741 ~ 750 [2011]
  • Exploration of β-glucosidase activity of lactic acid bacteria isolated from kimchi
    Jang MH Food Eng Prog 14 : 243 ~ 248 [2010]
  • Effects of sophorae fructus on antioxidative activities and lipid levels in rats
    Park SJ J. Korean Soc. Food Sci. Nutr 37 : 1120 ~ 1125 [2008]
  • Critical values for Duncan's new multiple range test
    Harter HL Biometrics 16 : 671 ~ 685 [1960]
  • Application of and correlation among antioxidant and antiradical assays for characterizing antioixdant capacity of berries
    Balogh E Sci. Hortic-Amsrerdam 125 : 332 ~ 336 [2010]
  • Antioxidative flavonoid glycosides from quinoa seeds (Chenopodium quinoa willd)
    Zhu N J. Food Lipids 8 : 37 ~ 44 [2001]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity and total phenolics in selected fruits, vegetables, and grain products
    Velioglu YS J. Agric. Food Chem 46 : 4113 ~ 4117 [1998]
  • Anti-oxidant capacities of flavonoid compounds isolated from acai pulp (Euterpe oleracea Mart.)
    Kang J Food Chem 122 : 610 ~ 617 [2010]
  • 2008년 국민건강영양조사에 근거한 과채류 주스 음용으로부터 한국인의 일인당 하루 총페놀, 총플라보노이드 및 항산화능 섭취량 추정
    이봉한 한국식품과학회지 43 (4) : 475 ~ 482 [2011]