식품업체 및 국가식품안전정책에 대한 소비자신뢰모형 분석

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' 식품업체 및 국가식품안전정책에 대한 소비자신뢰모형 분석' 의 주제별 논문영향력
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주제
  • analysisofconsumertrustmodel
  • food industry
  • food safety
  • foodsafetyinformation
  • governmentfoodsafetypolicy
  • 국가식품안전정책
  • 소비자신뢰모형
  • 식품안전
  • 식품안전정보
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' 식품업체 및 국가식품안전정책에 대한 소비자신뢰모형 분석' 의 참고문헌

  • 정보기술수용모형을 기반으로 한 대학생 e-러닝 사용의도에 대한 구조방정식 모형
    박운구 건국대학교 대학원 [2009]
  • 유전자변형 식품의 위험인지와 위험수용성에 관한 연구 : 전문가와 일반인의 시각 차이를 중심으로
    김은미 고려대학교 대학원 [2004]
  • 위험에 대한 인식조사: 해양비지니스 종사자를 중심으로
    박상범 해양비즈니스 12 : 65 ~ 84 [2008]
  • 아태지역 식품안전관리 협력과 역량강화를 위한 APEC의 활동
    이꽃임 한국식품위생안전성학회지 27 (2) : 176 ~ 181 [2012]
  • 식품안전정보에 대한 국민인식여론조사 결과보고서
  • 식품안전 확보를 위한 국내외 위생관리 정책 및 제도 현황분석
    하상도 식품과학과 산업 44 (2) : 29 ~ 37 [2011]
  • 식품분야 취약점 도출 및 선진화를 위한 정책방향
    정기혜 보건복지포럼 161 : 5 ~ 17 [2011]
  • 식품구매시 소비자의 지각된 위험이 안전의식과 안전추구행동에 미치는 영향력의 구조모형분석 - 서울과 상해소비자를 중심으로 -
    송유진 소비자학연구 19 (3) : 215 ~ 244 [2008]
  • 식품관련법 강화와 식품산업계의 영향 ; 식품사업자의 기본권자한과 헌법적 문제를 중심으로
    이종영 식품공업 185 : 25 ~ 35 [2005]
  • 식품관련 국제기구
  • 소비자의 식품안전 체감 및 역량척도 개발 연구
    유현정 소비자학연구 23 (4) : 79 ~ 104 [2012]
  • 소비자의 식품 위해요인에 대한 인식도 및 식품 안전에 대한 정보탐색 행동
    김효정 동아시아식생활학회지 19 (1) : 116 ~ 129 [2009]
  • 소비자신뢰와 구매단계별 식품안전추구행동에 대한 연구
    이영희 소비문화연구 14 (1) : 5 ~ 26 [2011]
  • 서울시 주부소비자의 안전추구행동에 관한 연구
    이지은 생활과학연구 17 : 37 ~ 48 [1992]
  • 상품안전정보에 관한 소비자행동연구
    김성숙 소비자학 연구 11 (3) : 59 ~ 85 [1997]
  • 미시적 신뢰와 거시적 위험
    김용학 계간사상 38 : 115 ~ 132 [1998]
  • 박사
  • 대학생 모바일 러닝의 사용의도와 관련요인 구조방정식 모델
    남민우 건국대학교대학원 [2010]
  • Weten, Wensen en Waarden – Consument en (Voedsel) Veiligheid (Knowledge, Desires and Values – The Consumer and (Food) Safety)
    Dagevos, J. C. Voedingscentrum [2003]
  • Transformational leader behaviors and their effects on followers'trust in leader, satisfaction, and organizational citizenship behaviors
    Podsakoff, P M. Leadership Quarterly 1 : 107 ~ 142 [1990]
  • The social amplification of risk : a conceptual framework
    Kasperson, R. E. Risk Analysis 8 (2) : 177 ~ 187 [1988]
  • The role of food safety in health and development
    WHO [1984]
  • The decline of deference : the political context of risk communication
    Laird, F. N. Risk Analysis 9 (4) : 543 ~ 550 [1989]
  • The commitment-trust theory of relationships marketing
    Morgan, R. M. Journal of Marketing 58 : 20 ~ 38 [1994]
  • The child's conception of food : Differentiation of categories of rejected substances in the 16 months to 5year range
    Rozin, P. Appetite 7 : 141 ~ 151 [1986]
  • The changing governance of biotechnology : the politics of public trust in the agri-food sector, Applied Biotechnology
    Frewer, L. J. Food Science and Policy 1 (4) : 1 ~ 8 [2003]
  • The Economics of safequarding the U.S. food supply
    Roberts, T. USDA-ERS Agriculture Infoemation Bulletin 566 [1989]
  • The Changing Epidemiology of Foodborne Diseases
    Altekruse, S. F. American Journal of the Medical Sciences 311 (1) : 23 ~ 29 [1996]
  • Test of trust and confidence model in the applied context of electromagnetic field(EMF)risks
    Siegrist, M. Risk Analysis 23 (4) : 705 ~ 716 [2003]
  • Societal risk assessment: how safe is safe enough?
