논문상세정보
' 백포도주 첨가량에 따른 무 피클의 품질특성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • pickle
  • quality characteristics
  • radish pickle
  • white wine
  • 무 피클
  • 백포도주
  • 품질특성
  • 피클
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,891 0

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' 백포도주 첨가량에 따른 무 피클의 품질특성' 의 참고문헌

  • 피클제조를 위한 취청오이의 염농도에 따른 염장중 이화학적 특성
    박용곤 한국식품영양과학회지 32 (4) : 526 ~ 530 [2003]
  • 푸른 방울토마토로 제조한 저염 장아찌의 저장 중 품질 특성 변화
    김진아 한국식생활문화학회지 24 (3) : 295 ~ 307 [2009]
  • 키토산 첨가 순무피클 저장 중 이화학적·관능적 특성
    손은정 한국식품영양과학회지 32 (8) : 1302 ~ 1309 [2003]
  • 조리용어사전
    전희정 효일출판사 : 370 ~ [2001]
  • 와인이야기
    원융희 학문사 : 44 ~ 50 [1999]
  • 식품첨가물에 대한 소비자의 태도
    김효정 동아시아식생활학회지 15 (1) : 126 ~ 135 [2005]
  • 식품첨가물 유해론 속에 천연첨가물 인기, 구가
    김경화 식품과 위생 4 : 78 ~ 80 [1996]
  • 식품 성분 분석표 제 8 개정판
  • 시판 포도 주스의 항산화 활성 및 총 페놀 함량
    이혜련 한국식품저장유통학회지 15 (3) : 445 ~ 449 [2008]
  • 숙성액 조성이 양파장아찌의 품질특성에 미치는 영향
    김준한 한국식품저장유통학회지 15 (6) : 816 ~ 823 [2008]
  • 서양음식
    전희정 교문사 : 296 ~ [1996]
  • 생활 속에서 만나는 와인이야기
    김희수 시공사 : 132 ~ 133 [2002]
  • 비트 추출물 첨가 연근 피클의 저장 중 품질특성 변화
    박복희 한국식품영양과학회지 38 (8) : 1124 ~ 1129 [2009]
  • 브라운소스의 재료 배합비에 따른 관능 및 기계적 특성
    이경희 한국식품조리과학회지 18 (6) : 637 ~ 643 [2002]
  • 백포도주를 첨가한 생선 육수의 품질 특성에 관한 연구
    강태구 한국조리학회지 15 (3) : 213 ~ 224 [2009]
  • 둥시 장아찌 제조 과정 중 이화학적 특성 변화
    차원섭 Applied Biological Chemistry 46 (4) : 317 ~ 322 [2003]
  • 간장첨가량을 달리하여 제조한 저염 새송이 버섯장아찌의 품질 및 관능특성
    정은아 한국조리학회지 17 (5) : 231 ~ 240 [2011]
  • The effect of time and storage conditions on the phenolic composition and colour of white wine
    Recamales AF J Food Research International 39 (2) : 220 ~ 229 [2006]
  • The Inhibitory Effect of Resveratrol on the Growth of Human Gastric Cancer Cells(AGS) in vitro
    Kim DW Kosin University [2004]
  • Safety management of food additives and contaminants
    Lee SR J Food Hyg Safety 9 : S7 ~ S15 [1994]
  • Resveratrol induces growth inhibition, S-phase arrest, apoptosis, and changes in biomarker expression in several human cancer cell lines
    Andrew K. Joe Clin Cancer Res 8 : 893 ~ 903 [2002]
  • Resveratrol induces growth inhibition, S-phase arrest, apoptosis, and changes in biomarker expression in several human cancer cell lines
    Joe AK Clin Cancer Res 8 : 893 ~ 903 [2002]
  • Pickling Spice를 달리하여 제조한 순무 피클 저장 중 이화학적ㆍ관능적 특성
    김미리 한국식품저장유통학회지 10 (3) : 347 ~ 353 [2003]
  • Inhibition of oxidation of human low-density lipoprotein by phenolic substances in red wine
    Frankel EN Lancet 341 (8843) : 454 ~ 457 [1993]
  • Hepatic uptake of grape anthocyanins and the role of bilitranslocase
    Passamonti S J Food Research International 38 (8-9) : 953 ~ 960 [2005]
  • Fresh cucumber flavor in refrigerated pickles. comparison of sensory and instrumental analysis
    Palma-Harris C J Agriculture Food Chemistry 50 (17) : 4875 ~ 4877 [2002]
  • Effects of the grapevine Shoot extract on free radical scaving activity and inhibition of pro-in flammatory mediator production in raw 264.7 macrophages
    Hur SK The Journal of Applied Pharmacology 9 : 188 ~ 193 [2001]
  • Effect of resveratrol, a natural polyphenolic compound, on reactive oxygen species and prostaglandin production
    Martinez J Biochem Pharmacol 59 (7) : 865 ~ 870 [2000]
  • Differentiation oftheeffectsofpH andlacticoraceticacidconcentrationonthekineticsofListeriamonocytogenesinactivation
    Buchanan RL J Food Prot 56 (6) : 474 ~ 478 [1993]
  • Development of oxidized odor and volatile aldehydes in fermented cucumber tissue exposed to oxygen
    Zhou A J Agriculture Food Chemistry 48 (2) : 193 ~ 197 [2000]
  • Determination of Suitable Kohlrabi (Brassica oleracea var. gongylodes) Cultivars for Pickle Preparation
    Myung-Ki Lee Preventive Nutrition and Food Science 15 (2) : 152 ~ 158 [2010]
  • Changes of physicochemical and sensory characteristics of Korean pickled cucumber with different preparation methods
    Park MW J Korean Soc Food Nutr 23 (4) : 634 ~ 640 [1994]
  • Changes in the pectic substances during ripening of salted cucumber pickle
    Oh YA J Korean Soc Food Nutr 19 (2) : 143 ~ 150 [1990]
  • Biological effects of resveratrol
    Fremont L J Life Sci 66 (8) : 663 ~ 673 [2000]
  • Antioxidative characteristics of melanoin related products fractionated from fermented soybean sauce
    Cheigh HS J Korean Soc Food Nutr 22 (5) : 570 ~ 575 [1993]
  • Antioxidant activity of flavonoids and reactivity with peroxy radical
    Torel J Phytochemistr 25 (2) : 383 ~ 385 [1986]
  • Antibacterial and antioxidant activities of grape (Vitis uinifera) seed extracts
    Jayaprakasha GK J Food Res Int 36 : 117 ~ 122 [2003]
  • A study on the purchase action of processed foods and the recognition for food additives of urban housewives
    Han MY Korean J Dietary Culture 13 (2) : 119 ~ 126 [1998]
  • A study on the consumer recognition of food safety and food additives
    Han WK Korean J Soc Food Sci 7 (4) : 23 ~ 34 [1991]
  • A review ofthe analyticalmethodstodetermineorganicacidsin grapejuicesand wine
    Mato I J Food Research International 38 (10) : 1175 ~ 1188 [2005]