연구논문 : Aspergillus oryzae로 발효한 자색당근을 첨가한 발효유의 품질 및 관능 특성에 관한 연구

논문상세정보
' 연구논문 : Aspergillus oryzae로 발효한 자색당근을 첨가한 발효유의 품질 및 관능 특성에 관한 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • aspergillus oryzae
  • blackcarrot
  • fermentedmilk
  • lactobacillus plantarum
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
271 0

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' 연구논문 : Aspergillus oryzae로 발효한 자색당근을 첨가한 발효유의 품질 및 관능 특성에 관한 연구' 의 참고문헌

  • 흑마늘(Black garlic) 추출물이 마우스 비장세포의 Cytokine 생성에 미치는 영향
    Min Jeong Seo 생명과학회지 23 (1) : 63 ~ 68 [2013]
  • 흑마늘 농축액을 첨가한 요구르트의 제조와 품질특성
    신정혜 한국식품조리과학회지 26 (3) : 307 ~ 313 [2010]
  • 전통발효식품에서 분리한 유산균의 항균 활성 및 발효유 스타터 개발
    박종혁 한국식품저장유통학회지 20 (5) : 712 ~ 719 [2013]
  • 장내 미생물총과 인간의 질병
    고재성 대한소화기학회지 62 (2) : 85 ~ 91 [2013]
  • 자색 당근즙의 갈변 방지와 자색 당근즙 첨가 젤리의 품질 특성
    노현정 한국식생활문화학회지 28 (3) : 293 ~ 302 [2013]
  • 일부 시판 유산균 발효유의 pH와 적정산도
    고석주 한국치위생학회지 13 (4) : 701 ~ 711 [2013]
  • 삼백초를 첨가한 요구르트의 제조와 품질 특성
    이인선 한국식품영양과학회지 31 (3) : 411 ~ 416 [2002]
  • 메밀을 첨가한 발효유의 향기성분과 발효특성에 관한 연구
    이범선 한국식품과학회지 45 (3) : 267 ~ 273 [2013]
  • 김치에서 분리한 Lactobacillus plantarum LHC52의 항균활성과 요구르트의 관능성 연구
    이승규 한국축산식품학회지 30 (2) : 328 ~ 335 [2010]
  • 구기자, 구기엽 및 지골피를 첨가한 요구르트의 발효 특성
    조임식 한국축산식품학회지 23 (3) : 250 ~ 261 [2003]
  • Production of Curd yogurt from platycodon grandiflorum (Jacq.)
    Lee ST Korean J. Medicinal Crop Sci. 6 (4) : 265 ~ 270 [1998]
  • Production and consumption trend of milk and dairy products in 2013. Production and consumption actual results of milk and dairy products
  • Probiotics: health benefits in the mouth
    Stamatova I Am J. Dent. 22 (6) : 329 ~ 338 [2009]
  • Lactobacillus 분리균주의 프로바이오틱스로서의 가능성 검토
    방지훈 생명과학회지 22 (2) : 251 ~ 258 [2012]
  • Impact of the extraction procedure on the kinetics of anthocyanin and colour degradation of roselle extracts during storage
    Cisse M J. Sci. Food Agric. 92 (6) : 1214 ~ 1221 [2012]
  • Effects of temperature, solid content and pH on the stability of black carrot anthocyanins
    Kirca A Food Bioprod. Process. 101 (1) : 212 ~ 218 [2007]
  • Effect of temperature and some added compounds on the stability of blood orange marmalade
    Licciardello F J. Food Sci. 76 (7) : 1094 ~ 1100 [2011]
  • Effect of hydrogen peroxide on relative viscosity measurements of wheat and flour suspensions
    Durham RK Cereal Chem. 2 (2) : 297 ~ 305 [1925]
  • Effect of carrot juice on the quality of plain yogurt
    Lee EH J. Agric. Tech. Res. Inst. 11 (1) : 141 ~ 146 [1998]
  • Current protocols in food analytical chemistry
    Giusti MM New York : 1 ~ 13 [2001]
  • Color and antioxidant properties of cyanidin-based anthocyanin pigments
    Stintzing FC J. Agric. Food Chem. 50 (21) : 6172 ~ 6181 [2002]
  • Carrot yoghurt: Sensory, chemical, microbiological properties and consumer acceptance
    Salwa AA Pakistan J. Nutri. 3 (6) : 322 ~ 330 [2004]
  • Black carrot (Daucus carota ssp. sativus) juice: Processing effects on antioxidant composition and color
    Khandare V Food Bioprod. Process. 89 (4) : 482 ~ 486 [2011]
  • Ascorbic acid fortification reduces anthocyanins in extruded blueberry-corn cereals
    Chaovanalikt A J. Food Sci. 68 (6) : 2136 ~ 2140 [2003]
  • Anthocyanins in wild blueberries of Quebec: extraction and identification
    Nicoue EE J. Agric. Food Chem. 55 (14) : 5626 ~ 2635 [2007]
  • Anthocyanin-rich black berry extract suppresses the DNA-damaging properties of topoisomerase I and II poisons in colon carcinoma cells
    Esselen M J. Agric. Food Chem. 59 (13) : 6966 ~ 6973 [2011]
  • Anthocyanin rich extracts suppress the DNAdamaging effects of topoisonerase Poisons in human colon cancer cells
    Esselen M Mol. Nutr. Food Res. 55 (1) : 143 ~ 153 [2011]
  • Anthocyanin composition of black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef.) cultivars Antonina, Beta Sweet, Deep Purple, and Purple Haze
    Montilla EC J. Agric. Food Chem. 59 (7) : 3385 ~ 3390 [2011]
  • A potted history of vegetables
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