학부모의 정보요구도에 기초한 식품첨가물 위해정보전달 스마트폰 애플리케이션의 개발

' 학부모의 정보요구도에 기초한 식품첨가물 위해정보전달 스마트폰 애플리케이션의 개발' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • application
  • foodadditives
  • informationneeds
  • parents
  • risk communication
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
613 0

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' 학부모의 정보요구도에 기초한 식품첨가물 위해정보전달 스마트폰 애플리케이션의 개발' 의 참고문헌

  • 학부모를 위한 식품첨가물 Risk Communication 책자 및 동영상 개발
    박은정 한국실과교육학회지 23 (2) : 295 ~ 317 [2010]
  • 초등학생의 바른 식생활을 위한 식품첨가물 교육매체 개발
    김경희 한국실과교육학회지 24 (2) : 65 ~ 82 [2011]
  • 초등학생 학부모들의 잔류농약 인식에 기초한 안전 식생활 교육용 앱 개발
    채현자 한국식품조리과학회지 29 (2) : 161 ~ 168 [2013]
  • 어린이와 학부모의 식품첨가물에 대한 인식 및 정보요구도 추이 분석: 2008~2013 식품첨가물 섭취 안전성 평가 연구 결과를 중심으로
    김선아 한국식품조리과학회지 30 (3) : 249 ~ 261 [2014]
  • 식품첨가물의 리스크 커뮤니케이션 촉진을 위한 소비자단체의 인식조사
    소윤지 한국식품조리과학회지 29 (2) : 105 ~ 113 [2013]
  • 식품 위해에 관한 서울지역 예비 초등교사들의 인식 수준 조사
    진대일 한국식품조리과학회지 25 (6) : 643 ~ 649 [2009]
  • 스마트폰의 교육용 어플리케이션 동향분석 및 발전방향 연구
    정수정 디지털컨텐츠학회논문지 11 (2) : 203 ~ 217 [2010]
  • 스마트 디바이스 기반 조리실습교육용 앱 개발
    강경심 디지털융복합연구 12 (1) : 511 ~ 518 [2014]
  • 가공식품의 식품첨가물에 대한 중학생의 인식 및 구매행동 연구
    김영남 한국생활과학회지 16 (1) : 205 ~ 228 [2007]
  • Utilization status of processed food and recognition of food additives of high school students in Gwangyang
    Jang, E.H. Chonnam University [2011]
  • Understandings and Recognition about Consumption of Processed Foods and Food Additives by Housewives in Busan Area
    Lee HY Kosin University [2008]
  • The effects of university students’ perception and knowledge about food additives on dietary life in Seoul
    Lee, Y.S. Konkuk University [2010]
  • Study on awareness about hazardous elements on foods : 1 ~ 579
    Kim, M.R. [2006]
  • Risk communication strategy development of sweetener. In: Dietary intake of food additive by korean population - sweetener : 326 ~ 535
    Kim, J.W. [2008]
  • Risk communication strategy development of sulfur dioxide. In: Nitrite. Dietary intake of food additive by korean population - sulfur dioxide, nitrite- : 286 ~ 405
    Kim, J.W. [2009]
  • Risk communication strategy development of sulfur dioxide, nitrite. In: Dietary intake of food additive by korean population - synthetic food colors - : 328 ~ 409
    Kim, J.W. [2010]
  • Leftovers and other food safety information for iPhone/iPad application(“Smartphone” Technology)
    Albrecht, J.A. J. Nutr. Educ Behav 44 : 469 ~ 471 [2012]
  • Improving Consumer Recognition and Awareness of Food Additives through Consumer Education in South Korea
    이정수 Food Science and Biotechnology 23 (2) : 653 ~ 660 [2014]
  • Dietary intake of food additive by Korean population - sweetener (7 items) : 61 ~ 62
    Choi, S.H. [2008]
  • Dietary Intake of food additive by Korean population - preservatives, antioxidant : 1 ~ 395
    Choi, S.H. [2007]
  • Dietary Intake of food additive by Korean population - coal tar dye, combined diet intake : 49 ~ 248
    Choi, S.H. [2006]
  • Daily dietary intake of food additive by Korean population - bleaching and color retention agent : 1 ~ 258
    Cho, Y.H. [2005]
  • Consumers' recognition and information need about food safety - Focused on pesticide residues, foodborne illness, and food additives -
    Kim, H.J. Korean J. Food Culture 16 : 296 ~ 309 [2001]
  • A study on utilization of mobile-learning based on social networks
    Woo, J.H. Graduate School of Information and Telecommunication University of Incheon [2010]