논문상세정보
' 저장쌀이 즉석 쌀국수의 품질 특성에 미치는 영향' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • instantnoodle
  • quality characteristics
  • rice flour
  • rice noodle
  • stored rice
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,815 0

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' 저장쌀이 즉석 쌀국수의 품질 특성에 미치는 영향' 의 참고문헌

  • 효소 전처리에 의한 습식제분 쌀가루의 이화학적 특성
    김래영 한국식품영양과학회지 40 (9) : 1300 ~ 1306 [2011]
  • 품종별 쌀의 이화학적 특성
    최옥자 한국식품저장유통학회지 19 (4) : 532 ~ 538 [2012]
  • 폐터널 저장 쌀의 이화학적 및 관능적 특성
    문갑순 한국식품조리과학회지 26 (2) : 220 ~ 228 [2010]
  • 파쇄미 쌀가루를 이용한 즉석 쌀국수의 품질특성
    최은지 한국식품영양과학회지 43 (8) : 1270 ~ 1277 [2014]
  • 장기 저장된 쌀의 품질 특성
    한혜민 한국식품영양과학회지 41 (11) : 1571 ~ 1576 [2012]
  • 양파분말 첨가 국수의 품질 특성
    심재용 산업식품공학 10 (4) : 269 ~ 274 [2006]
  • 아밀로오스 함량이 다른 국내산 쌀가루의 수분-열처리가 쌀국수 품질에 미치는 영향
    서혜인 한국식품영양과학회지 40 (11) : 1597 ~ 1603 [2011]
  • 아밀로스 함량이 다른 자포니카 벼 품종의 전분 특성
    송진 한국작물학회지 53 (3) : 285 ~ 291 [2008]
  • 시판 쌀국수의 품질 특성
    양희선 한국식품영양과학회지 39 (5) : 737 ~ 744 [2010]
  • 시중 유통되는 쌀가루의 전분 및 호화 특성
    이나영 한국식품저장유통학회지 19 (2) : 257 ~ 262 [2012]
  • 수침과 건조조건을 달리하여 만든 찹쌀가루와 멥쌀가루의 특성
    김완수 한국식품조리과학회지 23 (6) : 908 ~ 918 [2007]
  • 수분-열처리에 의해 제조한 멥쌀가루의 특성
    이미경 한국식품조리과학회지 22 (2) : 147 ~ 157 [2006]
  • 세몰리나 첨가가 쌀국수의 품질특성에 미치는 영향
    김병기 산업식품공학 15 (1) : 56 ~ 63 [2011]
  • 다수성 및 가공용 쌀 품종을 이용한 증편의 품질특성
    최춘옥 한국지역사회생활과학회지 24 (2) : 221 ~ 231 [2013]
  • 국내산 고아밀로오스 쌀가루의 특성
    최신영 한국식품과학회지 41 (1) : 16 ~ 20 [2009]
  • Vietnamese rice noodle industry
    Park JD Food Industry and Nutrition 16 (1) : 27 ~ 32 [2011]
  • The status of Korea's rice industry and rice processing industry
    Kim MR Food Industry and Nutrition 16 (1) : 22 ~ 26 [2011]
  • The effect of the varieties and particle size on the properties of rice flour
    Kum JS Korean J Food Sci Technol 31 : 1542 ~ 1548 [1999]
  • The changes of sensory and instrumental characteristics for rice stored at different temperature
    Kim MR Korean J Soc Food Sci 3 : 50 ~ 58 [1987]
  • Swelling-solubility characteristics, granule size distribution and rheological behavior of banana(Musa paradisiaca)starch
    Nunez-Santiago MC Carbohydr Polym 56 : 65 ~ 75 [2004]
  • Rice processing industry and product status
    Kim TH Food Preservation and Processing Industry 9 : 86 ~ 96 [2010]
  • Rice Chemistry and Technology
    Child NW AACC : 1 ~ 23 [2004]
  • Quality of Korean wheat noodles and its relations to physicochemical properties of flour
    Jang EH Korean J Food Sci Technol 31 : 138 ~ 146 [1999]
  • Quality characteristics for instant rice noodle marketed in Korea
    Park JD Bulletin of Food Technology 26 : 125 ~ 131 [2013]
  • Processing Properties of Korean Rice Varieties in Relation to Rice Noodle Quality
    한혜민 Food Science and Biotechnology 20 (5) : 1277 ~ 1282 [2011]
  • Noodles Ⅱ. The surface firmness of cooked noodle from soft and hard wheat flours
    Oh NH Cereal Chem 62 : 431 ~ 436 [1985]
  • In Rice Chemistry & Quality
    Juliano BO Philippine Rice Research Institute : 145 ~ 161 [2007]
  • Hydrothermal treatments of rice starch for improvement of rice noodle quality
    Hormdok R LWT -Food Sci Technol 40 : 1723 ~ 1731 [2007]
  • Effects of long-grain rough rice storage history on end-use quality
    Daniels MJ J Food Sci 63 : 832 ~ 840 [2007]
  • Effect of soaking on wet milling of rice
    Chiang PY J Cereal Sci 35 : 85 ~ 94 [2002]
  • Effect of rice storage on pasting properties of rice flour
    Zhou Z Food Res Int 36 : 625 ~ 634 [2003]
  • Development of rice noodles with lotus leaf
    Woo N Fall Meeting of the Korea Academia-Industrial Cooperation Society : 1014 ~ 1016 [2010]
  • Determination of starch damage by rate of iodine absorption
    Medcalf DG Cereal Chem 42 : 546 ~ 557 [1965]
  • Cracking of rice caused by moisture migration during storage
    Mok C Korean J Food Sci Technol 31 : 164 ~ 170 [1999]
  • Cooking flavor and texture of rice stored under different conditions
    Tsugita T Agric Biol Chem 47 : 543 ~ 549 [1983]
  • Applications manual for the Rapid Visco TM Analyser : 58 ~ 59
  • Agricultural database 2012
  • Ageing of stored rice : changes in chemical and physical attributes
    Zhou Z J Cereal Sci 35 : 65 ~ 78 [2002]
  • A comparative study on cooking qualities of imported and domestic rices(Chuchung byeo)
    Han SH Korean J Soc Food Sci 16 : 91 ~ 97 [2000]