수입산 열대·아열대 과일의 항산화 활성 비교연구

정해정 2015년
' 수입산 열대·아열대 과일의 항산화 활성 비교연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • antioxidant
  • dragonfruit
  • kiwi
  • papaya
  • pineapple
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,283 0

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' 수입산 열대·아열대 과일의 항산화 활성 비교연구' 의 참고문헌

  • 콜라비 새싹 추출물과 무순 추출물의 항산화 및 지방세포 분화 억제 활성
    이영준 한국식품과학회지 46 (5) : 531 ~ 537 [2014]
  • 추출조건에 따른 늙은 호박 추출물의 생리활성
    이혜진 한국식품영양과학회지 39 (2) : 165 ~ 171 [2010]
  • 참외 추출물의 항산화 효과 및 tyrosinase 저해활성
    신용습 생명과학회지 18 (7) : 963 ~ 967 [2008]
  • 작두콩 청국장 첨가 고추장의 항산화, tyrosinase 저해 및 암세포 증식 억제 효과
    장문익 한국식품과학회지 45 (2) : 221 ~ 226 [2013]
  • 자생식물과 생약자원 추출물의 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성 탐색
    김은진 한국식품과학회지 44 (3) : 337 ~ 342 [2012]
  • 약용 식물 추출물의 항산화 활성 검색
    정성제 Applied Biological Chemistry 47 (1) : 135 ~ 140 [2004]
  • 수입 농식품 소비행동에 관한 탐색적 연구 -수입 과일을 중심으로-
    이원준 소비자문제연구 44 (2) : 1 ~ 26 [2013]
  • 생약재를 이용한 음료의 개발 및 기능성 평가
    박성혜 Journal of Nutrition and Health 37 (5) : 364 ~ 372 [2004]
  • 국내산과 이란산 석류 부위별 추출물의 항산화 활성
    진소연 한국식품영양과학회지 40 (8) : 1063 ~ 1072 [2011]
  • 국내산 키위의 색상별 항산화능 및 아질산염 소거능 비교
    정해정 한국식생활문화학회지 30 (2) : 220 ~ 226 [2015]
  • 국내 시판 블루베리와 라즈베리의 영양성분 분석 및 항산화 활성
    정창호 한국식품영양과학회지 37 (11) : 1375 ~ 1381 [2008]
  • 과일 껍질의 비타민 C , 폴리페놀, 플라보노이드 함량과 항산화 활성
    이민영 한국식품과학회지 44 (5) : 540 ~ 544 [2012]
  • 건조방법에 따른 모시잎의 이화학적 성분
    김아라 한국식품영양과학회지 43 (1) : 118 ~ 127 [2014]
  • Volatile constituents of exotic fruits from Brazil
    Bicas JL Food Res Int 44 : 1843 ~ 1855 [2011]
  • Total phenolics, flavonoids and antioxidant activity of tropical fruit pineapple
    Hossain MA Food Res Int 44 : 672 ~ 676 [2011]
  • The relative contributions of ascorbic acid and phenolic antioxidants to the total antioxidant activity of orange and apple
    Miller NJ Food Chem 60 : 331 ~ 337 [1997]
  • The ferric reducing ability of plasma as a measure of antioxidant power, the FRAP assay
    Benzie IFF Anal Biochem 239 : 70 ~ 76 [1996]
  • Recent research on polyphenolics in vision and eye health
    Kalt W J Agric Food Chem 58 : 4001 ~ 4007 [2010]
  • Processed sweet corn has higher antioxidant activity
    Dewanto V J Agric Food Chem 50 : 4959 ~ 4964 [2002]
  • Phytochemical and antioxidant characterization of the fruit of black sapote(Diospyros digyna Jacq.)
    Yahia EM Food Res Int 44 : 2210 ~ 2216 [2011]
  • Physico-chemical and antioxidant properties of four mango(Mangifera indica L. )cultivars in China
    Liu FX Food Chem 138 : 396 ~ 405 [2013]
  • In Vitro 항산화능 측정법에 대한 특징 분석과 채소․과일 시료에 대한 적용 사례 고찰
    김민정 한국식품영양과학회지 40 (7) : 1053 ~ 1062 [2011]
  • Identification and quantification of phenolic compounds of selected fruits from Madeira island by HPLC-DAD–ESI-MSn and screening for their antioxidant activity
    Spínola V Food Chem 73 : 14 ~ 30 [2015]
  • Free radical and reactive oxygen species scavenging activities of peanut skins extract
    Wang J Food Chem 104 : 242 ~ 250 [2007]
  • Determination of some physicochemical characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of tropical fruits from Yucatan, Mexico
    Moo-Huchin VM Food Chem 152 : 508 ~ 515 [2014]
  • Chemical, technological and in vitro antioxidant properties of mango, guava, pineapple and passion fruit dietary fibre concentrate
    Martínez R Food Chem 135 : 1520 ~ 1526 [2012]
  • Chemical and antioxidant properties of pomegranate cultivars grown in the mediterranean region of Turkey
    Ozgen M Food Chem 111 : 703 ~ 706 [2008]
  • Changes of antioxidant activity and total phenolic compounds during storage of selected fruits
    Patthamakanokporn O J Food Compos Anal 21 : 241 ~ 248 [2008]
  • Bioactive compounds and antioxidant capacities of 18 non-traditional tropical fruits from Brazil
    Rufino MSM Food Chem 121 : 996 ~ 1002 [2010]
  • Antioxidative activities and contents of polyphenolic compound of Cudrania tricuspidata
    Cha JY J Korean Soc Food Sci Nutr 28 : 1310 ~ 1315 [1999]
  • Antioxidants in human health and disease
    Halliwell B Ann Rev Nutr 16 : 33 ~ 50 [1996]
  • Antioxidant properties of several tropical fruits : a comparative study.
    Lim YY Food Chem 103 : 1003 ~ 1008 [2007]
  • Antioxidant properties of selected tropical wild edible mushrooms
    Wong JY J Food Compos Anal 22 : 269 ~ 277 [2009]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity of caffeic acid(3, 4-dihydroxycinnamic acid)
    Gülçin İ Toxicology 217 : 213 ~ 220 [2006]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic Biol Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Antioxidant activities of peel, pulp and seed fractions of common fruits as determined by FRAP assay
    Guo C Nutr Res 23 : 1719 ~ 1726 [2003]
  • Antioxidant Capacity and Quinone Reductase Activity of Methanol Extracts and Fractions from Papaya Seed
    유미희 생명과학회지 21 (6) : 775 ~ 782 [2011]
  • Anti-oxidant activities of Punica granatum extracts
    Roh BK J Soc Cosmet Scientists Korea 31 : 207 ~ 212 [2005]