논문상세정보
' 고품질 수출용 파프리카 생산을 위한 이산화염소 가스 훈증 처리' 의 주제별 논문영향력
논문영향력 선정 방법
논문영향력 요약
주제
  • 식품과 식료
  • chlorine dioxide gas
  • microbiological safety
  • paprika
  • postharvest treatment
동일주제 총논문수 논문피인용 총횟수 주제별 논문영향력의 평균
1,544 0

0.0%

' 고품질 수출용 파프리카 생산을 위한 이산화염소 가스 훈증 처리' 의 참고문헌

  • 한국산 파프리카의 품종별 화학성분
    심기환 한국식품저장유통학회지 13 (1) : 43 ~ 49 [2006]
  • 파프리카의 미생물 모니터링 및 보관온도에 따른 세균오염도 분석
    유용만 한국식품저장유통학회지 18 (1) : 7 ~ 12 [2011]
  • 청매실의 비가열 전처리 및 건조매실의 특성
    강지훈 한국식품저장유통학회지 21 (5) : 652 ~ 660 [2014]
  • 이산화염소수와 UV-C 또는 전자빔 병합처리가 치콘의 저장 중 미생물 성장과 품질에 미치는 영향
    강지훈 한국식품영양과학회지 41 (11) : 1632 ~ 1638 [2012]
  • 오미자 수확 후 이산화염소수를 이용한 표면 세척에 따른 미생물 저감 효과
    이슬 한국식품저장유통학회지 20 (6) : 871 ~ 876 [2013]
  • 비천공 Breathable필름이 장거리 모의 수출 조건에서 파프리카의 MA 저장중 품질과 저장수명에 미치는 영향
    최인이 시설원예‧식물공장 20 (2) : 150 ~ 155 [2011]
  • 대파의 수확기간별 저장온도에 따른 품질 특성
    차환수 한국식품과학회지 40 (1) : 1 ~ 7 [2008]
  • 국내산 파프리카의 색상별 phytochemical 및 항산화능 비교
    김지선 한국식품과학회지 43 (5) : 564 ~ 569 [2011]
  • 광펄스 처리에 의한 파프리카의 이화학적 변화
    홍희정 한국식품과학회지 45 (3) : 339 ~ 344 [2013]
  • 과실류(복숭아, 사과, 배, 단감, 감귤)의 호흡 및 증산작용이 중량 손실에 미치는 영향
    김병삼 한국식품저장유통학회지 10 (2) : 142 ~ 146 [2003]
  • The effects of washing and chlorine dioxide gas on survival and attachment of Escherichia coli O157 : H7 to green pepper surfaces
    Han Y Food Microbiol 17 : 521 ~ 533 [2000]
  • Structure-relativity relationship in the oxidation of carotenoid pigments of the pepper(Capsicum annuum L. )
    Perez-Galvez A J Agric Food Chem 49 : 4864 ~ 4869 [2001]
  • Shelf life of mature green tomatoes stored in controlled atmosphere and high humidity
    Bhowmik SR J Food Sci 57 : 948 ~ 953 [1992]
  • Response surface modeling for the inactivation of Escherichia coli O157:H7 on green peppers (Capsicum annuum L.) by chlorine dioxide gas treatments
    Han Y J Food Prot 64 : 1128 ~ 1133 [2001]
  • Reduction of Listeria monocytogenes on green peppers(Capsicum annuum L. )by gaseous and aqueous chlorine dioxide and water washing and its growth at 7°C
    Han Y J Food Prot 64 : 1730 ~ 1738 [2001]
  • Quality change of cherry tomato with different chlorine dioxide (ClO2) gas treatments during storage
    Choi WS Korean J Packag Sci Technol 19 : 17 ~ 27 [2013]
  • Phytochemicals and antioxidant activity of fruits and leaves of paprika (Capsicum Annuum L., var. special) cultivated in Korea
    Kim JS J Food Sci 76 : 193 ~ 198 [2011]
  • Phenolic content and antioxidant capacity of Philippine sweet potato(Ipomoea batatas)varieties
    Rumbaoa RGO Food Chem 113 : 1133 ~ 1138 [2009]
  • Microbial inactivation of paprika using high-pressure CO2
    Calvo L J Supercrit Fluids 52 : 134 ~ 141 [2010]
  • MA저장 중 파프리카 과실의 품종별 품질 및 저장성 비교
    최인이 시설원예‧식물공장 21 (3) : 252 ~ 260 [2012]
  • Inactivation of Listeria monocytogenes on ready-to-eat food processing equipment by chlorine dioxide gas
    Trinetta V Food Control 26 : 357 ~ 362 [2012]
  • Inactivation kinetics of inoculated Escherichia coli O157 : H7, Listeria monocytogenes and Salmonella enterica on strawberries by chlorine dioxide gas
    Mahmoud BSM Food Microbiol 24 : 736 ~ 744 [2007]
  • Evaluation of gaseous chlorine dioxide as a sanitizer for killing Salmonella, Escherichia coli O157 : H7, Listeria monocytogenes, and yeasts and molds on fresh and fresh-cut produce
    Sy KV J Food Prot 68 : 1176 ~ 1187 [2005]
  • Efficacy of aqueous chlorine dioxide and fumaric acid for inactivating pre-existing microorganisms and Escherichia coli O157 : H7, Salmonella typhimurium, and Listeria monocytogenes on broccoli sprouts
    Kim YJ Food Control 20 : 1002 ~ 1005 [2009]
  • Effects of food composition on the inactivation of foodborne microorganisms by chlorine dioxide
    Vandekinderen I Int J Food Microbiol 131 : 138 ~ 144 [2009]
  • Effects of chlorine dioxide gas on postharvest physiology and storage quality of green bell pepper(Capsicum frutescens L. var. Longrum)
    Jin-hua DU Agric Sci China 6 : 214 ~ 219 [2007]
  • Effect of low-concentration chlorine dioxide gas against bacteria and viruses on a glass surface in wet environments
    Morino H Lett Appl Microbiol 53 : 628 ~ 634 [2011]
  • Effect of chlorine dioxide on the control of postharvest diseases and quality of litchi fruit
    Wu B Afr J Biotechnol 10 : 6030 ~ 6039 [2011]
  • Effect of 1-MCP(1-methylcyclopropene)treatment on the quality and storability of paprika fruit during storage
    Choi IL J Agric Life Envrion Sci 24 : 43 ~ 49 [2012]
  • Distribution and chemical fate of 36Cl-chlorine dioxide gas during the fumigation of tomatoes and cantaloupe
    Smith DJ J Agric Food Chem 62 : 11756 ~ 11766 [2014]
  • Decontamination of Bacillus thuringiensis spores on selected surfaces by chlorine dioxide gas
    Han Y J Environ Health 66 : 16 ~ 21 [2003]
  • Alternative sanitizers to chlorine for use on fresh-cut "Galia" (Cucumis melo var. cantalupensis) melon
    Silveira AC J Food Sci 73 : M405 ~ M411 [2008]