사회인지론 모델을 적용한 나트륨 섭취 줄이기 소비자 영양교육 프로그램 개발

논문상세정보
' 사회인지론 모델을 적용한 나트륨 섭취 줄이기 소비자 영양교육 프로그램 개발' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • consumer
  • focus group interview
  • nutrition education program
  • reducing sodium intake
  • social cognitive theory
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,819 0

0.0%

' 사회인지론 모델을 적용한 나트륨 섭취 줄이기 소비자 영양교육 프로그램 개발' 의 참고문헌

  • 초등학생 대상 싱겁게 먹기 영양교육 프로그램의 개발 및 효과평가
    정윤영 대한지역사회영양학회지 14 (6) : 746 ~ 755 [2009]
  • 초등학생 Na 교육 효과에 관한 연구 -사전, 사후, 추후 검증을 통한 교육효과 비교-
    이영미 대한지역사회영양학회지 15 (5) : 603 ~ 613 [2010]
  • 직장인 대상 저염화 교육 프로그램의 효과 평가
    김현희 Journal of Nutrition and Health 42 (4) : 350 ~ 357 [2009]
  • 지식정보화 사회의 주부소비자 교육을 위한 기초 연구
    김선미 한국생활과학회지 13 (3) : 425 ~ 440 [2004]
  • 주부의 나트륨 저감화 행동변화 단계에 따른 식행동 특성 분석 및 저나트륨 식사 방법의 실천용이도에 관한 연구
    안소현 대한지역사회영양학회지 17 (6) : 724 ~ 736 [2012]
  • 우리나라 성인의 나트륨 섭취량 추정을 위한 음식섭취빈도조사지의 개발과 타당성 검증에 관한 연구
    손숙미 대한지역사회영양학회지 12 (6) : 838 ~ 853 [2007]
  • 식품안전교육경험이 불량식품에 대한 아동소비자의 지식, 신념, 태도와 구매행동에 미치는 영향
    박나랑 소비자정책교육연구 6 (1) : 47 ~ 66 [2010]
  • 사회인지이론을 적용한 초등학생 대상 영양교육의 효과 -당 섭취에 관한 영양교육 중심으로-
    김윤실 한국식품영양학회지 24 (2) : 246 ~ 257 [2011]
  • 만 50세 이상 고혈압 성인 대상 영양교육의 효과 평가
    문은혜 대한지역사회영양학회지 16 (1) : 62 ~ 74 [2011]
  • 고혈압 환자 대상 저나트륨 식생활에 대한 보건소 영양교육이 혈압, 혈액 성상 및 나트륨섭취에 미치는 영향
    정은지 대한지역사회영양학회지 17 (6) : 752 ~ 771 [2012]
  • 고혈압 여자 노인 대상의 보건소 영양교육 효과 분석
    임경숙 대한지역사회영양학회지 13 (5) : 640 ~ 652 [2008]
  • 경기지역 대학생의 소금 관련 식행동 및 나트륨 섭취량
    정은정 한국식품영양과학회지 37 (5) : 578 ~ 588 [2008]
  • 건강증진프로그램 이용과 관련된 요인- 서울시 보건소를 중심으로
    윤희상 이숙경 이혜영 보건사회연구 28 (2) : 157 ~ 184 [2008]
  • 건강신념 모델을 적용한 고혈압 영양교육 프로그램 개발 -포커스그룹 인터뷰에 기초하여-
    박서연 대한지역사회영양학회지 17 (5) : 623 ~ 636 [2012]
  • Sodium dietary restriction knowledge,beliefs, and decision-making behavior of older females
    Sheahan SL J Am Acad Nurse Pract 20 (4) : 217 ~ 224 [2008]
  • Social cognitive theory of mass communication
    Bandura.A Media Psychol 3 (3) : 265 ~ 299 [2001]
  • Social cognitive theory in cultural context
    Bandura.A Appl Psychol 51 (2) : 269 ~ 290 [2002]
  • Self-regulation, selfefficacy, outcome expectations, and social support: social cognitive theory and nutrition behavior
    Anderson ES Ann Behav Med 34 (3) : 304 ~ 312 [2007]
  • Self-efficacy and barriers to multiple behavior change in low-income African Americans with hypertension
    Mansyur CL J Behav Med 36 (1) : 75 ~ 85 [2013]
  • Role of a natriuretic factor in essential hypertension: an hypothesis
    Blaustein MP Ann Intern Med 98 (5 Pt 2) : 785 ~ 792 [1983]
  • Risk factor analysis of hypertension and development of FFQ and nutrition education program
    Huh GY The Catholic University of Korea, [2003]
  • Relationship of psychological factors with physical activity stage of change in prime-and middle-aged Japanese
    Mori K Acta Med Okayama 63 (2) : 97 ~ 104 [2009]
  • Relationship of heart failure patients' knowledge, perceived barriers, and attitudes regarding low-sodium diet recommendations to adherence
    Lennie TA Prog Cardiovasc Nurs 23 (1) : 6 ~ 11 [2008]
  • Physical activity and food environments: solutions to the obesity epidemic
    Sallis JF Milbank Q 87 (1) : 123 ~ 154 [2009]
  • Nutrition education and counseling
    Son SM Lifescience : 19 ~ 25 [2007]
  • National heart, lung, and blood institute workshop on sodium and blood pressure: a critical review of current scientific evidence
    Chobanian AV Hypertension 35 (4) : 858 ~ 863 [2000]
  • Korea Health Statistics 2011 : Korea National Health and Nutrition Examination Survey (KNHANES V-2)
  • Improvement in knowledge, social cognitive theory variables, and movement through stages of change after a community-based diabetes education program
    Chapman-Novakofski K J Am Diet Assoc 105 (10) : 1613 ~ 1616 [2005]
  • Healthy menu with reduced sodium
    Korea Food and Drug Administration
  • Health promotion by social cognitive means
    Bandura.A Health Educ Behav 31 (2) : 143 ~ 164 [2004]
  • Health behavior and health education: theory, research, and practice. 3rd ed
    Yoo T Koonja : 43 ~ 69 [2009]
  • Health behavior and health education: theory, research, and practice. 2nd ed
    Glanz K Joseey-Bass Publishers : 3 ~ 18 [1997]
  • Health Behavior and Health Education:Theory, Research, and Practice. 4th ed
    Glanz K Joseey-Bass : 45 ~ 62 [2008]
  • Headquarters of reducing sodium intake
    Korea Food and Drug Administration
  • Guide to health: nutrition and physical activity outcomes of a group-randomized trial of an internet-based intervention in churches
    Winett RA Ann Behav Med 33 (3) : 251 ~ 261 [2007]
  • Evaluation of a theory-based nutrition intervention for older adults with diabetes mellitus
    Miller CK J Am Diet Assoc 102 (8) : 1069 ~ 1081 [2002]
  • Environmental influences on dietary behavior among children: availability and accessibility of fruits and vegetables enable consumption
    Hearn MD J Health educ 29 (1) : 26 ~ 32 [1998]
  • Doing qualitative research. 3rd ed
    Silverman D SAGE [2010]
  • Dietary sodium intake: knowledge, attitudes and practices in Shandong province, China, 2011
    Zhang J PLoS One 8 (3) : e58973 ~ [2013]
  • Community nutrition in action: an entrepreneurial approach. 2nd ed
    Boyle MA Wadsworth Pub. Co [1999]
  • A symposium of reducing sodium intake : 7 ~ 12
    Son SM [2010]