품질기능전개(Quality Function Deployment) 방법을 적용한 고추장 소스 콘셉트 개발

논문상세정보
' 품질기능전개(Quality Function Deployment) 방법을 적용한 고추장 소스 콘셉트 개발' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • customerneeds
  • gochujang
  • koreansauces
  • quality function deployment
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,533 0

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' 품질기능전개(Quality Function Deployment) 방법을 적용한 고추장 소스 콘셉트 개발' 의 참고문헌

  • 한식의 세계화 방안에 관한 연구
    나정기 외식경영연구 10 (2) : 155 ~ 179 [2007]
  • 한식 소스류를 통한 한국음식의 세계화 방안 - 세계적인 소스류 성공사례를 중심으로 -
    이은정 한국조리학회지 18 (3) : 108 ~ 120 [2012]
  • 컨조인트 분석을 적용한 영국 소비자 집단의 매운 소스 선호도 조사
    임성일 한국식생활문화학회지 24 (1) : 51 ~ 57 [2009]
  • 식생활라이프스타일에 따른 중국소비자의 한식 소비행동에 관한 연구
    김경민 김경희 식품유통연구 27 (1) : 41 ~ 62 [2010]
  • 소셜커머스 성공을 위한 품질기능전개(QFD) 적용에 관한 연구
    이상식 한국산업정보학회논문지 18 (1) : 71 ~ 79 [2013]
  • 도서관 서비스 품질 향상을 위한 QFD 적용에 관한 사례 연구
    정영미 한국도서관·정보학회지 45 (1) : 317 ~ 338 [2014]
  • 국내산 고추를 이용한 고추 케찹 개발 및 관능적 특성 평가
    이슬 한국식품영양학회지 25 (1) : 9 ~ 16 [2012]
  • 고추장 첨가 중국 음식에 대한 중국인의 관능적 특성 및 기호도 분석
    김선아 한국식품조리과학회지 21 (5) : 607 ~ 615 [2005]
  • 고추장 소스에 적용 가능한 서양메뉴 탐색
    한경수 외식경영연구 11 (1) : 337 ~ 351 [2008]
  • aT GET 2014 the state of America sauce market : 7 ~
  • Using quality function deployment to capture the voice of the customer and translate it into the voice of the provider
    Chaplin E Jt Comm J Qual Improv 25 : 300 ~ 315 [1999]
  • User-oriented service and policy innovation in shared research equipment infrastructure: an application of the QFD and Kano's model to the Gyeonggi Bio-Center
    Jaekeun Hong ASIAN JOURNAL OF TECHNOLOGY INNOVATION 21 (1) : 86 ~ 107 [2013]
  • The study on Korea food service industry status of advancing into Chinese market
    Han YO Korean J Culinary Res 9 : 139 ~ 155 [2003]
  • The road map to repeatable success-using QFD to implement change
    Bicknell BA CRC Press Inc. : 345 ~ [1995]
  • The changing consumer:a challenge to the beef production chain
    Sterrenburg P Proceedings of the Third International Conference on Chain Management in Agribusiness and the Food Industry : 927 ~ 931 [1998]
  • Technology road maps for R&D strategy of KFRI
    Kim CJ [2003]
  • Study of preference and satisfaction degrees on the Korean food for its globalization
    Nho KS Sungshin Women's University [2009]
  • Seafood from Producer to Consumer, Integrated Approach to Quality
    Bech AC Elsevier Science : 3 ~ 19 [1997]
  • Quality function deployment-a system to assure that customer needs drive the product design and production process
    Sullivan LP Quality Progress : 39 ~ 50 [1986]
  • Quality function deployment(QFD)-A means for developing usable products
    Bergquist K Int J Ind Ergonom 18 : 269 ~ 275 [1996]
  • Quality function deployment in the food industry : a review
    Costa AIA Trends Food Sci Technol 11 : 306 ~ 314 [2000]
  • Quality function deployment : total quality management for new product design
    Lockamy A International Journal of Quality and Reliability Management 12 : 73 ~ 84 [1995]
  • QFood-Optimal design of food products : 2 ~ 12
    Bech AC [1994]
  • Plan to introduce Korean food culture as a tourism product
    Cho YS Korean Journal of Hotel &Resort Association 6 : 157 ~ 166 [2007]
  • Optimal new product design using quality function deployment with empirical value functions
    Dawson D Qual Reliab Eng Int 15 : 17 ~ 32 [1999]
  • On how to prioritize design requirements during the QFD planning process
    Wasserman GS IIE Transactions 25 : 59 ~ 65 [1993]
  • Mix target costing, QFD for successful new products
    Hales R Marketing News 29 : 18 ~ [1995]
  • Making wishes come true
    Howell D Professional Engineering 13 : 39 ~ [2000]
  • How to improve the promotion of Korean beef barbecue, bulgogi, for international customers. An application of quality function deployment
    Park SH Appetite 59 : 324 ~ 332 [2012]
  • Home Use Test를 적용한 고추장 소스의 관능 및 활용도 평가
    임성일 한국식품조리과학회지 24 (6) : 771 ~ 779 [2008]
  • Food Product Development: from Concept to the Marketplace
    Hofmeister KR Van Nostrand Reinhold : 189 ~ 210 [1991]
  • Development of methodologies for quality modeling: An application on tomato ketchup
    Costa AIA Wageningen University [1996]