연구동향 분석
홈
알림
이용안내
오류접수
API
서비스소개
인기 연구 키워드 :
인기 활용 키워드 :
시판 더치커피의 미생물 오염도와 저장 기간에 따른 미생물 변화
황성희
2015년
활용도 Analysis
논문 Analysis
연구자 Analysis
활용도 Analysis
논문 Analysis
연구자 Analysis
활용도
공유도
영향력
논문상세정보
저자
황성희
주제어
coliformgroup
Dutchcoffee
funguscontamination
generalbacterialcount
storage period
참고문헌( 28)
유사주제 논문( 1,533)
식품과 식료 1,505건
storage period 23건
dutchcoffee 3건
coliformgroup 1건
generalbacterialcount 1건
인용/피인용
시판 더치커피의 미생물 오염도와 저장 기간에 따른 미 ...
' 시판 더치커피의 미생물 오염도와 저장 기간에 따른 미생물 변화' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 요약
주제
식품과 식료
coliformgroup
dutchcoffee
funguscontamination
generalbacterialcount
storage period
동일주제 총논문수
논문피인용 총횟수
주제별 논문영향력의 평균
1,503
0
0.0%
자세히
주제별 논문영향력
논문영향력
주제
주제별 논문수
주제별 피인용횟수
주제별 논문영향력
주제분류(KDC/DDC)
식품과 식료
1,506
0
0.0%
주제어
coliformgroup
2
0
0.0%
dutchcoffee
4
0
0.0%
funguscontamination
1
0
0.0%
generalbacterialcount
2
0
0.0%
storage period
24
0
0.0%
계
1,539
0
0.0%
* 다른 주제어 보유 논문에서 피인용된 횟수
0
닫기
' 시판 더치커피의 미생물 오염도와 저장 기간에 따른 미생물 변화'
의 참고문헌
커피 및 과실류 가공품의 오크라톡신 A 모니터링
박지은
한국식품과학회지 42 (3) : 263 ~ 268
[2010]
추출 및 저장 조건에 따른 더치커피의 이화학적 특성 및 항산화 활성
소윤지
한국식품과학회지 46 (6) : 671 ~ 676
[2014]
서울 시내 커피전문점에서 판매되는 커피의 이화학적 특성 및 항산화성 비교
서한석
한국식품조리과학회지 19 (5) : 624 ~ 630
[2003]
배전시간에 따른 커피 추출물의 항균 및 항산화 효과
김지영
한국식품조리과학회지 25 (4) : 496 ~ 505
[2009]
로스팅 커피와 홍삼 혼합추출물의 항균 및 항산화 효과
최유현
한국식품영양과학회지 41 (3) : 320 ~ 326
[2012]
Tocopherols of coffee, determination by HPLC and antioxidant role
Cros E
Int Scientific Colloquium on Coffee 5 : 263 ~ 264
[1985]
The mucobiota of coffee beans and its influence on the coffee beverage
Lamanaka BT
Food Research International 62 : 353 ~ 358
[2014]
The monitoring of ochratoxin in food commodities
Chung SH
Annu Rep KFDA Korea 10 : 673 ~
[2006]
Succession of bacterial and fungal communities during natural coffee(Coffea arabica)fermentation
Silva CF
Food Microbiol 25 : 951 ~ 957
[2008]
Standard and Specification for Food
Ministry of Food and Drug Safety
[2011]
Stability of antioxidants formed from histidine and glucose by the Maillard reaction
Lingnert H
J Agr Food Chem 31 : 27 ~ 34
[1983]
Recent advences in ochratoxin A-producing fungi detection based on PCR methods and ochratoxin A analysis in food matrices
Hayat A
Food Control 26 : 401 ~ 415
[2012]
Mycotoxins of growing interest: Ochratoxins
Walker R
Third joint FAO/ WHO/UNEP international conference on mycotoxins
[1999]
Isolation, identification, and quantification of roasted coffee antibacterial compounds
Daglia M
J Agri Food Chem 55 : 10208 ~ 10213
[2007]
IARC activities in mycotoxin research
Casegnaro M
Nat Toxins 3 : 327 ~ 331
[1995]
IARC Monographs on the evaluation of carcinogenic risks to humans: some naturally occurring substances, food items and constituents, heterocyclic amines and mycotoxins : 489 ~ 521
IARC
[1993]
Headspace GC-MS을 이용한 더치커피의 향기성분분석
황성희
한국식품조리과학회지 30 (5) : 596 ~ 602
[2014]
Fungal endophyte diversity in coffee plants from Colombia, Hawaii, Mexico and Puerto Rico
Vega FE
Fungal Ecology 3 : 122 ~ 138
[2010]
Effects of coffee consumption on oxidative susceptibility of low density lipoproteins and serum lipid levels in humans
Yukawa GS
Biochem 69 : 70 ~ 74
[2004]
Detection of enterotoxins produced by B. cereus through PCR analysis of ground and roasted coffee samples in Rio de Janeiro, Brazil
Souza CM
Food Science and Technology (Campinas) 31 : 433 ~ 449
[2011]
Coffee and tea consumption in relation to inflammation and basal glucose metabolism in a multiethnic Asian population : across-sectional study
Rebello SA
Nutrition Journal 10 : 61 ~
[2011]
As fermentações e podridões da cereja de café
Bitancourt AA
Boletim da Superintendência dos Serviços do Café 32 : 7 ~ 14
[1957]
Antioxidative properties of tea and coffee extracts
Kroyer GT
Proc the Fifth European Conference of Food Chemistry : 2 ~ 5
[1989]
Antioxidative effect of brown materials extracted from roasted coffee beans
Rhi JW
Korean J Food Sci Technol 25 : 220 ~ 224
[1993]
Antioxidant activity of some foods containing phenolic compounds
Karakaya S
Int J Food Sci Nutr 52 : 501 ~ 508
[2001]
Antimicrobial activity of coffee melanoidins-a study of their metal-chelating properties
Rufian-Henares JA
J Agric Food Chem 57 : 432 ~ 438
[2009]
All about Coffee
Ha BS
Yelinsesang : 128 ~ 132
[2012]
A study on anti-bacterial activity of cold-brewed coffee extracts
Oh YA
J Korea Society Coffee Industry 3 : 26 ~ 33
[2014]
' 시판 더치커피의 미생물 오염도와 저장 기간에 따른 미생물 변화'
의 유사주제(
) 논문