렌틸과 백년초의 혼합첨가가 소시지의 품질특성에 미치는 영향

' 렌틸과 백년초의 혼합첨가가 소시지의 품질특성에 미치는 영향' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • chemical property
  • lentil
  • opuntia ficus-indica extract
  • sausage
  • textural property
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
92 0

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' 렌틸과 백년초의 혼합첨가가 소시지의 품질특성에 미치는 영향' 의 참고문헌

  • 한약재 조성물의 항산화 활성 및 아질산염 소거능
    성낙주 생명과학회지 17 (8) : 1135 ~ 1140 [2007]
  • 재래종과 개량종 돼지고기의 영양성분 비교 연구
    한경필 동아시아식생활학회지 13 (3) : 189 ~ 194 [2003]
  • 자색고구마를 활용한 노인식 죽의 개발 및 품질 특성
    이승민 동아시아식생활학회지 23 (2) : 234 ~ 240 [2013]
  • 육가공품에 사용되는 아질산염의 사용기준, 대사, 섭취량과 안전성에 대한 조사 연구
    이근택 한국축산식품학회지 25 (1) : 103 ~ 120 [2005]
  • 여러 종류 콩의 일반 및 기능성 성분 분석
    이솔 한국식품영양과학회지 42 (8) : 1255 ~ 1262 [2013]
  • 식용가능한 약용식물 추출물의 항균 특성
    이영철 한국식품과학회지 34 (4) : 700 ~ 709 [2002]
  • 식물유래 천연색소의 항산화 활성
    부희옥 한국자원식물학회지 24 (1) : 105 ~ 112 [2011]
  • 시중에 유통되는 콩의 종류에 따른 품질 특성
    문혜경 동아시아식생활학회지 21 (2) : 215 ~ 221 [2011]
  • 수리취(Synurus deltoids)의 일반성분, 무기질 및 식이섬유에 관한 연구
    박민희 한국식품영양과학회지 40 (11) : 1631 ~ 1634 [2011]
  • 손바닥선인장 줄기 methanol 추출물의 항균활성
    김해남 생명과학회지 15 (2) : 279 ~ 286 [2005]
  • 손바닥선인장 열매 분말 첨가 식빵의 품질 특성
    신두호 한국식품영양학회지 18 (4) : 341 ~ 348 [2005]
  • 손바닥 선인장 열매의 영양성분 분석과 항산화 활성
    신언환 동아시아식생활학회지 21 (5) : 691 ~ 697 [2011]
  • 비만도에 따른 모발 조직 내 미네랄 함량 연구
    조미숙 한국식품영양학회지 21 (2) : 256 ~ 262 [2008]
  • 복분자 추출물을 첨가한 돈육패티의 항산화 활성평가
    박선영 한국축산식품학회지 27 (4) : 432 ~ 439 [2007]
  • 백년초 분말 첨가가 소시지의 품질 특성에 미치는 영향
    진상근 농업생명과학연구 45 (6) : 125 ~ 134 [2011]
  • 건조가열이 전분과 콩단백질 혼합물의 호화 및 노화특성과 조직감에 미치는 영향
    이기정 한국식품과학회지 36 (4) : 568 ~ 573 [2004]
  • The effects of Opuntia ficus-indica fruit powder in antioxidant parameters in senescence-accelerated mouse(SAM)
    Paik SK Korean J Gerontol 9 (4) : 70 ~ 77 [1999]
  • The antioxidant ability and nitritescavengingabilityofplantextracts
    Kim SM Korean J Food Sci Technol 33 (5) : 626 ~ 632 [2001]
  • Screening of electron donating ability, antibacterial activity and nitrite scavenging effect of some herbal extracts
    Chung HJ Korean J Soc Food Sci 16 (4) : 372 ~ 377 [2000]
  • Quality characteristics of spaghetti as affected by green and yellow pea, lentil, and chickpea flours
    Zhao YH J Food Sci 60 (6) : 371 ~ 376 [2005]
  • Plasma protein and soy fiber content effect on bologna sausage properties as influenced by fat level
    Cofrades S J Food Sci 65 (2) : 281 ~ 287 [2000]
  • Official methods of analysis of AOAC
    AOAC Association of Official Analytical Chemists [2005]
  • Official book for food
    Korean Food and Drug Administration Korea Food Industry Association : 23 ~ 153 [2008]
  • Nitrite contents survey on ham sausage and bacon in market
    Ham HJ J Fd Hyg Safety 18 (1) : 33 ~ 35 [2003]
  • Manufacturing technology of ham and sausage
    Jeong SH. Korean Meat In Association : 85 ~ [2011]
  • Lentils enhance probiotic growth in yogurt and provide added benefit of antioxidant protection
    Agil R Food Sci Tech 50 (1) : 45 ~ 49 [2013]
  • Lentil(Lens culinaris L. ) : A prebiotic-rich whole food legume
    Casey R Johnson Food Res 51 (1) : 107 ~ 113 [2013]
  • Korean Industrial Standard H 3101. Testing method for ham and sausages : 1 ~ 10
  • Improvement of surimi seafood using modified food starches
    Han JS Food Sci Ind 47 (3) : 33 ~ 38 [2014]
  • Fatty acid, carotenoid and tocopherol compositions of 20 Canadian lentil cultivars and synergistic contribution to antioxidant activities
    Zhang B Food Chem 161 : 296 ~ 304 [2014]
  • Evaluation of lentil starches modified by microwave irradiation and extrusion cooking
    GonzaLlez Z Food Res 35 (2002) : 415 ~ 420 [2002]
  • Effects of variety and crude protein content on nutrients and anti nutrients in lentils
    Wang N Food Chem 95 (3) : 493 ~ 502 [2006]
  • Effect of storage conditions on red lentils
    Sravanthi B J Stored Prod Res 53 (4) : 48 ~ 53 [2013]
  • Effect of processing methods on nutritional composition and anti-nutritional factors in lentils
    Hefnawy TH Ann Agric Sci 56 (2) : 57 ~ 61 [2011]
  • Effect of natural plant components on the nitrite-scavenging
    Lee SJ J Fd Hyg Safety 15 (2) : 88 ~ 94 [2000]
  • Dietary reference intakes forKoreans
    The Korean Nutrition Society The Korean Nutrition Society : 1 ~ 9 [2005]
  • Composition of Opuntia ficus-indica
    Lee YC Korean J Food Sci Technol 29 (5) : 847 ~ 853 [1997]
  • Antioxidative and antimicrobial activities of Opuntia ficus-indica var. saboten
    Chung HJ J Korean Soc Food Sci 16 (2) : 160 ~ 166 [2000]
  • Antioxidant activity and phenolic content of lentils (Lens culinaris), chickpeas (Cicer arietinum L.), peas (Pisum sativum L.) and soybeans (Glycine max), and their quantitative changes during processing
    Han H J Food Sci Tech 43 (11) : 1971 ~ 1978 [2008]
  • Antimicrobial activity of natural product made Opuntia ficus-indica var. saboten against Salmonella spp. and Escherichia coli O157:H7
    Kim SH J Fd Hyg Sefety 17 (2) : 71 ~ 78 [2002]