    Slovic, P. Plenum [1980]
  • Science and Society, HL38, Session 1999-2000
  • Risk Society: Towards a New Modernity
    Beck, U. Sage [1992]
  • Risk & Modern Society 1st ed.
    Lofstedt, R. Earthscan Publications Ltd : 3 ~ 27 [1998]
  • Public worry about specific food safety issues
    Miles, S. British Food Journal 106 (1) : 9 ~ 22 [2004]
  • Public attitudes, scientific advice and the politics of regulatory policy : the case of BSE
    Frewer, L. J. Science and Public Policy 29 : 137 ~ 145 [2002]
  • Processing food for safety and reassuring the consumer
    Mossel, D. A. Food Technology 44 (12) : 63 ~ 67 [1990]
  • Perceived risk, trust, and democracy
    Slovic, P. Risk Analysis 13 (6) : 675 ~ 682 [1993]
  • Pan-European Conference on Food Safety and Quality
  • New Work Attitude Measures of Trust, Organizational Commitment and Personal Need Non~fulfillment
    Cook, J. Journal of Occupational Psychology 53 : 39 ~ 52 [1980]
  • Monitoring consumer confidence in food safety: an exploratory study
    Jonge, J. British Food Journal 106 (10/11) : 837 ~ 849 [2004]
  • Modelling the media : the transmission of risk information in the British quality press
    Frewer, L. J. IMA Journal of Mathematics Applied in Business & Industry 5 : 235 ~ 247 [1993]
  • Learning about Risk; Consumer and Worker Responses to Hazard Information
    Viscusi, W. K. Harvard University Press [1987]
  • LISREL 구조방정식모델: 이해활용 및프로그램
    배병렬 청람 [2006]
  • From farm to fork : Critical control points for food safety
    Scheule, B. Journal of Nutrition in Recipe and Menu Development 3 (1) : 3 ~ 27 [2001]
  • Food safety and the behavioural sciences
    Foster, G. M. Social Science and Medicine 21 : 1273 ~ 1277 [1985]
  • Food Trust, Ethics and Safety in Risk Society
    Reidar, A. Sociological Research Online 4 (3) : 282 ~ 291 [1999]
  • Food Safety Knowledge of Consumers and the Microbiological and Temperature Status of Their Refrigerators
    Kennedy, J. J. Journal of Food Protection 68 (7) : 1421 ~ 1430 [2005]
  • Fairness Perceptions and Trust as Mediators for Transformational and Transactional Leadership: A Two-sample Study
    Pillai, R. Journal of Management 25 : 897 ~ 933 [1999]
  • Early awareness of emerging risks associated with food and feed production : Synopsis of pertinent work carried out within the SAFE FOODS project
    Marvin, H. J. O. Food and Chemical Toxicology 47 : 911 ~ 914 [2009]
  • Do consumer trust food-safety information?
    Buzby, J. C. Foodreview 19 (1) : 46 ~ 49 [1996]
  • Determinants of consumer attitudes and purchase intentions with regard to genetically modified foods–results of a cross-national survey
    Bredahl, L. Journal of Consumer Policy 24 : 23 ~ 61 [2001]
  • Consumer perception of food risk in chicken meat
    Yeung, R. M. W. Nutrition & Food Science 31 (6) : 270 ~ 279 [2001]
  • Consumer attitudes to food standards
  • Better negative than positive? Evidence of a bias for negative information about possible health dangers
    Siegrist, M. Risk Analysis 21 (1) : 199 ~ 206 [2001]
  • Benefit segmentation of Japanese pleasure travelers to the USA and Canada : selecting target markets based on the profitability and risk of individual market segments
    Jang, S. C. Tourism Management 23 (4) : 367 ~ 378 [2002]
  • Beliefs, attitude and behaviour towards fresh meat revisited after the Belgian dioxin crisis
    Verbeke, W. Food Quality and Preference 12 : 489 ~ 498 [2001]
  • Altruistic Organizational Citizenship Behavior : Context, Disposition, and Age
    Wagner, S. L. Journal of Social Psychology 140 (3) : 379 ~ 391 [2000]
  • Affective Organizational Commitment of Workers in Chinese Joint Ventures
    Wong, Y. T. Journal of Managerial Psychological Reports 43 : 1319 ~ 1324 [2002]