연구논문 : 충남 일부지역 초등학생의 식생활 태도 및 잔반없는 날 인식에 대한 조사

논문상세정보
' 연구논문 : 충남 일부지역 초등학생의 식생활 태도 및 잔반없는 날 인식에 대한 조사' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • dietaryattitude
  • elementary school students
  • freedayforleftoverfoods
  • leftoverfoods
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
338 0

0.0%

' 연구논문 : 충남 일부지역 초등학생의 식생활 태도 및 잔반없는 날 인식에 대한 조사' 의 참고문헌

  • 학교급식이 남녀 중학생의 영양지식과 태도, 식행동에 미치는 영향
    오유미 대한지역사회영양학회지 10 (2) : 163 ~ 173 [2005]
  • 학교급식에서 편식 아동의 식생활 양상
    김영희 대한영양사협회 학술지 10 (3) : 345 ~ 355 [2004]
  • 학교급식 유형, 성별 및 학교에 따른 충남 일부지역 초등학생의 식행동에 관한 연구
    장혜순 대한지역사회영양학회지 11 (5) : 608 ~ 617 [2006]
  • 초등학생의 학교급식 만족도와 잔식의 관계 분석
    홍완수 한국식품조리과학회지 19 (3) : 390 ~ 395 [2003]
  • 초등학생의 학교급식 관여도와 만족도의 관계분석
    윤지현 대한지역사회영양학회지 10 (5) : 668 ~ 676 [2005]
  • 초·중·고등학생의 아침식사 섭취에 따른 하루식사의 질 평가: 2001년 국민건강·영양조사 자료 분석
    여윤재 대한지역사회영양학회지 14 (1) : 1 ~ 11 [2009]
  • 초, 중, 고 학생의 아침식사와 관련된 요인들에 대한 탐색적 연구
    이보숙 대한지역사회영양학회지 11 (1) : 25 ~ 38 [2006]
  • 점심급식 잔반 조사와 자가 섭취 상태 조사법을 통한 서울 지역 일부 남녀 고등학생의 영양섭취 실태 조사
    이나영 대한영양사협회 학술지 14 (1) : 1 ~ 12 [2008]
  • 전북지역 공립학교에서의 음식물쓰레기 처리에 관한 실태
    정윤호 대한영양사협회 학술지 14 (1) : 51 ~ 63 [2008]
  • 전남 일부 농'어촌 지역 청소년의 성별에 따른 식습관과 식생활 태도 및 영양지식의 비교
    장혜순 대한지역사회영양학회지 11 (4) : 459 ~ 468 [2006]
  • 영양교육이 음식물쓰레기 감량화에 미치는 효과
    곽동경 대한영양사협회 학술지 13 (4) : 357 ~ 367 [2007]
  • 영양교육, 급식 만족도, 잔반, 정신적·신체적 건강에 관한 자각증상간의 관련성 -대전지역 일부 초등학생을 중심으로-
    권순자 대한지역사회영양학회지 15 (1) : 94 ~ 107 [2010]
  • 시흥지역 초등학생의 간식섭취 실태 및 간식관련 영양지식에 관한 연구
    조은아 대한지역사회영양학회지 15 (2) : 169 ~ 179 [2010]
  • 서울 일부지역 초등학교 고학년생의 영양지식, 식태도와 식행동
    정나영 대한지역사회영양학회지 14 (1) : 55 ~ 66 [2009]
  • 서울 및 지방에 거주하는 초등학교 고학년 남녀 아동들의 식습관, 식행동 및 식품섭취빈도
    김경희 대한지역사회영양학회지 15 (2) : 180 ~ 190 [2010]
  • 부산지역 초등학생들의 음식물쓰레기 감량에 대한 인식 및 태도 연구
    류은순 한국식품영양과학회지 31 (6) : 1155 ~ 1162 [2002]
  • 동일지역 초?중등학생의 식생활 태도와 학교 급식에 대한 태도의 비교
    박명희 대한지역사회영양학회지 7 (1) : 1 ~ 13 [2002]
  • The study on solid waste management in school foodservices in the Kyungbuk area
    Jung SY Korean J. Commun. Nutr. 6 : 837 ~ 847 [2001]
  • The study on nutritional knowledge and eating behavior of elementary school senior students in Incheon area
    Kim KM J. Korean Diet. Assoc. 6 : 97 ~ 107 [2000]
  • The study on adolescence’s food involvement and eating attitude
    Yu SJ Chungnam University [2007]
  • The effect of an unbalanced diet program through a no leftover day in elementary school
    Park MS Kongju National University [2009]
  • Survey on recognition of elementary school students and their parents for school lunch program in elementary school
    Lee MN Kongju University [2007]
  • Study on foodservice and nutrition management for elementary schools in Kyungnam and Ulsan-foodservice management
    Lee KH J. Korean Diet. Assoc. 7 : 227 ~ 236 [2001]
  • Study on effective methods for reducing leftovers in the food service business & industry
    Jun MY J. Korean Diet. Assoc. 5 : 92 ~ 99 [2000]
  • Research for nutrient consumption by measuring plate waste and accept ability in elementary and middle elementary foodservices
    Park MS Changwon University [2007]
  • Nutrition throughout the life cycle
    Ku JO Korea National Open University Press : 158 ~ [2006]
  • National Healthy Statistics Ministry of Health & Welfare
  • Food waste generated from food service operation in middle school in Bucheon, Kyeonggi province
    Hyun MJ Korea National University of Education [2008]
  • Factors affecting intention to participate in school breakfast programs of middle and high school students in Seoul
    Kim YS Korean J. Commun. Nutr. 12 : 489 ~ 500 [2007]
  • Comprehensive measures to reduce food garbage
  • Assessment of the nutritional value of the plate waste generated in school foodservices in Kyungbuk area
    An JY Korean J. Commun. Nutr. 8 : 311 ~ 317 [2002]
  • A survey on consciousness of eating out behavior and food waste by housewives in Jeonbuk Area
    Kim IS Korean J. Diet. Cult. 15 : 325 ~ 337 [2000]
  • A study on the school food service improvement by school food service awareness, satisfaction survey:focusing on Seoul
    Son YH Sungshin Women’s University [2008]
  • A study on the relationship between based on the 6th graders’ dietary habits and characters
    Lee HS Chuncheon University [2003]
  • A study on the food preference and school lunch menu according to unbalanced dietary habit in middle school students
    Jeon SY Sangmyung University [2010]
  • A study on eating habits of upper grade elementary school students and education on nutrition:fifth and sixth graders in the city of Goyang
    Cho WS Dongduk Women’s University [2005]
  • A study on breakfast intake of the 6th grade elementary school students in Daejeon area
    Kim SM Inha University [2008]
  • A study on body image according to the obesity in dex of elementary children in Changwon
    Lee KH Korea J. Commun. Nutr. 6 : 577 ~ 591 [2001]
  • A research of the recognition toward the food remants of primary school students and an analysis of the loss through estimating the food remants of school meals
    Kim HH Sangji University [2009]