식생활 라이프스타일이 레스토랑 MSG 사용 선호도에 미치는 영향

논문상세정보
' 식생활 라이프스타일이 레스토랑 MSG 사용 선호도에 미치는 영향' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • attitude to food safety
  • food-related lifestyle
  • msg(mono sodium glutamate)
  • 식생활 라이프스타일
  • 식품안전태도
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,571 1

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' 식생활 라이프스타일이 레스토랑 MSG 사용 선호도에 미치는 영향' 의 참고문헌

  • 주부의 식품안전에 대한 인식과 안전성우려의 관련 요인
    최정숙 한국식품영양과학회지 34 (1) : 66 ~ 74 [2005]
  • 외식 소비자의 MSG 허용범위와 사용량 인식이 구매의도에 미치는 영향 - 소비자물가지수에 포함된 외식 메뉴를 중심으로 -
    김영갑 외식경영연구 16 (1) : 241 ~ 258 [2013]
  • 와인선택속성에 따른 와인소비자 유형 분류 및 유형별 와인 구매목적과 소비행동 차이 분석
    유병호 관광레저연구 25 (3) : 309 ~ 330 [2013]
  • 식품첨가물에 관한 소비자의 인식과 정책방향- 소비자 정보를 중심으로
    백병성 소비자학연구 17 (3) : 133 ~ 150 [2006]
  • 식품안전 위해요인에 대한 소비자 인식 : 질적연구를 통한 접근
    윤여임 한국가정관리학회지 31 (4) : 15 ~ 31 [2013]
  • 식생활라이프스타일이 한식소비와 만족도 및 재방문의도에 미치는 영향
    김경희 한국콘텐츠학회 논문지 10 (8) : 370 ~ 380 [2010]
  • 박사
  • 소비자 구매행동에 따른 라이프스타일 유형별 차이에 관한연구 :패밀리레스토랑 고객의 브랜드 선호도를 중심으로
    백주아 서원석 관광레저연구 18 (1) : 161 ~ 178 [2006]
  • 서울시 여성 소비자의 라이프스타일에 따른 군집분석과외식행동에 대한 연구
    반주원 한국식생활문화학회지 23 (3) : 377 ~ 387 [2008]
  • 광주지역 고등학생의 식품첨가물에 대한 인식
    정화영 한국가정과교육학회지 21 (4) : 1 ~ 17 [2009]
  • Understandings and Recognition about Consumption of Processed Foods and Food Additives by Housewives in Busan Area
    Lee HY Kyungsung University [2008]
  • The moderator-mediator variable distinction in social psychological research, conceptual, strategic, and statistical consideration
    Baron RM Journal of Personality and Social Psychology 51 : 1173 ~ 1182 [1986]
  • The current state of domestic seasoning market
    Kim HW [2014]
  • The Science of Living
    Alfred A. Anchor Book [1969]
  • Systematic review and expand the theoretical framework for lifestyle
    Lee MS Journal of Korean Maketing 7 (1) : 34 ~ 52 [1992]
  • Symbolism and Life Style in Toward Scientific Marketing
    Lavy SJ AMA : 140 ~ 150 [1963]
  • Subjective and objective knowledge as determinants f organic vegetables consumption
    Pieniak Z Food Quality and Preference 21 : 581 ~ 588 [2010]
  • Scale development for measurement of consumer's subjective knowledge
    Kim CS Journal of Korean Psychological Association:ConsumerㆍAdvertisement 1 (2) : 89 ~ 119 [2000]
  • Safety assessment of food additives
    Noh JG Food Science and Mountains 22 (3) : 47 ~ 57 [1989]
  • Measurement equivalence of the food-related lifestyle Instrument(FRL) in Ireland and Great Britain
    O'Sullivan C Food Quality and Preference 16 : 1 ~ 12 [2005]
  • Market segmentation on the basic of food-related lifestyle of croatian families
    Kesic T British Food Journal 105 (3) : 162 ~ 174 [2003]
  • Managing Brand Equity
    Aaker DA The Free Press [1991]
  • Life style analysis of Korean green consumers
    Che SI Journal of Consumer Studies 3 (1) : 46 ~ 63 [1992]
  • Life Style in Mobile Suburbia. in toward Scientific Marketing
    Moor DG AMA : 151 ~ 163 [1963]
  • Life Style Concept and Marketing in Toward Scientific Marketing
    Lazer W AMA : 130 ~ 139 [1963]
  • Dining-out motivation and restaurant selection attributes by silver generation's lifestyles
    Park JH Sookmyung Women’s University [2011]
  • Consumer knowledge, perceived risks, and risk acceptance on 10 hazardous food factors
    Yoon YY Catholic University [2014]
  • Consumer Behavior
    Engel JF The Dryden press [1978]
  • Consumer Behavior
    Seo SH ParkYoungsa [1992]
  • Analysis of awareness and preference for MSG according to the pursuit of well-being in diet
    Gil GY Sookmyung Womens's University [2013]
  • An Analysis on Rice Processed Food Consumption Attitudes depending on Dietary Lifestyles
    Lee HW Yonsei University [2010]
  • A study on using behavior of bakery by dietary lifestyle
    Seung HS Ewha Womans University [2005]
  • A study on processed food purchase behaviors and satisfaction depending on dietary lifestyles of urban housewives -Focusing on moderating variables of processed food preference and perception-
    Hong SG Kyonggi University [2011]
  • A study on how the well-bing awareness of the women in Busan, Ulsan, and Gyeongnam areas according to their lifestyles effects their dining-out behavioral intentions: With a control variable of healthy food choice attitude
    Lee BS [2012]
  • A study on Utilization status of processed food and recognition of food additives of high school students in ulsan area
    Park MA Ulsan University [2010]
  • A short, reliable measure of subjective knowledge
    Flynn L Journal of Business 46 : 57 ~ 66 [1999]
  • A food-related lifestyle: development of a cross culturally valid instrument for surveillance
    Grunert KG [1993]