논문상세정보
' 국내 재배 베리류의 화학 조성 및 기능성 성분과 항산화 활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • anthocyanin
  • blueberry
  • mulberry
  • polyphenol
  • raspberry
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,936 0

0.0%

' 국내 재배 베리류의 화학 조성 및 기능성 성분과 항산화 활성' 의 참고문헌

  • 재배종 및 야생 산딸기의 기능성 성분 함량과 항산화 활성
    이헌호 원예과학기술지 32 (1) : 115 ~ 122 [2014]
  • 시판 포도 주스의 항산화 활성 및 총 페놀 함량
    이혜련 한국식품저장유통학회지 15 (3) : 445 ~ 449 [2008]
  • 숙성에 따른 토종 복분자 딸기의 특성
    김지명 한국식품과학회지 43 (3) : 341 ~ 347 [2011]
  • 뽕나무(Morus alba L.) 품종별 오디의 영양 및 기능성 성분과 이화학적 품질 특성 비교
    김은옥 한국식품영양과학회지 39 (10) : 1467 ~ 1475 [2010]
  • 복분자와 오디의 항산화 특성
    전현일 한국식품영양과학회지 43 (3) : 381 ~ 388 [2014]
  • 복분자를 첨가한 젤리의 품질특성
    유옥경 한국식품영양과학회지 37 (6) : 792 ~ 797 [2008]
  • 국내산 나무딸기류 과일의 화학적 특성
    오현희 한국식품영양과학회지 37 (6) : 738 ~ 743 [2008]
  • 국내산 Black Chokeberry와 Blueberry의 총 폴리페놀, 총 플라보노이드 함량 및 생리활성 비교
    정해정 한국식품영양과학회지 43 (9) : 1349 ~ 1356 [2014]
  • 국내 시판 블루베리와 라즈베리의 영양성분 분석 및 항산화 활성
    정창호 한국식품영양과학회지 37 (11) : 1375 ~ 1381 [2008]
  • Use of a free-radical method to evaluate antioxidant activity
    Brand-Williams W LWT -Food Sci Technol 28 : 25 ~ 30 [1995]
  • The metabolism and functions of γ-aminobutyric acid
    Bown AW Plant Physiol 115 : 1 ~ 5 [1997]
  • Red table wine production. In The Technology of Wine Making
    Amerine MA AVI Publishing Company Inc. : 359 ~ 380 [1980]
  • Morphological and chemical characteristics of mulberry(Morus)fruit with varieties
    Lee HW Korean J Seric Sci 40 : 1 ~ 7 [1998]
  • Health Functional Food Code Testing Methods : 307 ~ 309
  • Genotypic and environmental variation in antioxidant activity, total phenolic content, and anthocyanin content among blueberry cultivars
    Connor AM J Am Soc Hort Sci 127 : 89 ~ 97 [2002]
  • Forestry Business Survey Report Ⅰ: Medicinal plants cultivation area : 10 ~
  • Composition of sugars, organic acids, and total phenolics in 25 wild or cultivated berry species
    Mikulic-Petkovsek M J Food Sci 77 : C1064 ~ C1070 [2012]
  • Chlorogenic acid reduces the plasma glucose peak in the oral glucose tolerance test : effects on hepatic glucose release and glycaemia
    Bassoli BK Cell Biochem Funct 26 : 320 ~ 328 [2008]
  • Chemical composition of white(Morus alba), red(Morus rubra)and black(Morus nigra)mulberry fruits
    Ercisli S Food Chem 103 : 1380 ~ 1384 [2007]
  • Blackberry, black raspberry, blueberry, cranberry, red raspberry, and strawberry extracts inhibit growth and stimulate apoptosis of human cancer cells in vitro
    Seeram NP J Agric Food Chem 54 : 9329 ~ 9339 [2006]
  • Bioactive compounds in small fruits and their influence on human health
    Badjakov I Biotechnol Biotechnol Equip 22 : 581 ~ 587 [2008]
  • Approval of functional ingredient of health/functional foods in Korea
    Lee HY Food Industry and Nutrition 18 (1) : 1 ~ 7 [2013]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic Biol Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Anti-angiogenic, antioxidant, and anti-carcinogenic properties of a novel anthocyanin-rich berry extract formula
    Bagchi D Biochemistry (Moscow) 69 : 75 ~ 80 [2004]
  • Anthocyanins, phenolics, and antioxidant capacity in diverse small fruits : Vaccinium, Rubus, and Ribes
    Moyer RA J Agric Food Chem 50 : 519 ~ 525 [2002]
  • Analysis of total phenols and other oxidation substrate and antioxidants by means of Folin-Ciocalteu reagent
    Singleton VL Methods Enzymol 299 : 152 ~ 178 [1999]
  • AOAC official methods of analysis
    AOAC International Association of Official Analytical Chemists : 37 ~ 39 [2005]