연구동향 분석
홈
알림
이용안내
오류접수
API
서비스소개
인기 연구 키워드 :
인기 활용 키워드 :
강산성차아염소산수와 초음파를 병용처리한 조미오징어 반가공품의 미생물 오염도 저감화에 관한 연구
정원희 ( Won Hee Chung )
고준수 ( Jun Soo Ko )
신일식 ( Il Shik Shin )
2015년
활용도 Analysis
논문 Analysis
연구자 Analysis
활용도 Analysis
논문 Analysis
연구자 Analysis
활용도
공유도
영향력
논문상세정보
저자
정원희 ( Won Hee Chung )
고준수 ( Jun Soo Ko )
신일식 ( Il Shik Shin )
주제어
antibacterial activity SAHW
daruma
SAEW
Ultra sonic wave
참고문헌( 23)
유사주제 논문( 21)
ultra sonic wave 21건
인용/피인용
강산성차아염소산수와 초음파를 병용처리한 조미오징 ...
' 강산성차아염소산수와 초음파를 병용처리한 조미오징어 반가공품의 미생물 오염도 저감화에 관한 연구' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 요약
주제
antibacterial activity sahw
daruma
saew
ultra sonic wave
동일주제 총논문수
논문피인용 총횟수
주제별 논문영향력의 평균
25
0
0.0%
자세히
주제별 논문영향력
논문영향력
주제
주제별 논문수
주제별 피인용횟수
주제별 논문영향력
주제어
antibacterial activity sahw
1
0
0.0%
daruma
1
0
0.0%
saew
1
0
0.0%
ultra sonic wave
22
0
0.0%
계
25
0
0.0%
* 다른 주제어 보유 논문에서 피인용된 횟수
0
닫기
' 강산성차아염소산수와 초음파를 병용처리한 조미오징어 반가공품의 미생물 오염도 저감화에 관한 연구'
의 참고문헌
조미오징어(Dosidicus gigas)의 가공 공정 중 미생물 오염도 및 오염원에 관한 연구
최규덕
한국수산과학회지 45 (5) : 445 ~ 453
[2012]
전해수 및 유기산처리에 의한 양상치에 오염된 Listeria moncytogenes의 생육저해
오덕환
한국식품저장유통학회지 11 (4) : 530 ~ 537
[2004]
그대로 섭취하는 수산가공식품 중 조미건어포류에 대한 주요 식중독균류 분포(2009)
함희진
한국식품위생안전성학회지 25 (1) : 10 ~ 15
[2010]
감마선 조사가 조미오징어의 저장 중 품질특성에 미치는 영향
노정은
한국식생활문화학회지 19 (5) : 516 ~ 523
[2004]
Ultrasound enhanced sanitizer efficacy in reduction of Escherichia coli O157:H7 population on spinach leaves
Zhou, B.
J. Food Sci 74 : 308 ~ 313
[2009]
The efficiency of disinfection of acidic electrolyzed water in the presence of organic materials
Oomori, T.
Anal. Sci 16 : 365 ~ 369
[2000]
Stability of electrolyzed oxidizing water and its efficacy against cell suspensions of Salmonella Typhimurium and Listeria monocytogenes
Fabrizio KA
J. Food Prot 66 : 1379 ~ 1384
[2003]
Roles of oxidation reduction potential in electrolyzed oxidizing and chemically modified water for inactivation of food-related pathogens
Kim, C.
J. Food Prot 63 : 19 ~ 24
[2000]
NFFC (National Federation of Fisheries Cooperatives)
Korea Food & Drug Administration
Inactivation of Staphylococcal enterotoxin-A with and electrolyzed anodic solution
Suzuki T
J. Agric. Food Chem 50 : 230 ~ 234
[2002]
Inactivation of Escherichia coli O157:H7 and Listera monocytogenes on plastic kitchen cutting boards by electrolyzed oxidizing water
Venkitanarayanan, K.S.
J. Food Prot 62 : 857 ~ 860
[1999]
Food Standards Codex
Korean Food and Drug Administration
Korean Food Industry Association : 378 ~ 412
[2008]
Electrolyzed water: Formation principle, physicochemical property and function
Hotta K
Bioscience & Industry 57 : 22 ~ 26
[1999]
Electrolyzed water as a disinfectant for fresh-cut vegetables
Izumi, H.
J. Food Sci 64 : 536 ~ 539
[1999]
Efficacy of acidic electrolyzed water for microbial decontamination of cucumbers and strawberries
Koseki S
J. Food Prot 67 : 1247 ~ 1251
[2004]
Effectiveness of electrolyzed water as a sanitizer for treating different surfaces
Park, H.
J. Food Prot 65 : 1276 ~ 1280
[2002]
Detremination of aflatoxin-forming fungus and elimination of aflatoxin mutagenicity with an electrolyzed fungus and elimination of aflatoxin mutagenicity with an eletrolyzed NaCl anodic solution
Suzuki T
J. Agricul. & Food Chem 50 : 633 ~ 641
[2002]
Decontamination of lettuce using acidic electrolyzed water
Koseki S
J. Food Prot 64 : 652 ~ 658
[2011]
Challenges and prospects of acidic electrolyzed water use in the food industry
Suzuki T
New Food Industry 39 : 61 ~ 66
[1997]
Bactericidal effect of electrolyzed water
Suzuki T
Bio Industry 13 : 15 ~ 27
[1996]
Antimicrobial effect of electrolyzed water for inactivating Campylobacter jejuni during poultry washing
Park, C.M.
Int. J. Food Microbiol 72 : 77 ~ 83
[2002]
Antimicrobial activity of eletrolyzed NaCl solution: effect on the growth of Streptomyces
Hotta K
Actinomycetologica 8 : 51 ~ 56
[1994]
' 강산성차아염소산수와 초음파를 병용처리한 조미오징어 반가공품의 미생물 오염도 저감화에 관한 연구'
의 유사주제(
) 논문