논문상세정보
' 황마늘 추출물의 생리활성' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • aged garlic
  • alliin
  • anti-inflammation
  • biologicalactivities
  • yellow garlic
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
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' 황마늘 추출물의 생리활성' 의 참고문헌

  • 흑마늘의 항산화 활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 37 (8) : 965 ~ 971 [2008]
  • 흑마늘의 이화학적 특성
    최덕주 한국식품영양과학회지 37 (4) : 465 ~ 471 [2008]
  • 흑마늘 추출물을 첨가한 화장품의 기능성 평가: Tyrosinase와 Elastase 저해 활성 및 산화 스트레스에 미치는 영향 중심으로
    정은영 한국식품영양과학회지 39 (5) : 662 ~ 668 [2010]
  • 흑마늘 용매 분획물의 항산화 활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 39 (7) : 933 ~ 940 [2010]
  • 흑마늘 가공 중 이화학적 성분 및 항산화 활성의 변화
    신정혜 생명과학회지 18 (8) : 1123 ~ 1131 [2008]
  • 황 함유 채소 에탄올 추출물의 항산화 및 항균활성
    김경희 한국식품영양과학회지 41 (5) : 577 ~ 583 [2012]
  • 홍마늘의 숙성 단계별 이화학적 특성
    강민정 한국식품저장유통학회지 18 (6) : 898 ~ 906 [2011]
  • 홍마늘 용매 분획물의 항산화 및 항비만 활성
    황초롱 생명과학회지 22 (7) : 950 ~ 957 [2012]
  • 한방 생약재 발효액의 항산화 활성 및 tyrosinase 저해 활성
    차재영 생명과학회지 20 (6) : 940 ~ 947 [2010]
  • 투석막으로 분리한 가공마늘 갈변물질의 생리활성
    신정혜 한국식품영양과학회지 40 (3) : 357 ~ 365 [2011]
  • 제비꽃 추출물의 항산화 활성 및 α-Amylase와 α-Glucosidase에 대한 저해 활성
    이보배 한국식품영양과학회지 37 (4) : 405 ~ 409 [2008]
  • 전처리조건 및 건조방법에 따른 분말마늘의 품질특성 및 생리활성
    장영은 한국식품영양과학회지 40 (12) : 1680 ~ 1687 [2011]
  • 시판 흑마늘과 제조 흑마늘의 이화학적 품질 및 항산화 특성 비교
    유보람 한국식품영양과학회지 40 (3) : 366 ~ 371 [2011]
  • 숙성 홍마늘의 생리활성
    이수정 생명과학회지 20 (5) : 775 ~ 781 [2010]
  • 숙성 온도에 따른 마늘의 이화학적 성분 및 항산화 활성의 변화
    신정혜 한국식품영양과학회지 37 (9) : 1174 ~ 1181 [2008]
  • 섬애약쑥의 이화학적 특성 및 생리활성
    황초롱 생명과학회지 24 (4) : 377 ~ 385 [2014]
  • 삼채 뿌리 메탄올 추출물이 LPS가 유도된 RAW264.7 세포에 대한 항염증 효과
    김창현 한국식품영양과학회지 41 (11) : 1645 ~ 1648 [2012]
  • 부추의 함황화합물이 인체 암세포 증식에 미치는 영향
    박순영 한국식품영양과학회지 38 (8) : 1003 ~ 1007 [2009]
  • 마늘의 유기유황성분과 생리활성
    권순경 Biomolecules & Therapeutics 11 (1) : 8 ~ 32 [2003]
  • 마늘의 기능성 품질과 토양 성분 간의 관계
    이윤경 한국식품과학회지 40 (1) : 31 ~ 35 [2008]
  • 마늘 에탄올 추출물의 이화학적 특성에 대한 추출조건의 모니터링
    이진만 한국식품영양과학회지 36 (9) : 1198 ~ 1204 [2007]
  • 대식세포 내에서의 홍화자 추출물의 항염증 활성
    김동희 생명과학회지 23 (1) : 55 ~ 62 [2013]
  • Short-term heating reduces the anti-inflammatory effects of fresh raw garlic extracts on the LPS-induced production of NO and pro-inflammatory cytokines by downregulating allicin activity in RAW 264. 7 macrophages
    Shin JH Food Chem Toxicol 58 : 545 ~ 551 [2013]
  • Role of oxidative stress in diabetes complications : a new perspective on an old paradigm
    Baynes JW Diabetes 48 : 1 ~ 9 [1999]
  • Polyphenols from Broussonetia papyrifera displaying potent alpha-glucosidase inhibition
    Ryu HW J Agric Food Chem 58 : 202 ~ 208 [2010]
  • Polyphenol in olive oils
    Gutfinger T JAOCS 58 : 966 ~ 968 [1981]
  • Physico-chemical characteristics of components and their effects on freezing point depression of garlic bulbs
    Park MH Korean J Food Sci Technol 20 : 205 ~ 212 [1988]
  • Nitric oxide as a secretory product of mammalian cells
    Nathan C FASEB J 6 : 3051 ~ 3064
  • Methanol Extracts of Stewartia koreana Inhibit Cyclooxygenase-2 (COX-2) and Inducible Nitric Oxide Synthase (iNOS) Gene Expression by Blocking NF-κB Transactivation in LPS-activated RAW 264.7 Cells
    Tae Hoon Lee Molecules and Cells 23 (3) : 398 ~ 404 [2007]
  • Inhibition of nitric oxide and tumor necrosis factor-alpha(TNF-α)production by propenone compound through blockade of nuclear factor(NF)-κB activation in cultured murine macrophages
    Lee ES Biol Pharm Bull 27 : 617 ~ 620 [2004]
  • Garlic science
    Jeang DY World Science : 93 ~ 103 [2005]
  • Free radicals in the physiological control of cell function
    Dröge W Physiol Rev 82 : 47 ~ 95 [2002]
  • Enhancement of 1-Deoxynojirimycin Content and α-Glucosidase Inhibitory Activity in Mulberry Leaf Using Various Fermenting Microorganisms Isolated from Korean Traditional Fermented Food
    정종훈 Biotechnology and Bioprocess Engineering 19 (6) : 1114 ~ 1118 [2014]
  • Effects of garlic oil and diallyl trisulfide on glycemic control in diabetic rats
    Liu CT Eur J Pharmacol 516 : 165 ~ 173 [2005]
  • Effect of garlic on cardiovascular disorders : a review
    Banerjee SK Nutr J 1 : 4 ~ [2002]
  • Dietary modulation of cytokine production and biologic functions
    Meydani SN Nutr Rev 48 : 361 ~ 369 [1990]
  • Cytokine-induced autoimmune disorders
    Miossec P Drug Saf 17 : 93 ~ 104 [1997]
  • Comparison of the free radical-scavenging activity of propolis from several regions of Argentina
    Moreno MI J Ethnopharmacol 71 : 109 ~ 114 [2000]
  • Comparison of some properties of thiosulfonates and thiosulfinates
    Small LD J Am Chem Soc 71 : 3565 ~ 3566 [1949]
  • Chemical investigations on alliin, the specific principle of garlic
    Stoll A Adv Enzymol 11 : 377 ~ 400 [1951]
  • Antioxidative compounds isolated from safflower (Carthamus tinctorius L.) oil cake
    Zhang HL Chem Pharm Bull (Tokyo) 45 : 1910 ~ 1914 [1997]
  • Antioxidant determinations by the use of a stable free radical
    Blois MS Nature 181 : 1199 ~ 1200 [1958]
  • Antioxidant activity applying an improved ABTS radi-cal cation decolorization assay
    Re R Free Radic Biol Med 26 : 1231 ~ 1237 [1999]
  • Antidiabetic effect of garlic oil but not diallyl disulfide in rats with streptozotocin-induced diabetes
    Liu CT Food Chem Toxicol 44 : 1377 ~ 1384 [2006]
  • Aged red garlic extract reduces lipopolysaccharide-induced nitric oxide production in RAW 264.7 macrophages and acute pulmonary inflammation through haeme oxygenase-1 induction
    Park HJ Acta Physiol 205 : 61 ~ 70 [2012]
  • Aged red garlic extract reduces cigarette smoke extract-induced cell death in human bronchial smooth muscle cells by increasing intracellular glutathione levels
    Jeong YY Phytother Res 26 : 18 ~ 25 [2012]